background preloader

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Facebook Twitter

Γνωρίζω το Sway part 4 by Katerina Kompou. Γνωρίζω το Sway part 3 by Katerina Kompou. Γνωρίζω το Sway part 2 by Katerina Kompou. (3) Γνωρίζω το Sway part 1 by Katerina Kompou. (2) Μετατροπή word, pdf και εικόνας σε διαδραστικά φύλλα εργασίας στο liveworksheets. ΙΕΠ - ύλη Δημοτικού: Τα αναγκαία και σημαντικά έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 10/25-02-2021 του Δ.Σ.) με προτάσεις και κατευθύνσεις για την εκπαιδευτική λειτουργία και τη διαχείριση της ύλης του Δημοτικού Σχολείου.

ΙΕΠ - ύλη Δημοτικού: Τα αναγκαία και σημαντικά έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Θεωρούμε αναγκαία και σημαντικά για το επόμενο χρονικό διάστημα και έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ανά τάξη και στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα, τα ακόλουθα: Διαβάστε εδώ την εισήγηση με τις προτάσεις του ΙΕΠ (11 σελ.) Γλώσσα δημοτικού σχολείου Γενικά: Η διδασκαλία του μαθήματος της γλώσσας στο Δημοτικό αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ικανότητας των μαθητών να χειρίζονται με επάρκεια και αυτοπεποίθηση, συνειδητά, υπεύθυνα, αποτελεσματικά και δημιουργικά τον γραπτό και τον προφορικό λόγο, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη σχολική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία τους. Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά - Α' βάθμια. Στη σελίδα αυτή Περιγραφή Ως εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε συνεχώς ολοένα και πιο σύνθετες προκλήσεις, οι οποίες οφείλονται στις κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά - Α' βάθμια

Η πανδημία του κορονοϊού ώθησε την εκπαιδευτική κοινότητα ως σύνολο σε μια απότομη στροφή σε μορφές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Χρήσιμες σελίδες και ιστολόγια για όλες τις τάξεις (διαρκής ανανέωση) Δημιουργικές ώρες. Σχεδιαγράμματα για εκθέσεις Δημοτικού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. *Νέα: Ο καλύτερός μου φίλος - Σχεδιάγραμμα και παράδειγμα έκθεσης (Περιγραφή προσώπου – απλός χαρακτηρισμός ) Πρόλογος Ποιο είναι το πρόσωπο που πρόκειται να περιγράψουμε.

Σχεδιαγράμματα για εκθέσεις Δημοτικού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Ολη η Γραμματική σε ένα Lapbook! Από καιρό έχω αντιληφθεί την έννοια και τη χρησιμότητα ενός lapbook στη διαδικασία της μάθησης, διαβάζοντας κυρίως ξένες σελίδες.

Ολη η Γραμματική σε ένα Lapbook!

Αποφάσισα, λοιπόν, να φτιάξω ένα δικό μου που να περιλαμβάνει τα μέρη του λόγου. Όσοι ακούτε τον όρο lapbook για πρώτη φορά να σας αναφέρω κάποια βασικά πραγματάκια. Το lapbook είναι η κατασκευή ενός μεγάλου φακέλου που εκθέτει υλικό και πληροφορίες για ένα θέμα. Ονομάστηκε, έτσι, από την Tammy Daby (αμερικανίδα συγγραφέας), γιατί όταν το ανοίγουν τα παιδιά καταλαμβάνει όλη την αγκαλιά τους. Ο τρόπος κατασκευής του διαφέρει και ποικίλει ανάλογα με τα όρια που θέτει ο καθένας μας. Πηγή φωτογραφιών: Pinterest Είναι μια υπέροχη και δημιουργική διαδικασία μάθησης, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν τα ίδια στην κατασκευή (μέσα από την οποία απολαμβάνουν και την αισθητική αγωγή) και σκέφτονται ή συζητούν ομαδικά για τον τρόπο που οργανώνουν οπτικά τις πληροφορίες τους. Αν το ψάξετε λίγο μπορείτε να βρείτε αμέτρητες ιδέες και τρόπους κατασκευής. 1.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ. Γλώσσα. Βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου: Δωρεάν σε PDF. Facebook. Η προπαίδεια... παίζοντας. Ώστε οι εκπαιδευτικοί φοβούνται τις κάμερες γιατί όλοι θα δουν τις αδυναμίες τους; Οι τελάλες του κοινωνικού αυτοματισμού ξαναέπιασαν δουλειά και φώναξαν δυνατά: «οι εκπαιδευτικοί φοβούνται τις κάμερες γιατί έχουν πολλές αδυναμίες να κρύψουν και γιατί φοβούνται την αξιολόγησή τους».

Ώστε οι εκπαιδευτικοί φοβούνται τις κάμερες γιατί όλοι θα δουν τις αδυναμίες τους;

Η επιχείρηση απαξίωσης των εκπαιδευτικών στην κοινή γνώμη είναι ξανά στο προσκήνιο. Γράφει ο Δημήτρης Τσιριγώτης. Φυσικός Μια απάντηση στο άρθρο με τίτλο: «Ο φόβος της ΟΛΜΕ μπροστά στην κάμερα» Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο με τίτλο: «Ο φόβος της ΟΛΜΕ μπροστά στην κάμερα» που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Protagon.gr . Η εκπαιδευτική κοινότητα ευχαριστεί θερμά την αρθρογράφο του εν λόγω άρθρου. Άνοιξη διαδραστική παπαρούνα Πεγίδου Αντωνία. (35) Μετατρέψτε το PDF ή το έντυπο φύλλο εργασίας σας σε επεξεργάσιμη ψηφιακή εργασία by Katerina Kompou. Θα σ'αγαπώ ό,τι κι αν γίνει.

Γιορτή της μητέρας. Διαχειρίζομαι αριθμούς ως το 20.000. (35) ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. Βάλε σε λογική σειρά τις προτάσεις. Amazingly Simple Graphic Design Software – Canva. Facebook. Welcome to Europeana. Υποστηρικτικό & Εκπαιδευτικό υλικό. Επαναληπτικές ασκήσεις για τη Γλώσσα της Δ' τάξης (ανά ενότητα του Βιβλίου Μαθητή): του Νίκου Παναγιώτου. Log into Facebook. 6/θ Δημοτικό Σχολείο Τέμενης Αιγίου . Φεγγαράκι μου ψηφιακό... #Μένουμεσπίτι: Δημιουργούμε διαδραστικές ασκήσεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση με LearningApps - ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ.

10ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. SPANAKA_TOOLS.pps. Facebook. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση 22/4/2020 - Ψηφιακή Τάξη. Γλώσσα Στ΄ - Παρουσιάσεις - Ψηφιακή Τάξη. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όλες τις παρουσιάσεις και τα μαθησιακά αντικείμενα στη Γλώσσα της ΣΤ΄ τάξης.

Γλώσσα Στ΄ - Παρουσιάσεις - Ψηφιακή Τάξη

Είναι όλα όσα έχουμε κάνει. Facebook. Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me - Αρχική σελίδα. Facebook. Μαθηματικά Ε΄ τάξης - Ψηφιακή Τάξη. 7 συνδέσεις για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. Αυτές τις μέρες όλοι οι εκπαιδευτικοί ψάχνουμε τρόπους και μέσα να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές μας και να τους απασχολήσουμε δημιουργικά.

7 συνδέσεις για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Το ίδιο κάνω κι εγώ και για το λόγο αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις ιδέες που χρησιμοποιώ. Φέτος βρίσκομαι στην Ε' τάξη γι' αυτό ίσως κάποιες από τις συνδέσεις που θα σας προτείνω να έχουν υλικό μόνο για την τάξη αυτή. Για τη Γλώσσα φυσικά χρησιμοποιώ το Προσωπικό Ημερολόγιο Μαθητών που σας έχω δώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μου. Μέσα από το Google Classroom που χρησιμοποιούμε στην τάξη (ήδη πριν από την έξαρση του κορωνοϊού), έχω τη δυνατότητα να βλέπω καθημερινά τι γράφουν οι μαθητές και να τους αφήνω σχόλια, ενώ αν δυσκολεύονται με κάποια μορφοποίηση στο αρχείο τους μπορώ να επέμβω και να την κάνω εγώ γι' αυτούς.

Για να πάρετε μία ιδέα πως λειτουργεί δείτε εδώ. Ακόμη, για ασκήσεις στο μάθημα της Γλώσσας χρησιμοποιώ το υλικό της φίλης Τάξης Αστεράτης! Καλή τύχη σε όλους μας και καλή δύναμη! Facebook. «Πριγκιποδουλειές» – Παραμύθια του Γιάννη Αντάμη. Facebook. Εκδόσεις - MIET. Αναζήτηση εκπαιδευτικού υλικού. Ανθή Ζήση - Ανθή Ζήση added a new photo. Δωρεάν e-Book Παραμύθια pdf και με αφήγηση. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ (μουσικό παραμύθι) – Σεργκέι Προκόφιεφ (αφήγηση Δημήτρης Χόρν) □ Ο Δημήτρης Χορν, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής το 1993 αφηγείται το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ (μουσικό παραμύθι) – Σεργκέι Προκόφιεφ (αφήγηση Δημήτρης Χόρν) □

Το 1936 ο Σεργκέι Προκόφιεφ αποδέχεται την πρόταση της διευθύντριας του παιδικού θεάτρου της Μόσχας να συνθέσει ένα μουσικό παραμύθι που θα πρέπει να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν και να αγαπήσουν τη μουσική. Μεταφορά κειμένου στο παρελθόν και το μέλλον. Γ΄ ΤΑΞΗ. Αφήγηση - Ψηφιακή Τάξη. Ένταξη Παλιννοστούντων & Αλλοδαπών μαθητών. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παίζω κρεμάλα! Search temporarily disabled.

Παίζω κρεμάλα!

2 Απριλίου: Γιορτάζουμε τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!!! Η λογοτεχνία που απευθύνεται σε παιδιά έχει στόχο στη ψυχαγωγία αλλά και στη πνευματική καλλιέργεια των μικρών αναγνωστών.

2 Απριλίου: Γιορτάζουμε τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!!!

Τα παιδικά βιβλία θα πρέπει να συμβάλουν στην ανάπτυξη της σκέψης καθώς και στην ωρίμαση της προσωπικότητας των παιδιών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που έχει καθιερωθεί στις 2 του Απρίλη, σας προτείνουμε μερικά πολύ όμορφα βιβλία και Audiobooks Ελληνικής και Ξένης Παιδικής Λογοτεχνίας που μπορείτε να διαβάσετε online ή να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν. Facebook. (4) Δημιουργία ασκήσεων με τις φόρμες Google. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Speech to Text Online Notepad. Speech to Text Online Notepad Professional, Accurate & Free Speech Recognition Text Editor Distraction-Free, Fast, Easy to Use Web App for Dictation & Typing NEW Service: Auto Transcribe Audio & Video Files We started a new professional transcription service for consumers. This means you can now enjoy that service at VIP conditions & low cost of 0.1$/min. Try our new automatic-transcription service here. Speechnotes is a powerful speech-enabled online notepad, designed to empower your ideas by implementing a clean & efficient design, so you can focus on your thoughts.

Works entirely online in your Chrome browser. Designed to Inspire Creativity and Keep You Focused. Facebook. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Προτάσεις εξ αποστάσεως διδασκαλίας – Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών. Δωρεάν βιβλία - Free ebooks. ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝ ΓΟΥΒΙ – Ντέμη Ρούσσα Ο Γούβης είναι ένα σκυλάκι που προσπαθεί να μιλήσει, να ακουστεί. Αλλά κανείς δεν τον καταλαβαίνει. Ίσως προσπαθεί με το λάθος τρόπο, ίσως οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να ακούν. Εισερχόμενα (3.858) - vipouspou - Gmail.