background preloader

SFI

Facebook Twitter

Bildkartor för ensamkommande flyktingbarn. "In2Sweden"- Lyssna och lär dig svenska med stöd av arabiska/Lärarresurs - arbetsmodell (Bok 1 FRI) 11 väldigt importent rules you need to know innan du börjar umgås med en svensk. Let’s just be clear.

11 väldigt importent rules you need to know innan du börjar umgås med en svensk

Swedes are a very strange people with very strange rules. So here are några konkreta tips you need to know before ju börjar umgås med svenskar. This one always works In case of.... If you want to spend som quality time alone For you one safety And this... We are a little shy so... The most important swedish expression We care abut science except when it comes to spiders Before you visit us... This is an important question for swedes Last men inte minst – this one: 11 bilder som bevisar att svenska ordspråk är det bästa som hänt mänskligheten. Det svenska språket är fyllt av fantastiska (och helt jävla oförklarliga) uttryck och ordspråk.

11 bilder som bevisar att svenska ordspråk är det bästa som hänt mänskligheten

Därför finns det anledning att lyfta frågan: är det inte dags att lansera dem utomlands, fast på engelska? Här är 11 anledningar att ordspråk borde blir Sveriges nya export. 1. Lugn som en filbunke This is like the coolest thing you can be in sweden. 2. If you hear this from a swede it's probably a good idea to put you legs on the back and run eller lägga benen på ryggen som man säger i Sweden. 3. Learning Swedish.

Click here to create an account: Join this course If you already have an account, please login.

Learning Swedish

You are not logged in. You are logged in. This is a beta version and your feedback is important to us! Please email us at info(a)learningswedish.se. Welcome to Learning Swedish – a free language course! 50 appar för SVA/SFI-undervisning av nyanlända. Här kommer min lista över 50 appar för både yngre och äldre nyanlända barn och ungdomar.

50 appar för SVA/SFI-undervisning av nyanlända

I listan finns både appar som är gratis och appar som kostar pengar. Eftersom priset varierar och appar ibland släpps gratis under begränsad tid har jag valt att inte skriva ut något pris. Apparna står inte i någon ordning utan bara lite huller om buller som de hamnat i mina mappar. Letar du bara efter appar som är gratis har jag valt ut och satt en stjärna på 5 favoriter som jag gillar extra mycket. Facebook-grupper för svenskstuderande. Svenska som andraspråk. Annelies senaste. SVAAPP. Inläsningstjänst på App Store. Lexin på App Store.

Äntligen en app med läsförståelse som fungerar för både SVA, SFI, modermål, engelska och svenska! Utbudet av appar är enormt och det är lätt att gå vilse.

Äntligen en app med läsförståelse som fungerar för både SVA, SFI, modermål, engelska och svenska!

Ofta upptäcker man att man spenderat flera timmar bara att sondera marknaden utan att egentligen ha hittat en app som har allt man vill ha. Jag tror jag hittat en app som täcker det jag sökt för bland annat våra nyanlända elever, SVAAPP. Appen är gratis att ladda ner från AppStore och Google Play och du kan som lärare skapa dig ett konto på deras hemsida för att administrera dina elever och dela ut lämpligt material som dyker upp i elevernas plattor eller telefoner. Recension av Alfavux - Språkträning för äldre elever med annat modersmål.

Sfi-länkar. SVA-appar för yngre och äldre elever. Jag fick en fråga om appar för SFI som fick min hjärna (och hjärta) att gå igång.

SVA-appar för yngre och äldre elever

SFI och arbetet med nyanlända elever har alltid legat mig varm om hjärtat. Dessa underbara barn som genom att vara just barn, leker sig in i den svenska skolan. Vilka appar skulle fungera för dem, för att ge dem en större chans att integreras i den svenska skolan, ge dem en större chans att kunna delta på sina egna villkor, och också kunna dela med sig av sina egna berättelser i ord och bild. Eight apps to learn Swedish. Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

Eight apps to learn Swedish

Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp! Digitala spåret - Länkar för SFI - Svenska för invandrare - Språkövningar och grammatik. Curriculum in English. Sfi Sandviken. En resurs för dig som vill bli bättre på svenska. 8 SIDOR - Lyssna på dagens lättlästa nyheter. Hörförståelse i svenska. Svenska - Studi.se. Lilla Aktuellt. (Du har väl inte missat vår sändningstid?

Lilla Aktuellt

Kl 10 i svtplay - och kl 14.30 i Barnkanalen) Diskussionsfrågor till Lilla Aktuellt Skola 18 december Ett helt år har snart gått och veckans Lilla Aktuellt Skola summerar året, och dess nyhetshändelser. Några utav ämnena finns nu diskussionsfrågor om, som: Klimatavtalet Första gången någonsin enades i veckan i stort sett alla världens länder om hur de ska samarbeta för att minska utsläppen som gör att jorden blir varmare. Recension av Svenska på en månad - Träna grunderna i svenska.

Användningsområden och funktioner Idén bakom appen är att lära sig grunderna i ett främmande språk snabbt och effektivt.

Recension av Svenska på en månad - Träna grunderna i svenska

Svenska på en månad är en app med färdiga områden som heter lektioner i appen. Lektionerna är sorterade i olika kategorier: allmänna ord, färger och proportioner, pronomen, temperatur, möbler, familj mm. Det finns en gratisversion att prova innan man bestämmer sig för att köpa lektionspaket i appen. Gratisversionen innehåller tre lektioner från början, mitten och slutet av kursen vilket ger en bild av hur appen är uppbyggd med metod och kursnivåer. Den fullständiga versionen, det vill säga den kompletta kursen innehåller: SFI-appar öva svenska del1. Jag har fått ett spännande uppdrag att ta fram appar för en grupp SFI-elever, här kommer deras önkselista: Här kommer mina förslag: Textgrabber– ta kort på text och få den uppläst och vid behov även översattWorldictionary– liknande som appen ovanPrizmo– Ta kort på text och få den upplästIntoWords– Ta kort på text och få den uppläst, ordbehandlingsprogram med ordprediktion och talsyntesSkolstil- skrivprogram med ljudande tangentbordBlueFireReader- Läsprogram för att kunna låna e-böcker via E-lib med hjälp av ditt lokala bibliotekskortTyda- Engelsk-svensk-engelsk Ordbok med synonymer.

SFI-appar öva svenska del1

Ordlistan innehåller dessutom ett stort antal beskrivningar av orden och exempel på hur de används. SFI-appar öva svenska del2. Det kommer mera…. Här kommer del 2 av SFI-appar Stava ABC- En enkel app för elever som behöver lära sig bokstäverna och att stava enkla ord. Kan även fungera för äldre elever som behöver lära sig stava på svenska.. Det är tre nivåer med olika svårighetsgrader, lätt, medel och svår..

Alla ord och bokstäver är intalade. Lär dig svenska på ett roligt sätt genom appen WordGameTalk. Tülays IKT-sida: Bästa webbsidorna/apparna för att lära sig svenska. Hejsvenska.se Den här sidan är från Komvux Malmö Södervärn och är för nybörjare. Man väljer vilket tema man vill arbeta med men gången inom varje tema är bestämd och man måste klara av ett moment innan man går vidare till nästa. Digitala spåret "Digitala spåret är ett projekt som har utfört av lärare på Botkyrka vuxenutbildning.