background preloader

SFI

Facebook Twitter

Bildkartor för ensamkommande flyktingbarn. "In2Sweden"- Lyssna och lär dig svenska med stöd av arabiska/Lärarresurs - arbetsmodell (Bok 1 FRI) 11 väldigt importent rules you need to know innan du börjar umgås med en svensk. Let’s just be clear.

11 väldigt importent rules you need to know innan du börjar umgås med en svensk

Swedes are a very strange people with very strange rules. So here are några konkreta tips you need to know before ju börjar umgås med svenskar. This one always works In case of.... If you want to spend som quality time alone For you one safety And this... We are a little shy so... The most important swedish expression We care abut science except when it comes to spiders Before you visit us... This is an important question for swedes. 11 bilder som bevisar att svenska ordspråk är det bästa som hänt mänskligheten. Learning Swedish. Click here to create an account: Join this course If you already have an account, please login.

Learning Swedish

You are not logged in. You are logged in. Welcome to Learning Swedish – a free language course! 50 appar för SVA/SFI-undervisning av nyanlända. Här kommer min lista över 50 appar för både yngre och äldre nyanlända barn och ungdomar.

50 appar för SVA/SFI-undervisning av nyanlända

I listan finns både appar som är gratis och appar som kostar pengar. Eftersom priset varierar och appar ibland släpps gratis under begränsad tid har jag valt att inte skriva ut något pris. Apparna står inte i någon ordning utan bara lite huller om buller som de hamnat i mina mappar. Facebook-grupper för svenskstuderande. Svenska som andraspråk. Annelies senaste.

SVAAPP. Inläsningstjänst på App Store. Lexin på App Store. Äntligen en app med läsförståelse som fungerar för både SVA, SFI, modermål, engelska och svenska! Utbudet av appar är enormt och det är lätt att gå vilse.

Äntligen en app med läsförståelse som fungerar för både SVA, SFI, modermål, engelska och svenska!

Ofta upptäcker man att man spenderat flera timmar bara att sondera marknaden utan att egentligen ha hittat en app som har allt man vill ha. Jag tror jag hittat en app som täcker det jag sökt för bland annat våra nyanlända elever, SVAAPP. Appen är gratis att ladda ner från AppStore och Google Play och du kan som lärare skapa dig ett konto på deras hemsida för att administrera dina elever och dela ut lämpligt material som dyker upp i elevernas plattor eller telefoner. Appen innehåller korta berättelser, videoklipp och ordövningar men elever och lärare har också möjlighet att göra eget material och dela fritt. Recension av Alfavux - Språkträning för äldre elever med annat modersmål. Sfi-länkar. SVA-appar för yngre och äldre elever. Jag fick en fråga om appar för SFI som fick min hjärna (och hjärta) att gå igång.

SVA-appar för yngre och äldre elever

SFI och arbetet med nyanlända elever har alltid legat mig varm om hjärtat. Dessa underbara barn som genom att vara just barn, leker sig in i den svenska skolan. Vilka appar skulle fungera för dem, för att ge dem en större chans att integreras i den svenska skolan, ge dem en större chans att kunna delta på sina egna villkor, och också kunna dela med sig av sina egna berättelser i ord och bild. Eight apps to learn Swedish. Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

Eight apps to learn Swedish

Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp! Digitala spåret - Länkar för SFI - Svenska för invandrare - Språkövningar och grammatik. Curriculum in English. Sfi Sandviken. En resurs för dig som vill bli bättre på svenska. 8 SIDOR - Lyssna på dagens lättlästa nyheter. Hörförståelse i svenska. Svenska - Studi.se. Lilla Aktuellt. (Du har väl inte missat vår sändningstid?

Lilla Aktuellt

Kl 10 i svtplay - och kl 14.30 i Barnkanalen) Kriminella gäng I Sverige, precis som i alla världens länder, finns kriminella gäng. Den senaste tiden har det pratats mycket om de brott som kriminella gäng gör, bland annat att de skjuter varandra. Många politiker har sagt att mer måste göras för att stoppa våldet, och Stefan Löfvén har lovat att polisen ska få mer resurser.

Är det tryggt där ni bor? Fabriken i Bjuv I samhället Bjuv i Skåne ska en fabrik stängas. Vad tycker ni om det här? Talang Vi har i Lilla Aktuellt snackat en del om talang i veckan, utifrån de här frågorna: Vad är du bra på? Vad är en talang? Frågor till Lilla Aktuellt Skola 10 mars 2017 Många ringer om psykisk ohälsa Till organisationen Bris, barnens rätt i samhället, kan man ringa, mejla och chatta om man tycker något är jobbigt eller om man går och tänker och grubblar. Recension av Svenska på en månad - Träna grunderna i svenska. Användningsområden och funktioner Idén bakom appen är att lära sig grunderna i ett främmande språk snabbt och effektivt.

Recension av Svenska på en månad - Träna grunderna i svenska

Svenska på en månad är en app med färdiga områden som heter lektioner i appen. Lektionerna är sorterade i olika kategorier: allmänna ord, färger och proportioner, pronomen, temperatur, möbler, familj mm. Det finns en gratisversion att prova innan man bestämmer sig för att köpa lektionspaket i appen. Gratisversionen innehåller tre lektioner från början, mitten och slutet av kursen vilket ger en bild av hur appen är uppbyggd med metod och kursnivåer.

Den fullständiga versionen, det vill säga den kompletta kursen innehåller: SFI-appar öva svenska del1. SFI-appar öva svenska del2. Det kommer mera….

SFI-appar öva svenska del2

Här kommer del 2 av SFI-appar Stava ABC- En enkel app för elever som behöver lära sig bokstäverna och att stava enkla ord. Kan även fungera för äldre elever som behöver lära sig stava på svenska.. Det är tre nivåer med olika svårighetsgrader, lätt, medel och svår.. Lär dig svenska på ett roligt sätt genom appen WordGameTalk. Tülays IKT-sida: Bästa webbsidorna/apparna för att lära sig svenska. Hejsvenska.se Den här sidan är från Komvux Malmö Södervärn och är för nybörjare.

Tülays IKT-sida: Bästa webbsidorna/apparna för att lära sig svenska

Man väljer vilket tema man vill arbeta med men gången inom varje tema är bestämd och man måste klara av ett moment innan man går vidare till nästa. Nu finns möjligheten att installera hejsvenska.se på datorer för användning utan internet.Windows versionen Digitala spåret "Digitala spåret är ett projekt som har utfört av lärare på Botkyrka vuxenutbildning. Projektet avslutades 2007, men vi fortsätter i mån av tid att hålla sidan uppdaterad. " Kardia lärande.