background preloader

Kodning2

Facebook Twitter

Computational Thinking for Educators - - Unit 1 - Introducing Computational Thinking. Computational Thinking (CT) is a problem solving process that includes a number of characteristics and dispositions.

Computational Thinking for Educators - - Unit 1 - Introducing Computational Thinking

CT is essential to the development of computer applications, but it can also be used to support problem solving across all disciplines, including the humanities, math, and science. Students who learn CT across the curriculum can begin to see a relationship between academic subjects, as well as between life inside and outside of the classroom. This course provides an opportunity to experience some of the elements of CT, including: Decomposition: Breaking down data, processes, or problems into smaller, manageable parts Pattern Recognition: Observing patterns, trends, and regularities in data Abstraction: Identifying the general principles that generate these patterns Algorithm Design: Developing the step by step instructions for solving this and similar problems The hope is that you will be able to teach CT concepts in your classroom right away.

”Fler tjejer behövs i teknikens värld – här är sex exempel som gör skillnad” När jag började läsa på Lunds tekniska högskola (LTH) var andelen antagna kvinnor till civilingenjörsutbildningarna i teknisk fysik och elektroteknik 13 procent och på datorvetenskap bara 7 procent.

”Fler tjejer behövs i teknikens värld – här är sex exempel som gör skillnad”

Men det behöver varken vara svårt eller krångligt att arbeta för att öka tjejers intresse för teknik. Själv upptäckte jag intresset för naturvetenskap när jag var tretton. Jag ägnade dagar på bibblan för att försöka förstå vad ”fysik” var. Tjejerkodar. Posted on July 22, 2016 Börja använda Terminalen du också!

tjejerkodar

Dansprogrammering. Introducera tänket bakom programmering – att skriva instruktioner som en dator kan utföra – genom att låta barnen styra varandra.

Dansprogrammering

I dansprogrammering handlar det om just det, att sätta samman instruktioner för en dans. Instruktionerna för dansen kan vara antingen symboler eller text. I denna beskrivning används symboler – på Teacherhack finns en beskrivning för ett mer kodliknande upplägg. LarDigProgrammera BjornRegnell v06DRAFT. SECONDARY national curriculum Computing. PRIMARY national curriculum Computing.

Kontakt - kodMalmo; Årstaskolan i Stockholm. KodMalmo; Kodkampen – Kodboken. Förverkliga ditt drömspel i Scratch och tävla om fina priser i Kodcentrum och Nickelodeons speltävling för dig 8-16 år.

Kodkampen – Kodboken

Drömmer du om att bli spelutvecklare? Har du kanske redan en idé om ett spel som du vill skapa? Om inte så kan du inspireras av kompisarna Babe och Kenzie som i Nickelodeons tv-serie Game Shakers helt själva bygger spelet SkyWhale, som blir en stor succé och som även finns att spela på riktigt. I denna speltävling, tillsammans med Kodcentrum och Nickelodeon, har du chansen att skapa ditt helt egna spel i Scratch och blir spelutvecklare - precis som Babe och Kenzie!

Förverkliga ditt drömspel i Scratch och det kan hamna i Nickelodeon Play-appen och på Nickelodeon.se. Tävlingsbidraget ska vara inskickat via Kodkampens tävlingsformulär senast söndag 8 maj kl. 12.00! Twine. Codeybot: New Robot Who Teaches Coding by Makeblock. 10 great Raspberry Pi projects for kids - How-To. Fakta om internet och teknik. Varför kodning i skolan. Programming as Performance. 2016…Nytt år och nya utmaningar…..mot nya mål!  Då har vi landat in i år 2016.

2016…Nytt år och nya utmaningar…..mot nya mål! 

Ett helt nytt år har vi nu framför oss med allt vad det nu kommer att innebära. Jag måste erkänna att det känns väldigt spännande att faktiskt inte veta vad som kommer att hända, och det är kanske just det som gör det så oerhört spännande! För att inleda detta nya, inspirerande IKT-år tänkte jag börja med ett boktips. Jag har läst boken Starta med programmering av Erika Olsson.

BEGREPPET DATALOGISKT TÄNKANDE. Det är en ynnest att få diskutera med likasinnade men ändå lite oliktänkande personer, om ett ämne som ligger en närmast under huden.

