background preloader

Invandring

Facebook Twitter

Jävla vitskallar! 17 juli 2010 kl 10:03 - P1 Dokumentär. Runt den svenska korvmojen i Fuengirola i södra Spanien hänger svenska invandrarungdomar.

Jävla vitskallar! 17 juli 2010 kl 10:03 - P1 Dokumentär

Alldeles intill ligger El Colegio Sueco, den Svenska Skolan. Där går 250 elever varav många får underkända betyg i både spanska och svenska. Nästan ingen kan tillräcklig spanska för att komma in på spansk högskola. Varje år lämnar tusentals människor Sverige för ett nytt liv som invandrare i Spanien. 2002 när Jävla vitskallar spelades in sökte sig många till just Fuengirola där det finns svenska kvarter med svenska kyrkor, svenska restauranger, svenska livsmedelsaffärer, svensk sjukvård, svenska tandläkarmottagningar och en stödgrupp för svenska alkoholister.

SD kombinerar folkliga frågor med invandringsmotstånd - Radio Swedens partiskola - Radio Sweden på svenska. – Det här är ju ett parti som kombinerar folkliga frågor med sitt invandringsmotstånd.

SD kombinerar folkliga frågor med invandringsmotstånd - Radio Swedens partiskola - Radio Sweden på svenska

Samtidigt så driver man frågor som har att göra med pensionärernas intressen, att man ska höja pensionen och minska skatten för pensionärer, man vill satsa mer på sjukvård, alltså frågor som är mer traditionellt i mitten eller i den socialdemokratiska fållan, säger Sveriges Radios inrikespolitiska expert Tomas Ramberg. Sverigedemokraterna är det yngsta av de åtta partierna i riksdagen och bildades 1988 för att bevara svenska värderingar och för att minska invandringen till Sverige. Partiet leddes till en början av flera personer med rötter i högerextrema och nazistiska grupper, men togs över av den nuvarande partiledaren Jimmie Åkesson 2005. Fem år senare, 2010, tog sig partiet in i riksdagen för första gången med 5,7 procent av rösterna, och har sedan dess försökt att bli mer rumsrent, säger Sveriges Radios inrikespolitiska expert Tomas Ramberg. Anders Ljungberganders.ljungberg@sverigesradio.se. På min hemmaplan. DN Kultur om den norska rasismen och nya regeringen.

(angående den fortsatta debatten kring denna artikel se här) I dagens DN Kultur publiceras denna debattartikel — skriven av Henrik Arnstad — om Norges nya regering, bestående av det rasistiska Fremskrittspartiet och det traditionella högerpartiet Høyre.

DN Kultur om den norska rasismen och nya regeringen

För första gången någonsin har ett utpräglat rasistparti av egen kraft tagit sig till regeringsställning i Norden. Valet i Norge – och den nya regering som blir resultatet – blir därmed en mörk händelse i Europas historia. Den norska utvecklingen riskerar att sprida sig internationellt; traditionell höger kan i framtiden få ökade impulser att inkludera högerextrema och neofascistiska partier för att erhålla parlamentarisk majoritet. Rasism – till skillnad från det ofta sammanblandade begreppet ”främlingsfientlighet” – är en medveten politisk strategi, där aktörer gör specifika minoriteter i samhället till fiender. Varför just Sverigedemokraterna? Av Betty Edvall Innan jag började praktisera hos Henrik Arnstad läste och skrev jag aktivt på olika forum för att motverka Sverigedemokraternas inflytande.

Varför just Sverigedemokraterna?

Jag kände en hopplöshet över de faktafel och lögner som cirkulerade. En vanlig lögn som ofta går att läsa är att det står i Koranen att man ska döda sina döttrar om de gifter sig med fel personer eller att muslimer missionerar runt om i landet för att hjärntvätta ”svenskar”. En annan vanlig lögn är att det ligger i romers kultur att stjäla och att invandrare tar våra svenska traditioner så som julafton, lucia och sommaravslutningar. Om begreppen rasism och främlingsfientlighet. Jag har en längre tid märkt att okunnigheten är utbredd i det offentliga samtalet angående det viktiga begreppet ”rasism”, som vidare ofta sammanblandas med begreppet ”främlingsfientlighet”.

Om begreppen rasism och främlingsfientlighet

Jag har därför insett att jag måste skriva följande artikel, som i all anspråkslöshet förklarar vad orden betyder. Rasism. Lena Sundström: Främlingsfientlighet är ett val. Häromdagen såg jag om Bo Widerbergs film ”Kvarteret Korpen”.

Lena Sundström: Främlingsfientlighet är ett val

Och ni vet hur det är, ibland oroar man sig över att tiden skall ha gått. Att gamla kärlekar inte skall tåla att dras fram i ljuset. Keve Hjelms drömmande figur, förälskad i sitt horisontala läge i soffan som för honom bort från vardagen i fattigkvarteren till Grand hotell där affärscigarrerna ligger med gördeln som svepning och självdör på lit de parade. Barnperspektivet - BRIS för vuxna - Främlingsfientlighet & rasism. I Sverige är alla människor enligt lag lika värda.

Barnperspektivet - BRIS för vuxna - Främlingsfientlighet & rasism

Ändå händer det att barn blir illa behandlade på grund av etnisk tillhörighet, hudfärg eller religion. Det är exempel på rasism och främlingsfientlighet. *Citat Flicka 15 år “Jag blir alltid retad i skolan. Exempel på rasism och främlingsfientlighet. Stenen i ryggen blev droppen. En gång vänder hon sig om: – Jag är precis som era mammor!

Stenen i ryggen blev droppen

Ropar hon. Men de slutar inte. Det börjar på allvar vid skolstarten, i augusti 2009. Malyum Salah Hashi är 31 år och har bott i Tomelilla i tre månader. Under sommaren har hon lärt känna gatorna, skapat dagliga rutiner. Välkommen till Swede Hollow: en svensk slum. "Sverige har världens mest avvikande folk" Ny undersökning om kulturella skillnader: I ett internationellt perspektiv är inte invandrarna annorlunda, utan Sverige..

"Sverige har världens mest avvikande folk"

Svenskarnas åsikter ligger längst bort från de genomsnittliga värderingarna i världens länder. Det visar en undersökning som gjorts på uppdrag av Integrationsverket och som presenteras i dag. Undersökningen - som består av material från ett 80-tal länder - visar att religionen inte spelar någon större roll i Sverige. Samma sak gäller familjen i traditionell mening. Åsikter som särskiljer oss från de flesta andra länder. I Spanien är svensk kultur jättekonstig. "De kommer hit och tar våra brudar (och grabbar) ifrån oss.

I Spanien är svensk kultur jättekonstig

De lever i sina egna kolonier, lär sig aldrig språket och kör på med sina konstiga matvanor. Jag har provat deras mat men den gick knappt att äta. Inte kan man se skillnad på dem heller, alla ser likadana ut.