background preloader

Digitális Képzés Középszint

Facebook Twitter

(338) Google urlap1. (338) Excel: kördiagram készítése (adatok százalékban történi megjelenítése) (338) 01 - Készítsünk táblázatot az Excel segítségével - Tartalomszerkesztés Moodle e-learning rendszerben. Szavazórendszer ingyen - okostelefonból és papírból. Letölthető anyagok - 2014. január 8.

Szavazórendszer ingyen - okostelefonból és papírból

Az osztálytermi szavazórendszerek (klikkerek) nagyon hasznos, de elég drága dolgok. Olyan technikáról van szó, ami a hagyományos oktatás egyik komoly betegségét tudja orvosolni. A klasszikus felállásban a tanár tanít és gyakran kérdéseket tesz fel. Teheti ezt azért, hogy ellenőrizze a diákok tudását, hogy gondolkodásra késztesse őket, bevonja őket az órába vagy éppenséggel megbizonyosodjon arról, értik-e az elhangzottakat. A forgatókönyv gyakran ugyanaz: a tanár kérdez, sok kéz a magasba lendül, a tanár valakit felszólít, az vagy jót mond vagy rosszat. Nem így a Plickers (IDE KATTINTVA), elég regisztrálni az oldalon (a Sign in-re kell kattinta jobbra fent), létrehozni egy (vagy több) osztályt, ahol megadhatjuk a diákok nevét, letölteni az alkalmazást okostelefonra (van Androidra és iOS-re is), kinyomtatni a válaszlapokat (INNEN) és már használhatjuk is.

Plickers - kobak pont org. (337) Plickers bemutató. (337) PLICKERS. Az IKT alkalmazása a gyógypedagógiában. Az interaktív táblák oktatásban való elterjedésében Angliát tekinthetjük úttörőnek.

Az IKT alkalmazása a gyógypedagógiában

Már 2007-ben az általános iskolák 100%-ban és a középiskolák 98%-ban volt interaktív tábla, egy-egy intézmény átlagosan több mint 20 táblával rendelkezett. (BECTA, 2008) A hazai általános és középiskolák 2011-ben közel 18 ezer aktív táblával rendelkeztek. (KIR-STAT, 2011) Kétyi (2009) angolszász eredetű interaktív táblával foglalkozó tanulmányt tekintett át. Meta analízise során megállapította, hogy ez az eszköz nem minden esetben újította meg a tanítás módszertanát, s általánosságban nem bizonyítható a tanulói teljesítményekre gyakorolt pozitív hatása sem. Változatos digitális források felhasználásának lehetősége.Komplexebb szemléltetés, a tananyag könnyebb értelmezése.Az órák tempója gyorsabb.Jobban lekötik a tanulók figyelmét.Motiválja a diákokat.Az interakciók elősegítése.

Technical Support for Promethean Products. , the best interactive whiteboard for schools and universities. Release notes for all version can be found on the GitHub wiki Version 1.5.4 New Features Added a preference in the display tab to show/hide the date column on alphabetical sort Text color is inverted on background changes (white/black only) Last used color applied globally is persisted (until the user loads another document) Added the Bstgreek font to resources Added GETypoLibre improvements (made by Neuchâtel) Added 4 shapes with 'nofill' property Added two options to periodically delete old documents in trash (emptyTrashForOlderDocuments and emptyTrashDaysValue) Bug fixes Known issues.

, the best interactive whiteboard for schools and universities

Súgó. 10 alkalmazás, amikkel gyerekjáték a videókészítés - Eazy Digital Blog. Videószerkesztő – a legjobb videószerkesztő szoftver. A körülvágás és olló ikonokra kattintva körülvághatja és szétválaszthatja a videót.

Videószerkesztő – a legjobb videószerkesztő szoftver

Az összeolvasztáshoz csak húzza a fájlokat az idővonalra a kívánt sorrendben. Felülnyomást és szűrőt adhat a videóhoz, amelyekkel tovább javíthat a videó effektusain. Csak állítsa be az átlátszóságot és az irányt. Egyértelműsítheti és stílusossá is teheti a videókat például látványos címekkel. Egyszerűen készíthet szöveges animációkat, amelyekhez hátteret állíthat be és stílusos betűtípust választhat, majd a feliratokat akár el is fordíthatja. Készítményeihez zenesávot is hozzáadhat, melynek segítségével megalapozhatja a videó hangulatát. Animált áttűnéseket illeszthet a jelenetek közé, melyekkel gördülékenyebbé és természetesebbé teheti videóit. Videóinak egy területét mozaikosíthatja, így érzékeny információkat vagy egyéb részleteket rejthet el, ha nem szeretné, hogy nézői lássák azokat. A 10 legjobb online képszerkesztő - Pixinfo.com. BeFunky Még csak regisztrálnunk sem kell, hogy munkára bírjuk a BeFunky-t.

A 10 legjobb online képszerkesztő - Pixinfo.com

Mindössze egy Get Started gombnyomás, és már birtokba is vehetjük az online szerkesztőfelületet, mely két részre oszlik. Egyrészt egy pofonegyszerű szerkesztőre, másrészt egy kollázs készítőre. A szerkesztőben a legfontosabb képmanipuláló lépések mellett különféle bőrretusáló eszközök, vagy a nem kívánt tárgyak eltüntetéséhez akár klónozó eszköz is elérhető. Mind nagyon egyszerűen és ésszerűen kezelhető. A kollázs készítőben különféle előre gyártott sablon elrendezésekbe pakolhatjuk képeinket, melyek között a Facebook, vagy a Pinterest tipikus layoutjai is szerepelnek. Video Editor - Movie Maker - Video Maker. ClassDojo.

OneNote, digitálisjegyzet-készítő app – Office. OaPIX. Az oaPix felülete teljesen leegyszerűsített, mindenféle sallangtól mentes szerkesztő, amely teljesen a funkciók alá van rendelve.

oaPIX

A legtöbb hatást asztali számítógépen lehet elérni, a lehetőségek korlátozottan vannak jelen mobil eszközökön. Menü A szerkesztő legfelső menüjében van lehetőségünk betölteni új képet a számítógépről (Betölt) vagy létrehozni üres vásznat (Új kép) a kívánt felbontásban. A Demo gomb 9 előre bekészített kép közül enged választani, amelyeken szabadon kipróbálhatunk bármilyen funkciót. A Mentés letöltésre kínálja fel a kész alkotást, amely a képernyőn látható. Irányítás A szerkesztő felső részén található lehetőségek minden területére kihatnak. Ikonok A funkció állítható értékekkel rendelkezik, melyet egy csúszka segítségével szabhatunk személyre.

Ez az esemény sok erőforrást igényel, illetve végrehajtása alacsonyabb teljesítményű eszközön az átlagosnál tovább tart. Ez a funkció gyorsan végrehajtható, szinte azonnali eredményt kínál. Ez a funkció animálva hatódik végre. OaPIX.