background preloader

LUKEMINEN

Facebook Twitter

Sammon salat. LUETUN YMMÄRTÄMISEN STRATEGIOITA: Luetun ymmartamisen strategioita. Näin sinustakin tulee mestari lukemaan ääneen! Hiirikuningas linnan edessä Kuva: Yle / Mikko Lehtola Ääneen lukeminen kannattaa aina.

Näin sinustakin tulee mestari lukemaan ääneen!

Ei epäilystäkään! Mutta miten lapselle kannattaa lukea niin, että se olisi kaikille antoisaa? Valtakunnallisen Satupäivän (18.10) kunniaksi KulttuuriCocktail pyysi muun muassa Tao Taosta ja Peukaloisten retkestä tunnettua Inkeri Walleniusta antamaan parhaat vinkit ääneen lukemiseen. Kerkkoo a3. Marja-Kristiina Lerkkanen: Lukemisen motivaatio. 10 fatkaa lukutaidosta maailmalla Lukukeskus printattava versio. Lukuja Liikkuen – Tavuja Touhuten. Tarinatunti - kirjoittaminen. 1.

Tarinatunti - kirjoittaminen

Kuvia ja kuvakarttoja on helppo käyttää apuna tarinan juonta luotaessa. Kuvat voi näyttää älytaululta tai ne voi tulostaa oppilaille värillisinä. Jyv skyl n kaupunginkirjasto - Keski-Suomen maakuntakirjasto. 20-%20sopimuspohja. Kummituskertomuksia koululaisille: Kummajaisten kylä. Olen työssäni luokanopettajan huomannut, että moni oppilas kaipaa luettavakseen kirjoja, joissa on jännitystä ja tapahtuu jotain vähän pelottavaa.

Kummituskertomuksia koululaisille: Kummajaisten kylä

Nyt tiedän, mitä kirjaa suosittelen kaikille niille isommille alakoululaisille (5.-6. -luokkalaiset, tai open valikoiden lukemana myös 3.-4. -luokkalaiset) sekä yläkoululaisille oppilaille, jotka haikailevat kevyiden kauhujuttujen perään. 48976 lukujuttu. Kirjallisuuden_opetus_lukupiireissa.pdf. Ohjeita kirja-arvostelun tekemiseen. Hyvan_lukijan_resepti.pdf. Tutkimus: Hyvä kirjallisuus kehittää kykyä ymmärtää muita ihmisiä. Hyvä romaani kehittää lukijansa aivoja aivan toisella tavoin kuin silkaksi viihteeksi luettu kirjallisuus, kertoo tuore yhdysvaltalainen tutkimus.

Tutkimus: Hyvä kirjallisuus kehittää kykyä ymmärtää muita ihmisiä

Sen mukaan korkeakirjallisuus antaa lukijalleen taitoja ymmärtää kanssaihmisten ajatuksia, tunteita ja käytöksen syitä. Newyorkilaisen New School of Social Research -yliopiston väitöstutkimuksessa verrataan kahdenlaista kirjallisuutta. Väitöskirjan tekijä David Kidd kutsuu toista jännää-mutta-kaavamaista-kirjallisuudeksi, ja toista sellaiseksi, jossa vastuu jää lukijoille ja joka siksi herättää heissä laajan kirjon tunteita. Vaikka jotkut koehenkilöistä sanoivat, etteivät pidä korkeakirjallisuudesta, se ei heikentänyt heidän tuloksiaan tunteiden tunnistamisessa. Etusivu - Iltasatu. Lastenkirjahylly. Kolonkolonkolo. Lukudiplomi_perusmalli.pdf. _opas. Hki_ylamalmi_a3.pdf. Hki_ylamalmi_a3.pdf. 10askelta_lukuintoon_opas.pdf. Tulostettavat_aakkoskortit_1.pdf. Aakkoset. Hki_myllypuro_a3.