background preloader

Tiltak mot digital mobbing #ITL119

Facebook Twitter

Digital mobbing - Ressursside for foreldre. #NEITILMOBBING. 65.000 unge mobbes på nett - NRK Buskerud - Lokale nyheter, TV og radio. Undersøkelser viser at nesten 65.000 barn og unge i alderen 9–16 år opplever mobbing på sosiale medier hver dag.

65.000 unge mobbes på nett - NRK Buskerud - Lokale nyheter, TV og radio

En av dem er 15 år gamle Villemo-Sofie Huseth Opdal som går på Veienmarka ungdomsskole i Ringerike. – Det stod at jeg var felleshøl og hore, og at jeg skulle drepe meg selv. Det var tungt å få disse meldingene. Jeg satt og gråt hele tiden, sier 15-åringen til NRK. Mobbingen startet da Villemo-Sofie fikk kjæreste og en annen gutt ble så sjalu at han opprettet en egen gruppe på Facebook for å mobbe henne. – Akkurat i den situasjonen var det veldig tungt. Les også: Fikk støtte av klassevenninner Det var i fjor høst at 15-åringen opplevde å bli truet og hengt ut på sosiale medier, men det preger henne fortsatt. – Jeg har trukket meg mye tilbake. Foreldres rolle ved digital mobbing - Digital mobbing - Hva er mobbing - Læringsmiljøsenteret.

Foreldre kan være gode rollemodeller for bruk av digitale medier.

Foreldres rolle ved digital mobbing - Digital mobbing - Hva er mobbing - Læringsmiljøsenteret

Ofte mangler det retningslinjer for hvordan foreldre kan oppmuntre barnet sitt til å hjelpe andre, dersom de for eksempel blir vitne til digital mobbing. Digital mobbing. Hvordan kan jeg oppdage og håndtere digital mobbing? - FUG - Foreldreutvalget for grunnopplæringen. Vi forstår godt bekymringen din.

Hvordan kan jeg oppdage og håndtere digital mobbing? - FUG - Foreldreutvalget for grunnopplæringen

Stadig mer av barn og unges hverdag foregår på ulike digitale plattformer, og den mobbingen som før skjedde i skolegården eller på vei hjem, følger nå med barnet helt hjem på rommet. Våre viktigste råd om digital mobbing er samlet her. Det er en utfordring for foreldre å henge med på alt de unge driver med på digitale plattformer. Vi er heller ikke overbevist om det er et mål at foreldrene er logget på alle steder der barna er for å kunne følge med. Men det er viktig å kjenne til ulike plattformer, vite om kommunikasjonsformen der og hvorfor digital mobbing kan være enda mer alvorlig enn den i skolegården. Spør barnet ditt om "hvordan de har hatt det på nett i dag" ikke bare hvordan de har hatt det på skolen.

Benytt samtidig anledning til å lære barnet hvordan det bør sette grenser for seg selv, og forklar hva som bryter med norsk lov og personvern. Dette jobber Kripos Nettpatrulje mye med og vi anbefaler å følge dem på Facebook. Foreldres rolle ved digital mobbing - Digital mobbing - Hva er mobbing - Læringsmiljøsenteret. Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing. Foreldre har en unik mulighet til å forebygge at deres barn tar del i mobbing av andre via Internett og mobiltelefon.

Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing

Her er noen fokusområder foreldre kan jobbe med for å redusere risikoen for å ta skade av å bli utsatt for mobbing, eller være involvert i å mobbe andre på sosiale medier. Verken foreldre eller lærere ønsker at barn og unge mobber eller mobbes digitalt. Hvem har ansvar for å følge opp når mobbing og konflikter forekommer på nett eller mobil? Rektorer vil stenge nettsider som brukes til mobbing. Som abonnent skal du kunne lese Bergens Tidende på den måten som passer best for deg – enten det er på papir, PC, nettbrett eller mobil.

Rektorer vil stenge nettsider som brukes til mobbing

Vi tilbyr tre ulike produktpakker, som vi har kalt Komplett, Helg og Digital. Felles for alle er at du har full tilgang til alle saker på bt.no og eavisen inkludert i abonnementet, i tillegg til fordelsprogrammet BTkortet. Abonnementet omfatter til enhver tid det som inngår i produktsammensetningen presentert i prislisten over. Bergens Tidende forbeholder seg retten til å gjøre endringer i produktene, samt å endre, legge til eller fjerne tilleggsprodukter. Levering av papiravis Avtalt leveringssted for papiravisen må merkes godt slik at budet finner fram. Vil svarteliste mobbeapp. – Jeg har bevisst holdt meg unna mobbeappen Ask, sier 15-åringen.

Vil svarteliste mobbeapp

Hun går på Nattland skole og vet om mange elever som bruker den sosiale nettverk-appen ask.fm. – Appen åpner for mobbing fordi man kan skjule hvem man er. Mange i min vennekrets har heldigvis avinstallert appen. Det tror jeg er lurt, sier hun. I forrige uke ba Trondheim kommune driftsleverandøren om å blokkere tilgangen til «Ask.fm» ved skoler i Trondheim. Bakgrunnen var at tjenesten «Ask.fm» spredte seg i rask fart blant barn og unge. Det som skiller «Ask.fm» fra andre sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram, er at nettsiden lar brukerne opprette spørsmålssider, hvor andre brukere anonymt kan sende dem spørsmål.

Bergensavisen - Dette bør foreldre vite om Snapchat. [Nettavisen] Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat - det er ikke lett å følge med på barnas aktiviteter på mobilen.

Bergensavisen - Dette bør foreldre vite om Snapchat

En tjeneste som er godt etablert blant de unge, og som blir stadig mer populær, er Snapchat. Applikasjonen brukes i hovedsak av personer i alderen 18-34 år, men som den nest mest populære plattformen i Norge, har den også mange yngre brukere. Les også: Har mobilen tatt kontroll over livet ditt? Her hjemme har Snapchat 1, 1 millioner brukere, ifølge Metronet.

Hver fjerde nordmann har Snapchat, og det sendes opp mot 400 millioner «snaps» hver dag. Da er det fint med en guide for foreldre. Mobbing og moderne muligheter. Mobbing er at en person over tid utsettes for negative handlinger fra en eller flere personer, og at det er en ubalanse i maktforholdet mellom mobber og mobbeoffer.

Mobbing og moderne muligheter

Unges private og offentlige liv på sociale medier. Her gir barna råd mot mobbing til byrådet -itromso.no. Slik påvirkes ungdoms selvbilde av sosiale medier. Det er en tydelig økning i jenter som ikke er fornøyd med sin egen kropp, ifølge en fersk undersøkelse utført av Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring ( NOVA). 12 prosent av de unge jentene som har deltatt i undersøkelsen, har et negativt selvbilde.

Slik påvirkes ungdoms selvbilde av sosiale medier

Dette er en nesten en dobling på tre år. I 2010 var tallet 7 prosent.