background preloader

Peergrade - engaging student peer review

https://www.peergrade.io/

Related:  Digitala verktyg för lärande och digital kompetensOrganise, give response, grade,...School closureSTL Skriva sig till lärandeDidattica a distanza: Applicazioni e Strumenti digitali

Digitala verktyg stärker undervisningen I min undervisning använder jag många digitala verktyg för att förbättra och effektivisera redan fungerande pedagogiska metoder och arbetsformer. De flesta moment jag har i min undervisning kan stödjas av digitala verktyg som motiverar, intresserar och utmanar eleverna. Genom att använda digitala inslag som en naturlig del i undervisningen kan jag förbättra förutsättningarna för att lyckas med ett formativt arbete. Efter utvärderingar och diskussioner har jag tillsammans med eleverna kommit fram till att de blir betydligt mer motiverade, engagerade och intresserade när digitala inslag är med i undervisningen. Jag är övertygad om att informations- och kommunikationsteknologi, IKT, har stor potential för bättre lärande, men det räcker inte med att tekniken utvecklas.

Bedömning engelska Du blir bedömd enligt fem aspekter inom tala och skriva. Här hittar du den matris som jag använder vid bedömningen samt lite checklistor så du kan bearbeta och förbättra din text. Den är gjord för mig som pedagog så jag måste visa hur du ska göra. Ett sätt att visa är att jag till varje aspekt visar hur du gör. Likvärdighet i bedömning och betygssättning – webbkurs Kurs i betygsättning för lärare i alla skolformer Det här är en kurs för dig som vill öka dina kunskaper om likvärdig betygssättning. Kursen riktar sig till lärare i skolformer där betyg sätts och kräver inga förkunskaper. Öka dina kunskaper om likvärdig bedömning och betygssättning

Språk och lärande - Center för skolutveckling Titta i vårt kalendarium för att se aktuella utbildningar och andra aktiviteter på området språk och lärande. Språk-, läs- och skrivutvecklare Språk-, läs- och skrivutvecklarnas nätverk, som samordnas av Center för skolutveckling, träffas regelbundet för att utbyta kunskaper och erfarenheter. De leder utvecklingsarbetet i sin förvaltning och handleder pedagoger i grundskolan och gymnasiet. Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i förskolan

Fem favoritverktyg för ökad elevaktivitet! – Patricia Diaz Förra veckans vabbande ställde ju till det lite (men eleverna hade faktiskt arbetat på bra med de uppgifter jag lade ut) men i onsdags var jag på plats igen och kunde leda lektionen som jag brukar. Får ofta frågan vilka digitala verktyg som jag använder dagligen (eller ja, under varje lektion) och efter onsdagens lektion var det lite extra tydligt vilka som är några av mina favoriter för att öka elevaktiviteten! Gruppslumpare Idag använder jag mig av Schoolitys ”egna” gruppslumpare Randomizer som fungerar utmärkt i Chrome.

Allmänna råd för planering av undervisning Läraren bör följa allmänna råd för planering av undervisning. Allmänna råd är visserligen inte lag i sig, men tolkningar från Skolverkets sida om hur man bör tolka lagen. Man får göra på sitt sätt,men det skall leda till att lagen uppfylls. WordGame Välkommen till WordGame! Med WordGame är det roligt att samtala med dina vänner på det språk du lär dig! Du använder språkkunskaper du redan har och det räcker ofta långt. Rätt eller fel spelar ingen roll.

Stöd i forskningen för båda metoderna ”Det är så här framtid börjar: Med en surfplatta, ett klassrum och en bra lärare.” Nej, det är inte så barnrättsorganisationen Plan international skriver i en kampanj på reklamplats i Stockholm. Men byt ”surfplatta” mot ”penna”, så blir citatet från affischen rätt. En Ipad är knappast basen i en grundläggande utbildning för barn världen över. Classroom Screen – bidrar till tydlighet och struktur – Patricia Diaz Ramlade över verktyget Classroom Screen via The Techie Teachers Facebook-sida (och även via Linda Forsell Asp i gruppen Mitt lilla klassrum på nätet) häromdagen och måste tipsa! Idén är supersimpel – det är en sida på nätet (ingen inloggning) som är tänkt att visas på storbild via projektor i klassrummet under lektionstid. På sidan finns flera grundläggande funktioner som många med mig ofta använder för att skapa struktur, tydlighet och elevaktivitet, till exempel en textruta för ex lektionsplanering/instruktioner, en namnslumpare, en arbetssymbol, en timer, en klocka, en ruta som automatiskt genererar en QR-kod till den länk man klistrar in, bilder som visar vad eleverna ska göra (tex arbeta i grupp/par/enskilt) etc.

Vad skiljer ett E från ett A - sex bedömningsaspekter Vad är skillnaden mellan ett enkelt och ett välutvecklat resonemang? Det svarar Peter Wall på i den här filmen och listar sex bedömningsaspekter som stöd. Här kan du ladda ner figuren med bedömningsaspekterna. Vad är tanken med filmen om bedömningsaspekter? En länksamling av planeringar · Annika Sjödahl Sedan jag började blogga på den här bloggen i augusti 2015 har det hunnit bli en hel del inlägg som är ämnesrelaterade. Många inlägg handlar om planering, bedömning och respons där jag skrivit kring det som jag själv reflekterat kring för stunden. Ofta i samband med att jag läst något kring ämnet. Oftast har inläggen handlat om undervisningens innehåll med konkreta upplägg.

Skriva sig till lärande - en pedagogisk modell utan åldersgräns - Spaningen Grundskolorna i Sollentuna kommun arbetar sedan 2011 med den pedagogiska modellen Skriva sig till lärande (STL). Sedan 3 år tillbaka sprids den också på nationell nivå genom Sveriges kommuner och landsting (SKL), både på grund- och gymnasieskolan. Studier visar att STL har goda effekter på språkutveckling och lärande för elever i åk 1-3.

Related:  Feedback & strategies