background preloader

Pedagogiska bloggar

Facebook Twitter

Olika är bra! Glad sommar!! | Malins PPlugg. Idag slutar vi skolan med ett härligt gäng barn som alla har gjort en otrolig resa under sitt första år i skolan. Några som inte kunde alla bokstäver när vi började till att nu läsa med flyt. Det är en härlig känsla! Barnen är otroligt stolta över sitt arbete och ser själva vilken utveckling de har gjort. Vilken frihetskänsla att kunna läsa!! Det är inte annat än att man blir ledsen när man läser tidningen idag och ser att någon är kritiskt till det här arbetet. Jag är också mycket positiv till böckerna om Ola, Elsa och Leo ur ett läs-pedagogiskt perspektiv. Glad sommar!! Digitalt | höjdarna0506.

På vår skola vill vi använda våra paddor på alla möjliga sätt. Vi vill prova nya saker och hitta det som passar oss bäst. Så här i startgroparna har vi mest använt oss av: Matteappar: NOMPKlockgårdenMoji klockisAffärenKing of mathFinguFlow freeGeoboardPieces basic – tiobasmaterialTiokompisar Presentationsappar: KeynotePuppet palsSock puppetsFlipagramPic collageExplain everything Andra välanvända appar: ShowbieSkolstilBook creatorRitplattaKameranPagesQR-reader Alla barn leder sitt eget utvecklingssamtal, s.k.

Elevledda utvecklingssamtal Här är smakprov på hur vi arbetar med Book Creator i SO i vår klass: Under höstterminen 14 hade vi Vänskapstema på skolan och det avslutade vi med Nobelpris i litteratur där alla klasser var med och tävlade. En i varje årskurs vann och eftersom vi är en 2-3:a så blev det två vinnare i vår klass. Här är Emilias bok Min vän: Och här är Filippas bok Flytten: Vi har skapat böcker om Who’s bugging who? Stjärnor och 1 önskan om veckan. Skolfröken fräken | I huvudet på en fröken… Fröken Karin | Reflektioner, tips och tankar från mitt lärarliv. SaraBruun. Matematikutveckling i Skara. NOMP – tegelbruksskolanf3.

Skolgnistan | Inspiration och länktips till skola, fritids, förskoleklass & förskola. Öppet klassrum | av Kim Sjöberg. Lillehammers klassblogg | En skolblogg från moobis.se.