background preloader

Olvasni

Facebook Twitter

IT Business - 10 képesség, ami nélkül nem boldogulunk a (közel)jövő munkahelyén. Élethosszig tartó tanulás, ma még nem létező munkakörök, digitalizálódás, exponenciális technológiai fejlődés, gyorsan változó munkahelyek, rugalmas munkarend, projektalapú foglalkoztatás, virtuális nemzetközi csapatok, együttműködés a mesterséges intelligenciával és a robotokkal – a szakértők egyetértenek abban, hogy a nem is olyan távoli jövő munkavégzése gyökeresen más lesz, mint amit a mai 40-esek, 50-esek (vagy akár részben a 30-asok) eddig megszoktak.

IT Business - 10 képesség, ami nélkül nem boldogulunk a (közel)jövő munkahelyén

Egész életre csak a tanulás szól Az újfajta munkához újfajta dolgozók is kellenek. Végképp elmúlt az az időszak, amikor valaki az iskolái végeztével belépett egy munkahelyre/munkakörbe, majd élete végéig ugyanazt a munkát végezte. A Világgazdasági Fórum (WEF) tanulmánya nemrégiben megállapította, hogy az egykor létfontosságúnak ítélt készségek és képességek egyharmada öt éven belül feleslegessé válik. No de mi jön a helyükre? Ami közös minden listában, hogy nagyrészt soft skilleket, vagyis nem egy speciális szaktudást sorolnak fel. (28) Empátia - Kötelező videó. Minden idők 10 legjobb pszichológiai témájú filmalkotása! - Filantropikum.com. Innovatívan az iskola első osztályától kezdve- interjú Tóth Norbert pedagógussal. Kedves Norbi, mesélnél eddigi pályafutásodról pár mondatban?

Innovatívan az iskola első osztályától kezdve- interjú Tóth Norbert pedagógussal

TN: 2008-ban kezdtem a pályámat napközis nevelőként. Egy heterogén nagy létszámú csoportban találtam magam, ahol már az első napokban láttam, hogy ki kell találjak valamit. amivel én is jól érzem maga és a gyerekek is fejlődni tudnak. 2011-ben kerültem a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskolába, ahol azonnal elsőbe kerültem. Pixar offers free online lessons in storytelling via Khan Academy. There are few organizations in the world that can claim more expertise when it comes to storytelling than Pixar .

Pixar offers free online lessons in storytelling via Khan Academy

The Disney-owned animation studio is known for its ability to consistently create world-class movies with gripping narrative alongside stunning visuals. Now, Pixar is helping others learn the secrets of great storytelling – for free, in partnership with online education provider Khan Academy. The two have teamed up to create “Pixar In A Box,” and in this third instalment of the series, lessons are sourced from Pixar directors and story artists including Inside Out and Up director Pete Docter, Brave director Mark Andrews, Inside Out story artist Domee Shi, and Ratatouille animator Sanjay Patel.

Tan' kérem, nincs házim! – Donna Quijote megnyerte a csatát! - WMN. Olvasónk kamaszoknak tanít angol nyelvet egy általános iskolában, és évtizedekig küzdött az el nem készült házi feladatok miatt a gyerekekkel.

Tan' kérem, nincs házim! – Donna Quijote megnyerte a csatát! - WMN

Ma már szerencsére semmi gondot nem okoz sem neki, sem pedig a tanítványainak ez a helyzet. Annyira szerencsések vagyunk, hogy most megosztja velünk a tapasztalatait. Reméljük, nagyon sok pedagógus is elolvassa, és így talán megspórolja magának és a gyerekeknek is azt a sok-sok bosszúságot, amit a házi feladat okoz/ott. Főoldal. Hányféle a csoportmunka? A kis csoportokban történő tanulás iránt évtizedek óta folyamatos az érdeklődés, mert eredményesnek bizonyulnak, például a megszerzett tárgyi tudás, a gondolkodási és szociális készségek fejlődése vagy a tanulói elégedettség tekintetében.

Az elmúlt évtizedekben rengeteg publikáció jelent meg a témában, és ezekben nagyon sokféle különböző szakkifejezést találunk a csoportos tanulás leírására. Neil Davidson és Claire Howell Major Határátlépések: kooperatív tanulás, kollaboratív tanulás és problémaalapú tanulás (Boundary Crossings: Cooperative Learning, Collaborative Learning, and Problem-Based Learning) című 2014-es cikkükben arra vállalkoztak, hogy összevessék három csoportmunkára épülő megközelítés főbb jellegzetességeit.

Ez a cikk az angol nyelvű tanulmány főbb megállapításait összegzi. A kooperatív tanulás, a kollaboratív tanulás és a problémaalapú tanulás sok tekintetben hasonlít egymásra. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Kőrösné Mikis Márta - A digitális írástudás gyermekkori megalapozása. "Elsősorban pedagógus vagyok, minden más ezután következik..." -interjú dr. Főző Attila Lászlóval. Ünnepélyes keretek között idén is átadták a Sulinetwork-díjat, most az Oktatási Hivatal III.

"Elsősorban pedagógus vagyok, minden más ezután következik..." -interjú dr. Főző Attila Lászlóval

Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került erre a sor. A szakmai elismerést olyan pedagógusok és oktatási szakemberek nyerhetik el, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. A díjat minden évben legfeljebb három pedagógus nyerheti el.

A díjazottak közül legalább ketten a közoktatásban gyakorló pedagógusok, és egyikük lehet olyan közoktatásban dolgozó szakember, aki pedagógus végzettségű ugyan, de szakmai tevékenységét az oktatás más területein fejti ki a közoktatás javára. A díjazottak a kitüntetés mellett egy-egy kisplasztikát kaptak, amely Szanyi Borbála szobrászművész alkotása. A Sulinetwork-díj nyertesi 2018-ban: 01. Elektronikus tanulás. Duchon Jenő: Csoportos tanulás online környezetben. Kitágult világunk eredményeképpen könnyen ráakadhat az ember azokra a videó-összeállításokra, amelyekben tanulók hívják fel a figyelmünket arra, hogy ők már egy másik nemzedék, egy digitális nemzedék.

Duchon Jenő: Csoportos tanulás online környezetben

Divatosan digitális bennszülötteknek hívjuk őket. Ugyan mindennap használjuk, alkalmazzuk az online környezetben rejlő lehetőségeket, mégsem gondolunk bele abba, diákjaink ugyanebben a környezetben élnek, és ők – mint mindent – ezt is sokkal intenzívebben élik meg. Számukra az internet, az mp3, az msn, az iPod, a blog, az iwiw, a Facebook mind-mind természetesek, nem kutatják, hogy ezek mi fán teremnek, hogyan működnek, egyszerűen csak vannak a számukra, és ha már vannak, hát használják is őket. Ezeknek az eszközöknek a segítségével a világ kitágul, a kommunikációs lehetőségek megsokszorozódnak, és újabb, gyengén kapcsolt közösségek jönnek létre. Ennek eredményeképpen megváltoztak a tanulók tanulási szokásai.

Ez a fajta gondolkodás jellemezte nagyon sokáig a oktatást.