background preloader

Anneolsson

Facebook Twitter

Canva och årshjul. Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld!

Canva och årshjul

Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Teorierna bakom görandet - välkomna in i mitt klassrum – Förstelärarbloggen. Therese Linnér, förstelärare på Bäckaslövskolan, skriver om teorierna som ligger till grund för arbetet i klassrummet.

Teorierna bakom görandet - välkomna in i mitt klassrum – Förstelärarbloggen

I en till synes enkel uppgift gömmer sig många tankar och teoretiska röster. Vilka tankar och varför just de rösterna? Free Online Photo Editor. Flubaroo - Rättar sig själv. Anne-Marie Körling. Proven 2013 och uppgifter 2014. Disponentparken. Bruksgatan, Örebro - Svensk Fastighetsförmedling. C'esta Hoody / Women's / Shirts and Tops / Casual. Checklista för när du skriver. Svanelids skolfrågor - Big 5. Programmering rymmer både matte och språk - Sydsvenskan. Sami Kadoura och Gustaf Wennersten går i nybörjargruppen på programmeringskursen Coder Dojo, där Mattias Sund är en av mentorerna.

Programmering rymmer både matte och språk - Sydsvenskan

Bild: Julia Lindemalm Coder Dojo är öppen för alla barn mellan sju och sjutton år. Professionella programmerare agerar lärare. I Malmö började kursen våren 2012, så nu finns det deltagare på tre nivåer som programmerar appar, spel eller webbplatser, lite utifrån vad de har lust med. Läs också: Läsa kod ger barnen makt Det kan verka lite ostrukturerat. . – Att förstå vad man ska ha saker till gör lärandet mycket enklare. Han tycker att programmering är en missförstådd syssla. Vi har hört flera föräldrar säga att barnen blivit duktigare i skolan av att gå här. Allt är förmågor som krävs i skolans kursplaner. Kompetens i klassrumsbedömning. – Studien visar vikten av att lärare tillsammans reflekterar över sin praktik i syfte att synliggöra, beskriva, problematisera, förstå och utveckla sitt yrkeskunnande.

Kompetens i klassrumsbedömning

Medvetet agerande bygger på systematisk reflektion, och kanske borde en viss del av lärares arbetstid öronmärkas för reflektion, säger Fredrik Thornberg på Akademin för lärande, humaniora och samhälle vid Högskolan i Halmstad, som genomfört forskningsstudien. Klassrumsbedömning inbegriper de formella och informella procedurer som lärare kontinuerligt använder för att dra slutsatser om vad deras elever vet och kan göra. Hem och expertgrupper- en modell för grupparbete. Det här med grupparbete är en utmaning att jobba med eftersom det inte alltid är lätt att få alla att vara delaktiga i arbetet tycker jag.

Hem och expertgrupper- en modell för grupparbete

Det är lätt att det slutar med att någon står helt ensam med hela arbetet. Jag har genom åren på alla sätt och vis försökt hitta former som göra att alla är med och tränar på att samarbeta i en grupp. Nu har jag hittat en form som verkligen fungerar! Jag läste boken Stärk språket, stärk lärandet av Pauline Gibbon i somras. I boken får man många konkreta tips på hur man kan jobba för att stärka språket i en grupp samt många påminnelser om språkets betydelse i alla ämnen. Zick zack tunika med knyt -Grön. Svanelids skolfrågor - Big 5. Organisation i klassrummet. Organisation av det individuella arbetet I skärminspelningen nedan, förklarar jag litet om hur jag har lagt upp elevens individuella arbete i matte.

Organisation i klassrummet

Flipp eller flopp? Det flippade klassrummet, eller the flipped classroom som det kallas på engelska, är en relativt ny undervisningsmodell som vänder upp och ner på undervisningen.

Flipp eller flopp?

Stefan Karlsson, genomförde under höstterminen 2014 en studie med syfte att undersöka lärares uppfattningar om hur undervisning i ett flippat klassrum påverkar elevernas lärande. //Redaktionen Eftersom samhället vi lever i ständigt förändras, moderniseras och digitaliseras, så krävs det även att undervisningsmetoder och modeller i skolans värld regelbundet utvärderas och revideras för att kunna avspegla och svara mot det moderna samhällets behov. Ny teknologi medför nya möjligheter och nya sätt att tänka.

Undervisningsmodellen Flippat klassrum, där den centrala idén ligger i att byta plats på hemläxa och lärarens genomgångar, är ett exempel på hur teknikutvecklingen i samhället avspeglas ända in i skolans klassrum. Påverkansfaktorer som kan ses som pedagogiska vinster Påverkansfaktorer som kan ses som pedagogiska utmaningar. Elevaktiv bedömning främjar lärandet och frigör tid. En av många utmaningar lärare står inför är bedömning av elevers lärande och återkopplingen till eleverna om deras lärande.

Elevaktiv bedömning främjar lärandet och frigör tid

En individuell återkoppling till varje elev är tidskrävande. Det kan också vara mycket svårt att få elever att faktiskt använda sig av den återkoppling de får på ett konstruktivt sätt. "Första hjälpen"-kit för formativ bedömning @ Nordström Education.

27 otroliga platser som du inte trodde existerade. Vår värld är verkligen full av underverk.

27 otroliga platser som du inte trodde existerade.

Balans och tyngdpunkt - fysik årskurs 4-6- undervisningsstöd. Om man sätter fingret på rätt ställe på ett knäckebröd kan man balansera det på fingertoppen.

Balans och tyngdpunkt - fysik årskurs 4-6- undervisningsstöd

Men var är det stället, mer exakt? Steg 1. MattePortal - Matematikträning online. Länkarkiv med filmer inom formativ bedömning @ Nordström Education. Skrivet av Daniel Nordström För er som är intresserade utav att fördjupa Er inom formativ bedömning hittar Ni en sammanställning av filmer och videoklipp. Sammanställningen finns även digitalt i Pearltrees för Er som enkelt vill kunna få en översikt av de olika filmerna och videoklippen. I sammanställningen hittar ni bland annat filmer från Skolverket, GR Utbildning, UR Samtiden, Dylan William, Pedagog Stockholm och Skolvärlden. Sammanställningen kommer uppdateras kontinuerligt med länkar till gamla såväl som nya filmer inom formativ bedömning. Följ oss på sociala medier eller på vår hemsida för att ta del av nya uppdateringar med tips på nya filmer och videoklipp inom formativ bedömning.

Klicka här för att komma till sammanställningen i Pearltrees Skolverkets filmer Prov, bedömning och betygssättning Tidigare betygssättning - kom igång med betygssättningen Tidigare betygssättning - underlag för betygssättning Tidigare betygssättning - att sätta betyg! Sambedömning i skolan.