background preloader

One Woman, 17 British Accents - Anglophenia Ep 5

One Woman, 17 British Accents - Anglophenia Ep 5

http://www.youtube.com/watch?v=FyyT2jmVPAk

Related:  speakingSpeakSpeakinglinbybBritish Accents

Busenkelt och kul! Ett busenkelt sätt att kombinera humor och att tala på målspråket är att använda sig av Mr Bean. Det finns hur många avsnitt som helst på Youtube. En av våra favoriter är Mr Bean at the cinema. Jag har provat uppgiften i årskurs 7-9 och på engelska. Om du vill använda den för yngre elever krävs att de har mer förförståelse och fått nyckelord i förväg. Mina elever är helt tokiga i nedanstående övning:

Förstelärare i Svedala ”How often do we as teachers ask our students to do something in class which they would do in everyday life using their own language? Probably not often enough.” Vardagskonversationer kring köksbordet, en shoppingrunda eller varför inte kvällen då du och dina kompisar bestämde er för att fixa ett party. Stödstrukturer för perspektiv och resonemang i engelska Här kommer några strukturer för att utveckla språket i tal och skrift och få ett djupare perspektiv och resonemang i innehållet. De kan användas när eleverna ska uttrycka sig om åsikter och upplevelser. Strukturerna kan också användas som strategier för att se hur en åsikt kan förtydligas och utvecklas. Kommunikationen kan varieras och breddas om man synliggör hur man kan göra det.

Rätt åt alla – ett kortspel om mänskliga rättigheter Rätt åt alla är ett kortspel om mänskliga rättigheter. Vad är en rättighet? Är några rättigheter viktigare än andra? Detta är några av flera frågor som ni får möjlighet att samtala om i spelet. Kortspelet tar ca 1 timme att genomföra och rekommenderad målgrupp är åk 4 och uppåt till vuxen ålder. Digitalt, kollegialt lärande i världsklass! Frustrerad ställer jag en fråga i facebookgruppen Engelska för år 6-9 där jag söker råd och hjälp kring hur andra brukar göra med grupper som inte vill eller vågar tala engelska. Tycka vad man vill om sociala medier, men att under en dag kunna diskutera problemet med lärare som är spridda över hela Sverige tycker jag är fantastiskt. I gruppen finns också deltagare från Finland och Norge. Råd och tips strömmar in och många känner igen i sig problemet. Vi konstaterar att det kan ha många orsaker som till exempel att de inte har ett tillräckligt stort ordförråd för att kunna uttrycka sig, att de inte är vana vid att tala engelska lektionstid och att något i gruppdynamiken gör att de inte vågar.

Bedömning av muntlig kommunikativ förmåga Delprov B i ämnesprovet i årskurs 6 i engelska prövar elevernas receptiva förmåga, att läsa och förstå och att lyssna och förstå. Delprovet består därför av två delar, B 1 och B 2, där B 1 prövar förmågan att läsa och förstå. Många elever läser selektivt Bedömningen av elevers förmåga att läsa och förstå skriven engelska fokuserar på förmågan att förstå helhet och sammanhang, men också på att uppfatta detaljer. En del elever läser selektivt, det vill säga uppfattar detaljer som baseras på det ordförråd de har. Speed Chatting – pratigt, roligt och lärorikt. – Hanna Fjeld Nu tänker jag bjuda på ett lektionsupplägg som eleverna gillar och som brukar vara mycket lyckat. Det handlar om speed chatting. Ja, det låter nästan som speed dating och det är nästan vad det är.

Engelsk grammatik förklarat på ett enkelt sätt Genitiv Verb A och an Omskrivning och böjning av do Was och were Have Här kommer en liten introduktion till förenklad engelsk grammatik. Många brukar lite skämtsamt säga att engelskan inte har någon grammatik utan att språket snarare bygger på undantag än regler. Show me what you can do - Mia Smith Vi har alla varit där. Du ska hålla en muntlig presentation inför klassen. På ett annat språk.

Engelskan innanför och utanför klassrumsväggarna - hur öppnar vi dörrarna? - Mia Smith De senaste veckorna har läxdebatten blossat upp i medierna igen. Det handlar om huruvida eleverna över huvud taget ska ha läxor eller ej, vilken sorts läxor det i så fall ska vara och hur mycket tid som är rimligt. Det handlar också om vad forskningen säger, vilket är en komplex historia. Men jag tänker inte fördjupa mig så mycket i de traditionella läxorna i det här blogginlägget, utan det där eleverna ändå gör när de inte är i skolan. Jag tänker på den extramurala engelskan. Alla vet att dagens ungdomar använder engelska på ett sätt som deras föräldrar inte gjorde i sin ungdom, och som deras mor- och farföräldrar verkligen inte kunde ana.

Related: