background preloader

Dataspill i skolen

Dataspill i skolen

https://iktipraksis.iktsenteret.no/tema/dataspill-i-skolen

Related:  Dataspill i skolenkjrhdataspill

Blir vi voldelige av dataspill? - forskning.no Det høres jo unektelig logisk ut, at virtuelle orgier av skyting og blodsutgytelse gjør oss mer aggressive og tilbøyelige til å ty til lignende problemløsingstaktikker i det virkelige liv. Men er det slik? Lar vi oss påvirke på den måten? Ti tips om spill i skolen Er du nysgjerrig på hvordan man kan komme i gang med spill? Da har du kommet til rett sted! Her er ti tips om bruk av spill i skolen: Slik gjør du #1: Be not afraid. Eksempler på pedagogisk bruk av dataspill – Wikibøker Eksempler fra ulike fag[rediger] Denne siden legger vekt på å beskrive gratis spill som man kan spille online. Nedlastning av spill og betaling for spille setter klare begrensninger for i hvilken grad lærere kan bruke dette i undervisningen. Når man skal bruke spill i undervisningen må de være inkludert i en didaktiske tenkning. Lærere må også ha kompetanse til å kunne gjøre dette.

– Gaming bør få anerkjennelse som fritidsaktivitet, på linje med tennis og korps – NRK Livsstil – Tips, råd og innsikt – Skal jeg skyte den portalen? Mahal Evangelista (16) konsentrerer seg om dataspillet «Portal 2». Hun tilbringer onsdagskvelden på Spillhuset i Bærum, som har fått kommunes innovasjonspris for å anerkjenne kompetansen til dataspillinteressert ungdom. Hun opplever at ungdom som spiller dataspill lett blir «satt i bås». Språkløyper Hvordan kan vi så bruke spill i skolen på en didaktisk forsvarlig måte? Jeg har et firedelt forslag - fire perspektiver, om du vil. De fleste spill vil gli litt fra et område til et annet, alt etter hvordan en lærer velger å bruke det. Samtidig hører noen spill tydeligere til ett av områdene er de andre.

Vil gjøre dataspill i skolen mindre skummelt Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av hjemmesider. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører. Navn: guid2 Leverandør: .de17a.com Forsker vil ha mer gaming i skoletida: – Dataspill gjør deg bedre på skolen – NRK Nordland I helga ble det slutt på Fortnite som vi kjenner det – men gaming og dataspill har uansett kommet for å bli. Helga Dís Ísfold Sigurdardóttir er forsker ved Nord Universitet. Hun mener at vi må ta spilling på alvor. Også i skolene. – Norges fremste dataspillere trener like hardt som toppidrettsutøvere. Om bloggen «IKT og skole» – IKT og skole «IKT og skole» var i utgangspunktet en gruppeblogg om IKT og skole i 2006. Det var stort sett Arne Olav Nygard og jeg som lirte av oss noen meninger der i ny og ne. Det er en stund siden vi skrev noe, så denne bloggen er parkert på for de som vil lese hva vi var opptatt av den gangen.

Spillbasert opplæring – Velkommen til Ikt-huset Simen begynner på fagbrev i musikkdesign ved Høyskolen Kristiania, mens Mathias skal begynne på psykologistudiet eller studere historie.– Vi får se. Valgmuligheten er mange, og jeg har ikke endelig bestemt meg. Men nå kan jeg endelig snart sette strek over fortiden og se fremover, sier Mathias. Gaming i alle fag! - PressFire.no (KRONIKK - Øystein Imsen, Lektor i ungdomskolen): For å motvirke skoletretthet i ungdomsskolen og frafall i videregående skole, skal undervisningen bli mer praktisk. Det har våre politikere bestemt, samtidig som de unge er oppslukt av en spennende, digital spillverden. Norske medier har lenge framstilt dataspill som noe farlig, noe som korrumperer ungdommen og fører til forfall og apati. Før dataspill ble populært, var det tv som hadde den samme effekten – og før det var det rockemusikk, tegneserier og jazz.

Related: