background preloader

IKT-tips

Facebook Twitter

Dokumentation – att hitta en form som underlättar. Jag har funderat mycket över och provat på olika vägar att dokumentera det jag ser när eleverna visar sina kunskaper.

Dokumentation – att hitta en form som underlättar

Många gånger har formen varit ett större problem än dokumentationen i sig för den har inte varit lätttillgänglig och smidig. Det blev extra synligt när det var dags att sätta betyg för första gången i år 6 för något år sedan. Jag hade noteringar på flera ställen och det var inte helt lätt att få en överblick över vilka kunskapskrav som var nådda. Det tog lång tid och mycket jobb att sammanställa och sätta betyget. Film Keynote - iPad i skolan. Lust, motivation och lärande. Tülays IKT-sida. IKT-GUIDEN.

Tulays ikt. IKT i skolan, del 15: Organisera länkar, bilder, video mm som du hittar på nätet. När du är aktiv på nätet, i sociala medier mm så märker du snart att du hittar massor med bra tips, länkar, bilder, filmklipp mm som du vill spara för att du någon gång i framtiden kommer att ha nytta av dem.

IKT i skolan, del 15: Organisera länkar, bilder, video mm som du hittar på nätet

När du senare vill hitta länken/bilden/filmklippet så minns du inte var det var du såg den. Var det en favorit i twitter eller favoritmarkerade du sidan i din webbläsare eller var det någon annanstans du såg länken/bilden/filmklippet? Nedan följer olika program och tjänster som kan hjälpa dig att organisera digitalt material som du vill kunna hitta tillbaka till. Många av tjänsterna fungerar även bra för att samla länkar till eleverna när du jobbar med ett ämnesområde i skolan. Bygg din egen lärresurs - Google Slides.