background preloader

Dataspill i skolen

Dataspill i skolen

https://iktipraksis.iktsenteret.no/tema/dataspill-i-skolen

Related:  Dataspill i skolenSpillbasert læringdataspill

Blir vi voldelige av dataspill? - forskning.no Det høres jo unektelig logisk ut, at virtuelle orgier av skyting og blodsutgytelse gjør oss mer aggressive og tilbøyelige til å ty til lignende problemløsingstaktikker i det virkelige liv. Men er det slik? Lar vi oss påvirke på den måten? Spillbasert læring – Gamilab Blog Gamification, eller spillifisering på norsk, er et uttrykk ofte brukt i dag, spesielt i sammenheng med digital læring, men hva er det? “Gamification in education is the use of game thinking and game design elements in non-game contexts to engage learners in problem solving situations.”[1] Fra Wikipedia:“Målet med spillifisering er å motivere brukere til problemløsning for å øke brukernes engasjement, egennytte, øke datakvalitet og gi mestringsfølelse og bidra til læring. … Spillifisering utnytter naturlige psykologiske behov: Konkurranseinstinkt, ønske om å lykkes, higen etter status, evne til altruistisk samarbeid, tilfredshet ved å fullføre oppgaver og selvrealiseringsbehov. Grunnideen bak spillifisering er å belønne deltakerne som fullfører oppgaver som ønskes utført. Belønninger kan være å skåre poeng, eller å dele inn oppgavene i nivå, slik at fullføring kan føre til opprykk til nytt nivå (level).

Ti tips om spill i skolen Er du nysgjerrig på hvordan man kan komme i gang med spill? Da har du kommet til rett sted! Her er ti tips om bruk av spill i skolen: Slik gjør du #1: Be not afraid. – Gaming bør få anerkjennelse som fritidsaktivitet, på linje med tennis og korps – NRK Livsstil – Tips, råd og innsikt – Skal jeg skyte den portalen? Mahal Evangelista (16) konsentrerer seg om dataspillet «Portal 2». Hun tilbringer onsdagskvelden på Spillhuset i Bærum, som har fått kommunes innovasjonspris for å anerkjenne kompetansen til dataspillinteressert ungdom. Hun opplever at ungdom som spiller dataspill lett blir «satt i bås». Spillbasert læring - edu.usn.no Engasjerte studenter som deltar aktivt i læringsaktivitetene, som har det gøy og frivillig fullfører ekstra oppgaver? Det er dette spillbasert læring lover. Her er noen konkrete eksempler på bruk av spill i undervisning. Begrepet 'spillbasert læring' er brukt for å beskrive en rekke ulike fenomener hvor spill eller en leken holdning står sentralt. Det finnes mange definisjoner og ikke alle bruker de samme kategoriene. Men enkelt sagt kan spillbasert læring oppsummeres med to hovedfenomener:

Eksempler på pedagogisk bruk av dataspill – Wikibøker Eksempler fra ulike fag[rediger] Denne siden legger vekt på å beskrive gratis spill som man kan spille online. Nedlastning av spill og betaling for spille setter klare begrensninger for i hvilken grad lærere kan bruke dette i undervisningen. Når man skal bruke spill i undervisningen må de være inkludert i en didaktiske tenkning. Lærere må også ha kompetanse til å kunne gjøre dette. Forsker vil ha mer gaming i skoletida: – Dataspill gjør deg bedre på skolen – NRK Nordland I helga ble det slutt på Fortnite som vi kjenner det – men gaming og dataspill har uansett kommet for å bli. Helga Dís Ísfold Sigurdardóttir er forsker ved Nord Universitet. Hun mener at vi må ta spilling på alvor. Også i skolene. – Norges fremste dataspillere trener like hardt som toppidrettsutøvere.

Minecraft i et inkluderende klasserom Minecraft er mye brukt i skolen fordi spillet egner seg til tverrfaglig arbeid og til utvikling av problemløsning, kritisk tenkning, kreativitet, samarbeid, kommunikasjon og empati. En undervisningsøkt med Minecraft kan dekke flere av Fagfornyelsens tverrfaglige temaer. Her er noen eksempler: Her kan du finne eksempler på kompetansemål som kan jobbes med i Minecraft. Elever med behov for øye- og bryterstyring

Vil gjøre dataspill i skolen mindre skummelt Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av hjemmesider. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører. Navn: guid2 Leverandør: .de17a.com Gaming i alle fag! - PressFire.no (KRONIKK - Øystein Imsen, Lektor i ungdomskolen): For å motvirke skoletretthet i ungdomsskolen og frafall i videregående skole, skal undervisningen bli mer praktisk. Det har våre politikere bestemt, samtidig som de unge er oppslukt av en spennende, digital spillverden. Norske medier har lenge framstilt dataspill som noe farlig, noe som korrumperer ungdommen og fører til forfall og apati. Før dataspill ble populært, var det tv som hadde den samme effekten – og før det var det rockemusikk, tegneserier og jazz.

Related: