background preloader

Nettvett

Facebook Twitter

6.6 MAKVIS og didaktisk relasjonsmodell: IKTPEDMOOC. Detdigitalemennesket. Search this site Det digitale mennesket Bilde hentet fra:

Detdigitalemennesket

Redd Barna - Lag et passord. Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing. Foreldre har en unik mulighet til å forebygge at deres barn tar del i mobbing av andre via Internett og mobiltelefon.

Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing

Her er noen fokusområder foreldre kan jobbe med for å redusere risikoen for å ta skade av å bli utsatt for mobbing, eller være involvert i å mobbe andre på sosiale medier. Verken foreldre eller lærere ønsker at barn og unge mobber eller mobbes digitalt. Hvem har ansvar for å følge opp når mobbing og konflikter forekommer på nett eller mobil? Du bestemmer – mobbing på nett og mobil April 2010 ble det lansert en nettaktivitet som inneholder blant annet quiz, filmsnutter og fakta om digital mobbing. Sosiale medier kan være farlig. Sosiale medier stimuleres hjernen på en måte som ansporer til avhengighet.

Sosiale medier kan være farlig

I verste fall får vi informasjonbulimi og sluker kunnskap uten dybde og spyr det opp igjen i en prosess som gjør oss dummere. Vi har tidligere skrevet flere artikler som snakker om internettavhengighet. Deepfakes – et undervisningsopplegg om kritisk medieforståelse (13–18 år) Slettmeg hjem - Slettmeg.no. Stygge kommentarer. Slik er du trygg på nett og sosiale medier.

1) Offentlig eller privat?

Slik er du trygg på nett og sosiale medier

Generelt kan man si at det er tryggest å ha privat konto på apper og sosiale medier. Da må du godta hvem som ser det du deler, og du har mer kontroll. Lover og regler. Internett er en del av det offentlige rom.

Lover og regler

Derfor gjelder de samme lovene der som i samfunnet forøvrig. Foto: Redd Barna/Andrea Gjestvang Barn har rett til å bruke nettet på en trygg og positiv måte. Undervisningsopplegg 5-7 – Vett på nett. Oppgaver til bruk i 5.trinn som omhandler nettmobbing – diskuter med en medelev og skriv ned svar.

Undervisningsopplegg 5-7 – Vett på nett

Hva legger du i begrepet nettmobbing? Nettmobbing - hvordan stoppe det? Hvis noen deler bilder, video, tekst eller andre ting som er ment for å såre eller krenke noen, driver de med digital mobbing.

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Delingen kan nå ut til veldig mange, og personen som blir utsatt kan derfor ha det vondt lenge. Alle har vi et ansvar for å ta vare på hverandre og si ifra når vi ser noe som er galt – derfor burde du stille opp hvis du ser at noen er kjipe på nett. Du Bestemmer. «Ungdom om digitale medier» – Barneombudet. Redd Barna - Tenk deg om. Bilder av barn på nett. 7 tips til godt nettvett for barn - Attent. NTE gir deg 100 % trønderfiber helt inn til husveggen.

7 tips til godt nettvett for barn - Attent

Nå gir de deg også gode råd om nettbruk! Er du usikker på hva 11-åringen gjør på nett? Eller har du tenkt å snakke med åtteåringen om godt nettvett, og utsatt det lenge nok? Her får du tipsene som gjør netthverdagen tryggere – også for de yngste brukerne. Du trenger ikke å ha tilbrakt mange timene online for å vite at litt av hvert kan sprette opp på skjermen. Redd Barna. Forside - Nettvett.no. Nettvett. Barn, unge og skole. - om personvern, nettvett og digital dømmekraft.