Viu la poesia. Projectes en xarxa. Viquilletra. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Edició 2018-2019 Creus que la creació de projectes col·laboratius a l'aula, per part dels estudiants, i la seva publicació a Internet, en obert, és un valor afegit que reforça el procés d’ensenyament-aprenentatge?
Vols que els estudiants rebin la retroalimentació de companys i companyes de la seva edat d’altres centres educatius? Una Viquilletra de tràilers! A partir d'ara, la Viquilletra se centra en el gènere del booktràiler. La Viquilletra es converteix en l’espai de creació i publicació del booktràiler, un recurs que està essent molt ben valorat pel professorat i els estudiants de tot Catalunya, els quals ja l’estan fent servir de manera molt productiva els darrers anys. Assessorarem el professorat perquè desenvolupi una metodologia que li permeti incorporar els booktràilers a l’aula, sobretot en l’ensenyament-aprenentatge de competències transversals comunicatives, de treball en equip, creativitat i habilitats digitals. Més informació.
Concurs de booktrailers. Biblioteques públiques de Catalunya. En aquesta edició es compta amb la col·laboració de La Filmoteca de Catalunya, el Consell del llibre Infantil i Juvenil (Clijcat), el diari el Periódico, l’empresa Munich, Adolescents.cat i 9 editorials: Algar Editorial, Cruïlla, Destino, Edebé, Everest, La Galera, Maeva, Montena i Roca Editorial i té com a partners Videolean, Webbambu i Spread.
Els premis van consistir en lectors d’e-books, lots de llibres, motxiles Munich i entrades per a la Filmoteca de Catalunya. El lliurament dels premis es va realitzar en un acte públic a Barcelona, el dia 28 de novembre de 2014 a la Filmoteca de Catalunya. Guanyadors Millor booktrailer: Aloma de Mercè RodoredaFet per Oriol Doménech i Pau Blanco, de Vic, de la Biblioteca Joan Triadú, i que tenen 16 anys. Ho van fer com a treball de classe animats per la seva professora de llengua catalana. Millor creativitat: El Hòbbit de J.R.R. Premi del públic, ex-aequo a: A fer punyetes! Participants Les biblioteques participants han estat: Mapa literari català 2.0. Líneas y mapas del tiempo > Poemas del Alma. Mobile History Map. Cuentos con-ciencia. Lectura sugerida a partir de los 11 años Autores: Curtis, Chéjov, Mitchell y Wells Adaptación: Elsa Pizzi Género: cuento Ilustraciones: Fabián Mezquita Páginas: 112 ISBN: 978-987-1565-10-8 Tamaño: 13.50 x 18.50 Encuadernación: cosida Cuantos con-ciencia incluye versiones de “Las islas voladoras”, de Anton Chéjov, “La hija del Senador” y “El hombre más capaz del mundo”, de Edward Page Mitchell, “El huevo de cristal”, de Herbert George Wells y “El monstruo del Lago Lametrie”, de Wardon Allan Curtis, en una antología de cuentos de ciencia ficción del siglo XIX.
Actuales y vigentes, cada uno con su estilo (serio o desopilante) son valiosas muestras de cómo nació el género literario más moderno. El título del volumen hace referencia, además, al enfoque ético de los cuentos elegidos. Los fantásticos libros voladores del Sr Morris Lessmore - Gretel. Els fantàstics llibres voladors del Senyor Morris Lessmore és l’adaptació a format digital del curtmetratge dirigit per William Joyce i Brandon Oldenburg, guardonat per l’acadèmia de cinema nord-americà amb l’óscar al millor curt animat al 2011.
L’aplicació per a tauletes ens explica la història de Morris Lessmore, un amant de la literatura que veu la seva vida pertorbada per l’arribada d’un huracà i que trobarà en els llibres la inspiració i l’ajuda necessàries per retrobar el sentit de la seva existència. L’obra manté l’estètica del curt original, contextualitzada en la Nord Amèrica de mitjans del segle passat i amb contínues referències, tant literàries, com al Hollywood daurat dels anys 50.
En són exemple els ecos d’obres com L’Illa del tresor, Frankenstein, Alícia al País de les Meravelles,Conte de Nadal o la presència de personatges tan carismàtics com Humpty Dumpty, qui acompanya al protagonista d’aquesta aplicació al llarg de tota la narració. Los Fantásticos Libros Voladores de Mr. Morris Lessmore. Leer para aprender ciencias, Neus Sanmartí. Guia_leer-ciencia_web.pdf. Buscador de poemas y poesías en español.
Pàgina web per buscar poemes per temes i per paraules clau. – bibliotequesescolarsgirona
Inicio.