background preloader

Hva er spillbasert læring?

Hva er spillbasert læring?
Stikkord: læringsstiler app spillbasert læring “Hjernen arbeider på samme måte som et dataspill”, - mennesker tenker og lærer gjennom erfaringer de har hatt og via simuleringer de har kjørt i hodet, basert på sine erfaringer. Hva er spillbasert læring? Spillbasert læring (Gamebased Learning - GBL) tar utgangspunkt i digitale spill som har definert et læringsutbytte. Vanligvis er spillbasert læring utviklet for å balansere et faglig innhold med spillets egenskaper, der spilleren kan bruke innholdet i direkte tilknyting til "den virkelige verden". Spill kan også være enkle quiz'er eller oppgaver hvor man skal velge ut et korrekt svar. Spillbasert læring beskriver en tilnærming til undervisning , der elevene utforske relevant aspekt av spill i en læringssammenhengdesignet av lærere . Overført til klasserommet, kan vi også bruke metoder fra spillbasert læring uten at vi sitter foran skjerm. Dataspill kan gi bedre undervisning

http://digitaldidaktikk.no/refleksjon/detalj/spillbasert-laering

Related:  spillpedagogikkSpillbasert læringSpillbasert læringPedagogisk bruk av digitale verktøy

Forsker vil ha mer gaming i skoletida: – Dataspill gjør deg bedre på skolen – NRK Nordland I helga ble det slutt på Fortnite som vi kjenner det – men gaming og dataspill har uansett kommet for å bli. Helga Dís Ísfold Sigurdardóttir er forsker ved Nord Universitet. Hun mener at vi må ta spilling på alvor. Også i skolene. Kan du bli god i fysikk av å spille dataspill? Er spill en god måte å spre kunnskap på? Datamaskiner, spillkonsoller og smarttelefoner er helt standard i norske hjem, og de siste tiårene har spill vært et av de mest populære underholdningsmediene i verden. Vi elsker dataspill. Men utdanning og læring gjennom spill er en annen historie. Edutainment, litt utdanning og litt underholdning, har vært en liten del av spillbransjen i lang tid. Jeg har spilt dataspill siden jeg var seks år gammel, da jeg satt timevis med et enkelt engelsk stavespill foran skjermen på pappas «bærbare» datamaskin.

Spilldidaktikk - hva er det? Dette innlegget ble først publisert på Språkløyper 25. april 2017. Blogginnlegget er såpass langt at Språkløyper delte det i tre. Her får du alt i ett, men jeg har lagt inn en «Les mer…» for å ikke fylle opp forsiden på bloggen :-) Elever blir ikke automatisk gode lesere med spill. 6 grep læreren kan ta Digitale spill som skal lære elevene å lese er utbredt i klasserom til førsteklassinger. Men det viser seg at elevene lærer få ferdigheter som kan overføres til lesesituasjoner utenfor spillet. – Mye skyldes nok at det nesten ikke finnes informasjon til lærere om hvordan man bør bruke disse spillene, sier Per Henning Uppstad. Professoren ved Lesesenteret har vært med på å utvikle spill som Graphogame og På Sporet ABC til norske lærere.

Steg for å bruke spillifisering i klasserommet Spillifisering i klasserommet blir mer og mer viktig i den pedagogiske prosessen. Spill er en grunnleggende del av kulturen. Og jo viktigere lek blir i læringen, jo større potensiale har spill for å transformere opplevelsene til barn i skolealder. Tella - Mattespill for de minste Kategori: Sammensatte lærevansker, Matematikkvansker, Matematikk, Før skolealder, Småtrinnet (1.-4.), Apper/programvare, iOS, Android, Lærevansker og utviklingshemming, Digitale spill, Pedagogiske spill Systemkrav: Krever iOS 6.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.

Dataspill kan gi bedre undervisning Da dataspillene gjorde sitt inntog i barnerommene, var mange foreldre og lærere bekymret. Ville dataspillet stjele all oppmerksomheten fra leksene? Men dataspill kan være et godt supplement til den tradisjonelle undervisningen. Lærerbloggen: Spillbasert læring?!... ehhh... (NEI!) Læringsbasert spilling! Hei! Noen gang lurt på hva “gamification” er? Da er det bare å ta en telefon til Aleksander eller Tobias eller Magnus eller Ragnhild eller Odin eller Halvor og spør - “Hei! Hva er gamification for noe?” Du er garantert et utfyllende og engasjert (og bra) svar der og da. Civilization i skolen I dag spiller millioner av mennesker flere timer hver dag, ulike typer spill og gjerne etter de er ferdig på skole eller jobb. Noen spiller også om nettene og er derfor veldig trøtte og uopplagte når de skal på skolen eller jobben sin dagen etterpå. Spillingen til ungdommene gjør at mange foreldre begynner å bekymre seg over om disse spillene vil stjele oppmerksomheten fra lekser og skolearbeid.

10 nettsteder du kan bruke i norsk Her er 10 gode nettsteder du kan bruke i norsk. På nettstedene under finner mange gode ressurser som du kan la deg inspirere av eller ta i bruk i klasserommet med én gang. Lykke til! TidsåndInnholdet i denne nettressursen er samlet av Merete Morken Andersen i forbindelse med boka "Blodet i årene - Amalie Skram og hennes tid" (Spartacus, 2018). Elever spiller seg til bedre læring Hva skjer når elever får i oppdrag å lage dataspill for å lære seg samfunnsfag? (Denne artikkelen er opprinnelig publisert på Gemini.no) To klasser på henholdsvis 6. og 7. trinn fikk i oppdrag å lage spill som del av sin egen læring og ble på den måten historieformidlerne selv i stedet for lærebøkene. Observasjonene er svært oppmuntrende for doktorgradskandidaten som forsker på temaet. – Dataspill er en viktig del av hverdagen til barn og unge og vi ser at engasjementet og gleden ved å spille smitter over til klasserommet, forteller Kristine Øygardslia, stipendiat ved Pedagogisk institutt ved NTNU. En positiv egenskap ved dataspill er at du får et nytt forsøk om du feiler.

Related: