background preloader

Tips på appar till undervisning

Facebook Twitter

Teachers iPad Apps ~ Educational Technology and Mobile Learning. Skolstart med iktsidan- 13 appar att köpa om du måste välja. Här kommer min lista med rekommenderade appar värda att köpa om du har iPads till dina elever i årskurs 1-6.

Skolstart med iktsidan- 13 appar att köpa om du måste välja

Jag har verkligen valt med omsorg och haft stor hjälp av skolappar.nu och pappasappar.se Eftersom vi i Lysekil är i uppstartsfas har jag koncentrerat mig på matematik och svenska. Du har väl inte missat min lista med gratis appar att ladda ner och starta med? Lista Parama matte1 (22 kr) med koppling till Lgr11 Det finns sex olika områden från det centrala innehållet i matematik: taluppfattning och tals användning, algebra, geometri, sannolikhet och statistik, samband och förändringar, samt problemlösning Bonds-träna på 10kompisar (7kr) Spelet är uppdelat i fem olika nivåer, där första nivån enbart har färger och sista nivån enbart består av siffror. Nivåerna däremellan har lite av varje för att öka svårighetsgraden succesivt. Relaterat. Språkutvecklande appar. Write to Read med iPads. Ett försök att synliggöra kopplingar mellan Lgr11, litteratur, ideér till arbetssätt och stöd i appar.

Write to Read med iPads

Övergripande kopplingar till projektet från Lgr11 kap 1 & 2 samt syftet i ämnena svenska och svenska som andraspråk: Kunskap är inget entydigt begrepp. Kunskap kommer till uttryck i olika former – såsom fakta, förståelse, färdighet och förtrogenhet – som förutsätter och samspelar med varandra. Skolans arbete måste inriktas på att ge utrymme för olika kunskapsformer och att skapa ett lärande där dessa former balanseras och blir en helhet. Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda det svenska språket i tal och skrift på ett rikt och nyanserat sätt.

Hänsyn ska tas till att undervisningen ska anpassas till varje elevs förutsättningar och behov. Eleverna ska genom undervisningen ges möjlighet att utveckla språket för att tänka, kommunicera och lära. Appar för språkutveckling med nyanlända. Här kommer några exempel på appar som vi använder med nyanlända elever i deras språkutveckling!

Appar för språkutveckling med nyanlända

För fler tips på appar kan du se mina boards på Pinterest, dessa uppdaterar jag kontinuerligt: Se boards som börjar på Appar. U-talk Classic svenska I appen kan man lyssna på grundläggande ord och fraser på svenska som är visualiserade med bilder. Appen innehåller interaktiva övningar inom olika kategorier och övningarna har olika svårighetsgrader.

Appen ger feedback och synliggör även lärprocessen med poängsystem på en linje. Läs recension: Svenska på en månad Svenska på en månad är en app med färdiga områden som heter lektioner i appen. Läs recension: Bitsboard En mångsidig app för att träna språket. Läs recension: Making Sequences Använd befintliga sekvensbilder eller så kan man lägga till egna bilder, text och ljud. Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning. Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning

Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp! Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever.

SFI-appar för yngre och äldre elever. Jag fick en fråga om appar för SFI som fick min hjärna (och hjärta) att gå igång.

SFI-appar för yngre och äldre elever

SFI och arbetet med nyanlända elever har alltid legat mig varm om hjärtat. Dessa underbara barn som genom att vara just barn, leker sig in i den svenska skolan. iPad-appar i skolans värld. Appar 100-i-topp inför läsåret 13/14.

Nu är det snart dags att starta ett nytt läsår med nya möjligheter, nya tankar och idéer och visioner om hur detta läsår kommer att bli.

Appar 100-i-topp inför läsåret 13/14

Det har kommit en del nya appar… flödet är stort och ibland kan det vara svårt att se skogen för alla träd, men jag har försökt välja ut mina 100 favoritappar; både gamla och nya som jag tror på (just idag, imorgon kan det ha kommit något ännu bättre;) Det är svårt att kategorisera apparna eftersom de ofta passar i fler än en kategori, jag har ändå valt att bara ta med dem i en kategori; så för säkerhets skull-titta igenom alla kategorier även om du inte hade tänkt det.

Det kan gömma sig en godbit där du minst anar det. Hoppas du hittar appar som du inte sett eller appar som du laddat ner men glömt av. Är du intresserad av en appgenomgång på din förskola/skola? Hör av dig vid intresse eller önskan om offert/bokning till ikttove@gmail.com. Presentera och redovisa via iPad. Vad ska man tänka på?

Presentera och redovisa via iPad

Vilka resurser finns? För några år sedan såg jag ett intressant föredrag av David Phillips från Han pratade om Death of the Powerpoint. Detta är fortfarande aktuellt. Allt för många presentationer innehåller alldeles för mycket information. (tyvärr känner jag igen mig själv allt för ofta, men det ska bli ändring på) Detta gäller i högsta grad lärare men också elever och sist men inte minst rektorer. Alla känner väl till att ”barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör…” David Philips bekräftade mina farhågor: Vi är oftast väldigt skickliga på att stoppa in för mycket information i våra presentationer.