background preloader

Granskning

Facebook Twitter

Bombattentaten i Göteborg kan rubriceras som terrordåd. Banden till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har stärkts efter att ytterligare två män, Jimmy Jonasson och Anton Thulin, med starka kopplingar till organisationen häktades på fredagen för inblandning i bombdåden i Göteborg.

Bombattentaten i Göteborg kan rubriceras som terrordåd

Sedan tidigare sitter en av de ledande medlemmarna, Viktor Melin, 23, häktad för ett sprängattentat mot vänsterlokalen Syndikalistiskt forum. Det är Säkerhetspolisen och åklagarmyndighetens riksenhet för säkerhetsmål som driver utredningen om de tre händelserna som skakat Göteborg: • Ett sprängattentat mot vänsterlokalen Syndikalistiskt forum i Linnéstaden i november • Ett sprängattantat utanför ett flyktingboende i Järnbrott i västra Göteborg där en städare skadades mycket allvarligt och fortfarande vårdas på sjukhus • Ett till synes misslyckat dåd efter att en skarp bomb hittades på Lilleby Camping i Torslanda som fungerar som ett mellanboende för nyanlända flyktingar.

LÄS MER: Nazistledaren Viktor Melin, 23, misstänks för sprängattentat Till attack mot polisen. Antalet bidragsförsörjda minskar. Antal personer försörjda med sociala ersättningar och bidrag 2016: Statistiknyhet från SCB 2017-03-24 9.30 Antalet helårspersoner som försörjdes med sociala ersättningar och bidrag minskade med 2,5 procent år 2016 till 793 215.

Antalet bidragsförsörjda minskar

Det motsvarar 13,8 procent av befolkningen. Andelen minskade med sex tiondelar och är därmed på den lägsta nivå som uppmätts. SCB redovisar årligen statistik över antalet helårspersoner i åldrarna 20-64 som försörjs genom sociala ersätt­ningar och bidrag. Varje ersättningssystem mäts i helårspersoner, så kallade helårsekvivalenter. . *) Sjukpenning, sjuk- och aktivitetsersättning, arbetslöshet, arbetsmarknadsåtgärder och ekonomiskt bistånd. Antalet helårsekvivalenter som försörjdes med sociala ersättningar och bidrag steg kraftigt under början av 1990-talet.

Sjuk- och aktivitetsersättning, som är den största ersättningsformen och står för cirka 35 procent av det totala antalet helårsekvivalenter, har minskat sedan 2006. Stora skillnader mellan könen. SD:s kommunalråd sprider myter om afrikaners IQ – Omni. ”Brottsbenägenheten i SD är i sanning omfattande” – Omni. Utan oss tar trollen över - Eskilstuna Kuriren.

Det var bättre på Gustaf Frödings tid.

Utan oss tar trollen över - Eskilstuna Kuriren

När ett troll var ett troll och vågade stå för det. "Ensam och ond och ful". Dagens troll verkar också ensamma. Alienerade i sina internetbubblor. Onda är de definitivt. Däremot har vi inte koll på om de är lika fula som förr eftersom de inte törs annat än att trycka under stenrösena. Forna tiders troll hade ludna fötter, vårtor på näsan och hår på svansen. 2017 års troll är mer välpolerade. Det allra otäckaste med våra dagars förfinade troll är dock att de vill kasta oss tillbaka i tiden. Deras längtan står till fornstora dagar då allsköns trollgubbar styrde och ställde som de ville. De långliga tider då det var självklart att den starkaste alltid fick sista ordet, då kvinnor och barn skulle hålla sig på mattan - och rösträtt hette pengar.

Drygt 100 år är trots allt inte mer än en ynklig flugfjärt i mänsklighetens historia. Den bistra sanningen är dock att i en demokrati är vi alla politiker, mer eller mindre. Demokratin är skör. För vår egen skull. SD-topp: Hitta och straffa dem som talat med media – Omni. Gellert Tamas: Sverigedemokrater mer kriminella än invandrare. Brottsstatistiken slår omkull partiets främlingsfientliga politik En del av SD:s riksdagsgrupp med partiledaren Mattias Karlsson och talmannen Björn Söder.

Gellert Tamas: Sverigedemokrater mer kriminella än invandrare

Foto: TT Detta är en kulturartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet. Några timmar efter EU-valet i maj sätter sig Sverigedemokraternas chefsideolog vid sin dator. ”Efter gårdagen står inte huvudkonflikten längre mellan höger och vänster i europeisk politik, utan mellan värdekonservativa patrioter och kosmopolitiska kulturradikaler. Många blev förvånade när Sverigedemokraterna röstade ner regeringens budget. Ett parti där en tidigare vice ordförande, iklädd naziuniform, bränt böcker av överlevande från förintelsen och där ungdomsförbundets ordförande, beväpnad med en handgranat, 1993 stoppats av polis bara några meter från den talarstol där Vänsterpartiets ordförande Gudrun Schyman skulle hålla ett förstamajtal. Avgörandet vem som är svensk ligger inte hos individen. Utlandsfödda 4,1. "Jag känner inte längre igen mitt Sverige"

Klicka vidare för att se detaljerna i bilden.

"Jag känner inte längre igen mitt Sverige"

FOTNOT. Alla de som syns på publikbilderna sympatiserar inte nödvändigtvis med de politiska sammanhang i vilka bilderna är tagna. Kollage: Elisabeth Ohlson Wallin + Till höger om hästen sitter olika SD-politiker som applåderar när Åkesson ska hålla tal i Almedalen. Bilderna är tagna från fotodiket vid Almedalsscenen 2014, 2015 och 2016. + Längst till höger på kollaget syns Nya tiders hett omdebatterade monter på Bokmässan i Göteborg i september. + Mannen som kammar benan i håret är Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge. + Mannen till vänster i talarstolen är Johan Widén, före detta SD-politiker i Enköping och en av dem som startade Folkets demonstration, enligt idéprogrammet "en enande och samlande kraft för Sverigevänliga och regim- och etablissemangskritiska åsikter" med mål att bland annat avsätta regeringen. Kulturartiklar Detta är min bild som konstnär av vart vårt land är på väg. På den tiden kunde vi inte riktigt ta dem allvar.