BEGREPPET DATALOGISKT TÄNKANDE

Oftast är jag i en situation där jag måste övertyga andra och då blir det sällan utrymme för att ta ett steg bakåt och vara den kritiska själv. Jag vet inte om det framkom under TV-inspelning, för även om vi fick tillfälle att diskutera fritt, var det ändå svårt att gå till djupet med det som bekymrar mig. Det jag brottas mest med är faktiskt begreppet datalogiskt tänkande. Det användes för första gången av Seymour Papert runt 1980, som ett sätt att beskriva hur vi kan lära oss att få syn på vårt tänkande. Papert är i grunden matematiker som jobbade nära Jean Piaget i många år och blev inspirerad av Piagets konstruktivistiska syn på kunskap. Lärarrummet: Förskollärare och digitalista. Make a Website. Tjejerkodar. Posted on February 22, 2016 Sex bra verktyg: kom igång med programmeringen!

tjejerkodar

1. Texteditor. Zcooly - Hack. Visste du att år 2020 kommer det saknas ungefär en miljon programmerare i Europa?

Zcooly - Hack

Zcooly tar sitt samhällsansvar och anordnar därför spelprogrammeringskurser för barn mellan 9-13 år. Vi vill väcka intresset för programmering och få fler unga att välja detta som sitt framtidsyrke. Projektet kallas för Zcooly Hack! Vi älskar och drivs av att se barn utvecklas och det stora intresset för kurserna har gjort att projektet växt snabbare än vad vi kunnat drömma om. Nu håller vi i Zcooly Hack både som lovaktivitet och som en del i den dagliga undervisningen ute hos skolor. 8 ways you can empower girls to learn coding. Ska alla barn bli programmerare? Lego's new toy robot teaches kids coding and engineering. Lego Mindstorms robots have done wonders getting kids interested in science and programming.

Lego's new toy robot teaches kids coding and engineering

Now Lego Education is launching a new robot learning system, dubbed WeDo 2.0, to help teach kids about engineering, technology, and coding. Kickstarter Alert: Learn to Program With an Adorable Little Robot Called Wink. Vi kan skapa egna spel! Under julen har jag lärt mig grunderna i Unity3D. Jag kom så långt att jag har gjort ett eget litet spel. Jag hoppas kunna inspirera andra att inte bara spela spel utan även skapa egna. Det är roligt för egen del och med en bra idé kan man säkert roa andra med sitt spel. Dessutom får man en enorm respekt och beundran för dem som skapar riktiga spel. Ett bra botmedel mot datorspelsberoende är att ersätta det med något annat. Unity3D är fungerar på Mac och PC och mengd andra plattformar och det är gratis. Coding in the Classroom: A Long-Overdue Inclusion.

Avfallshantering och programmering i Scratch. Vanliga tekniska system i hemmet och samhället, till exempel system för återvinning samt dokumentationer i form av digitala modeller finns som centralt innehåll för teknikämnet i årskurs 4-6. Dessa innehållspunkter ska behandlas för att ge elever förutsättningar att utveckla någon eller några av förmågorna i kursplanen. Uppdraget. Datalogiskt Tänkande - Steg 1 - Bibblis. Code Generation-Traffic Sorting Page. Programmerade hundra år före den första datorn. 200 år efter sin födelse har Ada Lovelace blivit något av ett skyddshelgon för kvinnor inom matematik och naturvetenskap.

Det var hon som, i tätt samarbete med datapionjären Charles Babbage, skapade vad som har kallats den första algoritmen. Hennes tankar om vad ”den analytiska maskinen” skulle kunna användas till sträcker sig ända in i vår samtid. År 1815 gifte sig Lord Byron. Denne libertinske poet, mer rockstjärna än introvert diktare, tog den fromma och välorganiserade Annabella Millbanke till äkta maka. Ett år efter bröllopet flydde Annabella från sin makes humörsvängningar och chockerande ovanor och tog sitt nyfödda barn med sig. Adas uppfostran syftade framför allt till att hon inte skulle bli som sin far. Annabella var mycket intresserad av matematik och var övertygad om att matematiska studier från en tidig ålder skulle göra Ada gott. Ada var 18 då hon lärde känna mannen vars namn nu förknippas med ­henne. Allcancode - Schools. Iis lararhandledning scratch 151022. Educators - Plum Geek Robotics.

Iis lararhandledning scratch 151022. Code with Monsters this Halloween! En miljon skolbarn f�r Raspberry Pi-liknande pyttedator. Programmering är framtidens språk och arbetsmarknad siar experter och branschfolk. Företag och organisationer står i kö för att få barn i alla åldrar intresserade av att knacka kod. Brittiska public service-bolaget BBC vill inte vara sämre. De planerar nu att sänka en miljon minidatorer till alla barn som är mellan 11 och 12 år, alltså går i sjunde klass i det brittiska skolsystemet. Den har fått smeknamnet Micro Bit. Läs mer: Vinnova planerar miljonregn över Raspberry Pi-pysslare ”Det är en enhet på grundnivå som låter barnen koda och programmera. Serier och sagor ska g�ra barnen till programmerare. – I och med att det är mycket problembaserat så blir det lättare att ha illustrationer än att göra det i text. Det är Peter Bergting som står för illustrationen, säger Johan Wendt. Målgruppen är elever mellan nio och tolv år.

Men sedan boken släpptes i torsdags har det visat sig att den gått hem ibland både yngre, och betydligt äldre. Och de har en del referenser inbakade i serien, som kanske inte de yngre läsarna missar. Till exempel är Corpuratus vd, Floda Rithle, hans namn är ett anagram på Adolf Hitler och undertecknad tycker i alla fall att valet mellan en blå dörr och en röd flörtar lite med Matrix och valet att krypa ner i kaninhålet eller ej. Uppdrag till skolverket att foresla nationella it strategier for skolvasendet. Växthuset och programmering i Scratch. Undersökande av hur några vardagliga föremål i elevens vardag fungerar och hur de är anpassade efter människans behov samt dokumentationer i form av modeller finns som centralt innehåll för teknikämnet i årskurs 1-3.

Dessa innehållspunkter ska behandlas för att ge elever förutsättningar att utveckla någon eller några av förmågorna i kursplanen. Uppdraget Utforma digitala modeller med hjälp av programmering i Scratch som visar att när solen går upp, det är lämplig temperatur i växthuset och bevattning sker så växer blommorna. Att diskutera. Avfallshantering och programmering i Scratch. Om%20styr %20och%20reglerteknik ny. Buy Direct (Official Site) The Finch. 24 Unique Maker Education Resources For Teaching & Learning. Programmering in på schemat i ny skolstrategi.

Log in and start your coding journey. Mattespel 1 - Vi programmerar Scratch. View Materials. These short, hour-long activities allow you to try out CS First and introduce your students to computer science without committing to a complete 8-activity theme. They're perfect for special events such as Hour of Code or CSEdWeek, or as practice to help you familiarize yourself with CS First before starting a normal theme. Python för Minecraft – Installation (Windows) För att kunna använda Python och Minecraft finns det ett antal programvaror som måste installeras. Denna guide går igenom alla steg som krävs under Windows för att göra detta. Steg 1 – Installera Minecraft För att använda och installera Minecraft krävs ett konto.

Tutorial - Python for Minecraft. Big data - så kartläggs hela ditt liv. Programmering för Högstadiet [Javascript] Bukkit Plugin Tutorials. Plugga programmering viktigt för demokratin. Trinket: An Hour of Python. Webbkoda.se. Let me google that for you. IT-utbildningarna misslyckas med att rikta sig till kvinnor. Coding in the Classroom: 16 Top Resources. Programmering på skolschemat 17 augusti kl 12:10 - Vetandets värld. My First Computer. Coding at school: a parent's guide to England's new computing curriculum. Kids make a paper computer and understand how it works!CreatifulKids. The Best Way To Explain Technology For KidsCreatifulKids. Instruerande genre - Programmering. Brennan_Resnick_AERA2012_CT.pdf.

Kano - The Computer anyone can make. Trinket: An Hour of Python. KodTipset. Väst - 10/7 18.10. Android Development for Beginners: How to Make Apps - Udacity. TouchDevelop. The Internet – How it Works. Ska vi programmera i svensk skola? Program Your Arduino from Your Chromebook. Introduktion till programmering och datalogiskt tänkande. Principles of Computing (Part 1) - Rice University. Made with Code_Google. Framtidenssprk-xib. #kidsHack. Programmering 1 på webben, avsnitt 1. Erik Malmsköld.

Webbutveckling 1. 5 Sites for Anyone Interested in Learning to Make Games. Coding on iPads – Beginner to Pro. Dataprogrammering på skolschemat redan verklighet i Storbritannien. Om oss - Programming4Kids. Amerikaner utmanar Raspberry Pi med Linuxdator för 80-kronor. Utbilda i ett modernt digitalt samhälle - Hur kommer vi framåt i skolan? Peter Parnes, LTU - Google Slides. FramtidensLarande-DatalogisktTankande-20150507.pdf. Examples. Tutorials. Koda.pdf. Welcome to Python.org. 20 verktyg för stora och små nybörjare.