background preloader

Hem - Kunskapshubben

Hem - Kunskapshubben

http://www.kunskapshubben.se/

Related:  karinusundbergannalararejengu430English

Realia möter digital läsförståelse - Mia Smith Vill du också veta hur du ska planera för och bedöma kunskapskravet för “realia” där eleven ska diskutera företeelser och jämföra med egna erfarenheter och kunskaper? Då jag och Annika Sjödahl började reflektera över hur olika fokus engelsklärare generellt la på bedömningen fick vi en tanke att skapa en planering som bygger på Skolverkets olika material. I de uppgifter vi sett bedöms ofta bara skrivuppgifterna och inte själva jämförelsen kring realian. Inte sällan utan stöd för att eleverna ska nå målen.

Skriva på engelska Tipsar om den här sidan för olika skrivuppgifter: Klickar man på "Main Site" när man är inne på sidan kommer man till en av mina absoluta favoritsidor: Klicka på bilderna för att komma till sidorna. Matematik Under det senaste decenniet har det satsats stora resurser på att utveckla matematik- undervisningen. Målet har varit att förbättra elevernas måluppfyllelse i skolämnet matematik. Trots satsningarna ser man inte de förbättringar som man har strävat mot. Nu satsar staden på ett Stockholmslyft för matematikkunskaperna. Läs mer om Stockholmslyftet i menyn till höger. Trygghet att gå utanför boken Bästa digitala adventskalendrarna 2014 Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul!

Undervisningstips 11 Livlinor – NORDSTRÖM EDUCATION Ett sätt att utveckla detta är att förse eleverna med livlinor vid diskussioner, läxor, prov och andra uppgifter. Dessa metoder syftar till att få eleverna att engagera sig i sitt egna lärande och ge dem möjligheter att söka svar på sina frågor genom att använda varandra som lärresurser. Om du arbetar med flervalsfrågor och ”A – B – C – D – E – kort-metoden” kan du använda ovannämnda sätt för att eleverna med egen tankekraft komma fram till en lösning. De tre ovannämnda sätten hämtar sin inspiration till från tv-programmet ”Vem vill bli miljonär”. ”Fråga publiken” – fråga klasskamraterna som får berätta vad de gissar/röstar på, ”50/50” – läraren tar bort två felaktiga alternativ och ”ring en vän” – välja en klasskamrat för att få hjälp. Ett till program som eleverna känner till är ”Vem är smartare än en femteklassare” där eleverna kan få välja att ”Kopiera”, ”Kika” eller ”Räddas”.

Elevledda utvecklingssamtal m förmågor och mål. Då var det dags för utvecklingssamtal! Eleverna har fått träna sig på att leda sitt eget samtal. Här under finns dagordningen de följer. Dagordning De har inför samtalet fått fylla i blanketten Inför utvecklingssamtalet. Engelska åk 9 - Nationella prov i främmande språk, Göteborgs universitet Här ges exempel på olika typer av uppgifter som har förekommit och kan förekomma i nationella prov i årskurs 9. Provuppgifterna kommer framför allt från utprövningsmaterial som inte använts i prov, men också från tidigare givna prov, som inte längre omfattas av sekretess. Observera att dessa uppgifter främst avser att exemplifiera olika typer av uppgifter som kan förekomma i proven, så elever inte ska känna sig främmande för hur de ska genomföra en uppgift i provsituationen alla typer av uppgifter inte förekommer varje gång och att nya format kan komma att introduceras exempeluppgifterna inte sammantaget utgör hela, representativa prov - vare sig när det gäller omfång, svårighetsgrad eller autenticitet Lgr11 (i A3 format)

22 Appar för att öva engelska! – IKTsidan Jag får ofta frågan om appar för att öva engelska. Det har varit ganska magert utbud på dessa men nu när jag grävde lite mer har det faktiskt kommit flera bra appar att testa. Här kommer 22 appar i olika svårighetsgrader. Ett flertal av apparna är gratis, och det kan räcka långt. I en del av dem har du också möjligheter att köpa fler övningar så kallat in-app-purchase. Har du fler förslag eller favoriter kommentera gärna inlägget.

Handuppräckning inom Kooperativ Lärande – Kooperativt Lärande På denna blogg har vi släppt flertalet strukturer och metoder inom Kooperativt Lärande som fungerar som alternativ och ersättning för traditionell handuppräckning. Det finns flertalet anledningar till varför vi är kritiska till den traditionella metoden att räcka upp handen inom förmedlingspedagogiken. Vi kommer att beskriva varför vi ställer oss frågande till detta som grundläggande undervisningsmetod mer i detalj framöver vad gäller både praktik och forskning. Här samlar vi de strukturer ni kan prova som alternativ till handuppräckning! Utvecklingssamtal med förmågorna som grund. Vilken väg ska du gå för att nå dina mål? Ja, nu är det utvecklingssamtaltider igen och den här terminen måste jag ärligt säga att det kändes väldigt befriande att inte behöva sitta mer eller mindre dygnet runt innan och skriva omdömen i diverse mallar. Jag vet att det har sett väldigt olika ut på olika skolor hur man har arbetat med omdömen och jag kan bara tala för hur det har varit hos oss.

webbovningar.nok Wings 8 webbövningar Projektledare: Eva Hagrot Projektgrupp: Malin Fogelström, Camilla Bengtsson, Eva Hagrot © 2012 Natur & Kultur, Stockholm 9789127423732 Tekniska förutsättningar • Internetuppkoppling • IE version 8.0 eller senare/Firefox 13.0 eller senare/ Safari 5 eller senare/Chrome 24 eller senare • Högtalare • Mikrofon (för att spela in tal) • Adobe Flash Player (för att spela in tal) Produkten är anpassad för upplösningen 1024x619 och fungerar på PC och Mac. Fungerar även för iPad 2 och senare/iPhone 4 och senare (gäller Safari, dock ej möjligt att spela in tal). Underhåll och drift Natur & Kultur ansvarar för att produkten finns tillgänglig dygnet runt alla dagar på året, med förbehåll för avbrott p g a tekniska, underhålls-, drifts- eller säkerhetsmässiga skäl samt avbrott som Natur & Kultur inte kan råda över. Förlaget ansvarar inte för någon form av teknisk support till licenstagaren.

INTRODUCTION - Themework Sist jag arbetade med LondonTourGuide gjorde jag enligt följande: Först tittade vi bl.a. på en film från sli.se Sedan gjorde vi en gemensam tankekarta med innehållet från filmen. utifrån den valde vi fem sevärdheter/platser som vi arbetade vidare med. Det var London Eye, Big Ben, Hyde Park, Madame Tussauds, Jack the Ripper och The Underground. Vi läste på om de olika platserna och formulerade egna texter med hjälp av 5-10 stödord. Alla fick dessutom samma presentationstext med några tomma luckor i att fylla i och lära sig utantill. Vi gjorde också en egen karta över guideturens olika stopp. När allt var skrivet och övat genomförde var och en en guidetur.

Sju snabba favoriter Så här de sista veckorna kanske eleverna är mellan två större projekt och behöver göra något annat en eller ett par lektioner. Det kan också vara så att många av lektionerna på slutet går bort och att det inte återstår så många. Nedan listar jag några av mina absoluta favoriter som inte tar så mycket tid i anspråk och som brukar vara uppskattade av eleverna. Under varje bild finns en länk till utförliga instruktioner.

Related: