background preloader

Granskning

Facebook Twitter

Högerextrema kopplingar till demonstrationen. Studie: Nära hälften av alla som dömts för våldtäkt är födda utomlands. Saurons öga – Åkessons flygblad en dimridå - Sidor - Eskilstuna Kuriren. Eva Burman Kan man kapa en opinion, eller rättare sagt, skapa en opinion som inte finns?

Saurons öga – Åkessons flygblad en dimridå - Sidor - Eskilstuna Kuriren

Svaret är ja. Det visar bland annat den senaste stormen kring SAS nya kampanj som togs ned då kritiken blev för massiv, den inte landade väl i den allmänna opinionen. Men var det en verklig opinion som påverkade SAS beslut, eller var det en skapad, eller kapad opinion? Rundgång i debatten. Av Andreas Magnusson 2020-02-04 Greta Thunberg uttalar sig i klimatdebatten och människor blir upprörda.

Rundgång i debatten

Hon är ju bara en 16-årig skolelev. Hanna Wigh varnar för Åkesson: "Skulle sänka Sverige totalt" Hannah Wigh var länge ett av Sverigedemokraternas absoluta toppnamn.

Hanna Wigh varnar för Åkesson: "Skulle sänka Sverige totalt"

Hon har suttit i partistyrelsen och varit riksdagsledamot, men för knappt ett år sen lämnade hon partiet efter att ha berättat om sexuella övergrepp och maktmissbruk inom Sverigedemokraterna. Sen avhoppet från SD har Wigh suttit i riksdagen som politisk vilde, och den senaste tiden har hon hållit en låg profil. Men i helgen skrev hon ett långt inlägg på Facebook där hon varnade för Sverigedemokraterna. Bland annat kritiserar hon de som säger att statsminister Stefan Löfven "bara är en svetsare", och hon menar att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson aldrig haft ett jobb.

"Jimmie har aldrig haft ett jobb, han har ingen utbildning utan använde CSN-studier för att försörja sitt politiska värv men utan några studieresultat värda namnet". skriver Hanna Wigh i sitt Facebook-inlägg. Forskare: Invandringen är en miljardaffär. Det är Lars Fredrik Andersson, docent i ekonomisk historia vid Umeå universitet, och Sandro Scocco, chefsekonom på den vänsterorienterade tankesmedjan Arena Ide, som tagit fram rapporten.

Forskare: Invandringen är en miljardaffär

I den skriver de att Sveriges ekonomi, tack vare invandringen, tillförts minst 900 miljarder kronor extra sen 1950-talet. Utan invandringen skulle skatten behöva vara 65 miljarder kronor högre för att behålla dagens nivå på utgifter för försvar och infrastruktur, enligt rapporten. Många unga invandrare Författarna menar att utan invandring skulle vi idag vara cirka 2,5 miljoner färre invånare i Sverige. Eftersom en stor del av vinsten med invandring är att fler jobbar och betalar skatt och i och med det delar på gemensamma samhällskostnader, så tjänar vi alla på att vara flera.

”Ekeroths twittrande visar mörkret bakom SD:s fasad” Sjölund: Sluta tro att invandrarna stjälper välfärden – finns andra slukhål i budgeten. Nu har partierna konkurrerat en längre tid om vilka av dem som kan ge den mest dystopiska bilden av invandringens konsekvenser.

Sjölund: Sluta tro att invandrarna stjälper välfärden – finns andra slukhål i budgeten

Bilden har satt sig så till den milda grad att åtminstone 20 procent av Sveriges befolkning tror att hela välfärdssverige håller på att kollapsa under försörjningsstödsbördan. Därför är det ju fullt förklarligt att statistiken från Sveriges kommuner och regioner (SKR), som presenterades av TT på fredagen, bemöttes med tystnad. SD-politiker: ”Hellre stolt rasist än landsförrädare” Vissa sovställningar kan på längre sikt leda till smärta och stelhet i rygg och nacke.

SD-politiker: ”Hellre stolt rasist än landsförrädare”

Att ligga på mage är dåligt av flera anledningar. Dels får du inte lika mycket vila som om du sover på rygg. Dessutom hamnar ryggraden i en onaturlig ställning, och både hals och huvud blir fastlåsta under lång tid. Detta kan leda till nackproblem och spänningar. Om du ändå föredrar att sova på mage kan du minska risken för smärta genom att byta underlag, exempelvis en Tempur-madrass. Bäst sovställning för nacke och rygg är att ligga på rygg. Winberg om SD-tiden: ”Som att jag var med i en sekt” Sömn anses, tillsammans med kost och motion, vara en av de tre grundstenarna för välmående.

Winberg om SD-tiden: ”Som att jag var med i en sekt”

När vi sover återhämtar sig kroppen och hjärnan: kroppstemperaturen, pulsen, stresshormonerna och blodtrycket går ner. I vissa delar av hjärnan minskar aktiviteten, samtidigt som minnen lagras och nya intryck bearbetas. Vad händer om man får för lite sömn då? En natt är generellt inga problem. Jag var där, dagen då Ulf Kristersson tittade Hédi Fried, Auschwitz-överlevaren, i ögonen och lovade att aldrig aldrig, aldrig skulle gå med på något samröre med @sdriks. Det här kan inte ledaren för @moderaterna formulera sig förbi. Ett historiskt svek.

SD gillar inte bildat folk - Värmlands Folkblad. Folkbildningen når över 1,2 miljoner människor och bidrar till att stärka och utveckla demokratin.

SD gillar inte bildat folk - Värmlands Folkblad

Det visar en ny rapport från Folkbildningsrådet. Det finns dock ett parti som inte gillar folkbildning och bildat folk: Sverigedemokraterna. Folkbildningsrådets rapport är intressant läsning. Tio studieförbund och 156 folkhögskolor gör svenska folket klokare och gladare. De finns i hela landet och är ett kitt som håller samman och skapar gemenskap. I kurser i allehanda ämnen kan 1,1 miljoner människor söka och bygga ny kunskap. Studieförbunden hade under 2017 nästan 117 500 cirkelledare. Folkbildningen stärker och utvecklar demokratin, menar Folkbildningsrådet och det är bara att hålla med. Tonårskillar manipuleras av extremister på nätet. SD:s sympatisörer har mörkaste framtidssynen. Sverige är bäst i världen för familjer. Toppar ny undersökning av Unicef avMalin Wigen.

Sverige är bäst i världen för familjer

”Högerextremt våld är en blind fläck för polisen” Sedan 11 september 2001 har vit makt-rörelsen och högerextremister dödat långt fler än både vänsterextremister och islamister i USA.

”Högerextremt våld är en blind fläck för polisen”

Trots det har den nationella polismyndigheten FBI dålig kunskap om den högerextrema rörelsen, skriver New York Times i ett långt reportage.Den tidigare FBI-agenten Michael German har skrivit en rapport som menar att amerikanska myndigheter inte värderar hoten objektivt. I stället är det politiska överväganden som ligger bakom det stora fokuset på invandrade personers våld och islamistisk terrorism.– Högerextremt våld är fortfarande en blind fläck, säger han.Läs texten via länken nedan. Om långläsning. Ny rapport: Det pågår smutskastning mot Sverige. Myndigheten för skydd och beredskap, MSB, har konstaterat att det svenska valet inte blev utsatt för någon samlad påverkanskampanj från främmande makt.

För att få ytterligare en analys av hur eller om Sverige påverkades av främmande makt beställde MSB en studie av Institute for Strategic Dialogue (ISD) och London School of Economics (LSE). – Vi la den här på ISD för att de har gjort ett liknande arbete i Tyskland, där de identifierade påverkan genom att titta på aktiviteter i sociala medier. Vi ville veta om vi var på rätt väg, eller om vi missade något, säger Mikael Tofvesson, operativ chef för valet 2018 på MSB. Främst ville MSB veta om det svenska valet blev utsatt för någon sammanhållen större påverkanskampanj från främmande makt. Tio punkter som visar SD:s väg åt höger. LEDARE Även om SD vill gå till val som ett tredje alternativ i politiken så visar fakta att partiet flyttat sig alltmer högerut med målet att bli ett stödparti åt en borgerlig regering.

Jimmie Åkesson har hävdat att han först var medlem i Moderat skolungdom (MSU) för att 1995 gå med i SD. Tidskriften Expo, som hittat en berättelse som Jimmie Åkesson skrev i SD-Syds medlemsblad 1997, hävdar däremot att Åkesson inte var medlem i MSU utan i den lokala gruppen Ny Höger innan han tog steget in i SD. Oavsett vilken historia som är sann är en sak obestridlig. Åkesson stod tidigt till höger, successivt blev han också allt mer nationalistisk. Åkessons politiska ränder har inte gått ur. Orsaken är tydlig, partiet vill öppna för ett samarbete med den traditionella högern. Rapport: SD tar inte arbetarnas parti. Svensk politik Sverigedemokraterna påstår sig driva en politik som är arbetarvänlig, och säger sig värna den svenska modellen. Men det är precis tvärtom visar en rapport från tankesmedjan Tiden. Inför valet 2018 siktar Sverigedemokraterna på att bli landets största. Vore det val i dag skulle fler än vad femte svensk rösta på partiet.

Jimmie Åkesson far med osanning om arbetslösheten. Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk. I förra veckan kom nya sysselsättningssiffror från SCB. Det såg ut som det oftast gjort på senare tid. SD lär vara världens sämsta arbetarparti. Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Det är fult att luras. Ändå drar sig Jimmie Åkesson inte för att göra just det när han raggar röster från arbetarklassen. Sverigedemokraternas partiledare kallar sitt Sverige för ett modernt folkhem. Skattesänkningar bygger inga folkhem. Därför kunde SD växa sig starka. Lööf slår näven i bordet: ”Hur uttrycker du dig!?”

Efter granskningar: 25 politiker har tvingats bort. Sifo: Många har fel bild av utrikesföddas sysselsättning. Allt du velat veta. SD lär vara världens sämsta arbetarparti. SD-politiker förnekar kriget i Syrien i paneldebatt. ”SD-budget slag i ansiktet för välfärdsarbetare” Bucht hoppas få krisstöd: ”Torkan är allvarlig” Sverige är ett mycket bättre land nu. Flera SD-kandidater har skrivit hat på nazistsajt. Peter Robsahm: SD borde oroa varje tänkande människa. De flesta av er som läser det här är förmodligen alldeles vanliga svenska medborgare, som ser på saker och ting ungefär som vi alltid gjort i det här landet; lite konsensus, så där. Även om alla inte tycker som en själv, så finns det en inställning att vi ändå kan hitta en gemensam nämnare och komma överens på något sätt. Du kanske är sosse eller moderat, eller något annat. Spelar inte så stor roll. Det funkar ungefär likadant för alla.

White Supremacists Taking Ancestry Tests Aren't Happy About The Results. Not too long ago, white nationalism was a fringe movement of isolated people. Now, it’s gained a very ugly new relevance. Tiki torches are lit, Twitter feeds are flared, and tempers are hot. Along with this misled reinterpretation of supposed "identity politics", we also live at a time where it’s never been easier or cheaper to get hold of a genetic ancestry test (GAT). En Facebook-grupp bakom stort antal virala delningar. Studie: SD-stödet ökar vid hot om uppsägning. White Supremacists Taking Ancestry Tests Aren't Happy About The Results. Politiker köpte ogiltiga sedlar – ville lösa in dem. Nazistledare åtalas för demonstration. Högerextremister på nätet försöker påverka valet - Omni. Debatt: Inte invandring bakom SD-framgångar - Omni. Visselblåsare: “Jag skapade Bannons krigsredskap – och knäckte Facebook” Lövin: Största hotet mot samhället är rädsla. Ledare: ”Varför talar inte SD om militär i Danderyd”

Största studien i sitt slag: Falska nyheter sprids mer. Tidigare SD-politiker döms till ett års fängelse. SD: Spara 30 miljarder på invandringen – Omni. SD-toppen pekar ut 17-åring – jämför med terrorist – Omni. Just nu: Skyttens hotellrum fullt av vapen – minst 50 döda och 400 till sjukhus – Omni. Fascismen är underbar. 1 av 2 ”Lejonkungen” förklarar hur fascism fungerar. Fascismen har vaknat igen.

Och det förbryllar oss. White Supremacists Taking Ancestry Tests Aren't Happy About The Results. LEDARE: Så kapade högerns nätkrigare internet. Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN. Sverige bäst i världen på att motverka klyftor – Omni. ”Vad är viktigast, tysta oss eller krossa rasism?” – Omni. Nazister döms till långa straff för bombdåden – Omni. Festarrangören som kräktes mitt på golvet. Ledare: Tänk om IS ville vara med i Almedalen – Omni. Bombattentaten i Göteborg kan rubriceras som terrordåd.

Antalet bidragsförsörjda minskar. SD:s kommunalråd sprider myter om afrikaners IQ – Omni. ”Brottsbenägenheten i SD är i sanning omfattande” – Omni. Utan oss tar trollen över - Eskilstuna Kuriren. Det var bättre på Gustaf Frödings tid. SD-topp: Hitta och straffa dem som talat med media – Omni. Gellert Tamas: Sverigedemokrater mer kriminella än invandrare. Brottsstatistiken slår omkull partiets främlingsfientliga politik En del av SD:s riksdagsgrupp med partiledaren Mattias Karlsson och talmannen Björn Söder. "Jag känner inte längre igen mitt Sverige"