background preloader

ELÄMYKSIÄ KEMIASTA JA FYSSASTA

Facebook Twitter

Opinkirjo. Toisessa kemian kerhossa perehdytään mm. happamuuteen ja kemiaan keittiössä sekä ympäristössä.

Opinkirjo

Kerhossa on esitetty kuuden kerhokerran (á 1 tunti) sisältöjä. Jokaisella kerhokerralla tehdään yksi tai useampi kokeellinen tehtävä. Sen lisäksi on esitetty muutamia ideoita tai pohdintakysymyksiä edesauttamaan keskustelua kerhotunnin aikana. Taustamateriaalia kemian kerhoon:• Ksenonit virtuaalitiedekerho: www.helsinki.fi/luma/ksenonit/ • Kokeellista keimaa: www.helsinki.fi/kemma/opettajille/opetusmateriaaleja/kokeellista_kemiaa.html 1. kerhokerta – Johdanto ja happamuus Johdatus kerhoon- kerhon perussäännöt- turvallisuus- raportointiPunakaali indikaattorina, opettajan ohje (pdf-tiedosto)- työ sopii hyvin demonstraatioksi ja havainnollistaa hyvin punakaalimehun värinmuutokset- jos kerholaisilla ei ole mitään taustatietoja happamuudesta/emäksisyydestä eikä indikaattorin toiminta ole tuttua, kannattaa ehkä aloittaa niiden perusideoiden selittämisellä: milloin indikaattorin väri muuttuu ja miksi.

Opinkirjo. Ensimmäisessä kemian kerhossa perehdytään moniin kemiaan liittyviin asioihin, kuten esimerkiksi turvallisuuteen ja aineiden tiheyteen.

Opinkirjo

Kerhossa on esitetty kuuden kerhokerran (á 1 tunti) sisältöjä. Jokaisella kerhokerralla tehdään yksi tai useampi kokeellinen tehtävä. Sen lisäksi on esitetty muutamia ideoita tai pohdintakysymyksiä edesauttamaan keskustelua kerhotunnin aikana. Taustamateriaalia kemian kerhoon:• Ksenonit virtuaalitiedekerho: www.helsinki.fi/luma/ksenonit/• Kokeellista keimaa: www.helsinki.fi/kemma/opettajille/opetusmateriaaleja/kokeellista_kemiaa.html. Opinkirjo. Fysiikan kerhossa perehdytään erilaisiin fysikaalisiin ilmiöihin ja käsitteisiin.

Opinkirjo

Kerhossa on esitetty kuuden kerhokerran (á 1 tunti) sisältöjä. Jokaisella kerhokerralla tehdään yksi tai useampi kokeellinen työ. Sen lisäksi on esitetty muutamia ideoita tai pohdintakysymyksiä edesauttamaan keskustelua kerhotunnin aikana.

Tiedekerhot

Kemianluokka Gadolin – kiehtovaa kemiaa kaikille! Ajankohtaista Uusi laboratoriomme on valmis!

Kemianluokka Gadolin – kiehtovaa kemiaa kaikille!

Kevään 2016 vierailut ovat nyt varattavissa ajalle 11.1. – 27.5.2016. Tervetuloa! Kemianluokka Gadolin etsii tukijoita ja yhteistyökumppaneita. Taustaa Kuusivuotias Kemianluokka Gadolin on ollut koko olemassa olon ajan monipuolinen toiminnallinen oppimisympäristö, joka tarjoaa kiehtovia elämyksiä kouluille ja oppilaitoksille. Kemianluokka Gadolin. Kuvaus Tässä työssä mitataan metallimateriaalin kuparipitoisuus.

Kemianluokka Gadolin

Oppilas työskentelee metallinkierrätyslaitoksella, jonne asiakas tuo suuren erän metallia kierrätettäväksi. Metallinkierrätyslaitos maksaa kierrätykseen tuotavasta kuparista 2 €/kg ja oppilaan tehtävä on päättää, kuinka paljon asiakkaalle voidaan metallierästä maksaa. Työssä on tavoitteena oppia kokeellista työskentelyä ja näytteen esikäsittelyä sekä tutustua spektrofotometrin toimintaperiaatteeseen ja käyttöön. Lisäksi tavoitteena on oppia tulosten analysoiminen standardisuoran piirtämisellä, sekä käsin, että tietokoneella. Samaan työhön löytyy myös tutkimuksellinen CombLab -työohje, jossa käytetään mittaustautomaatiota. KsenonitKemiaaTutkienJaIhmetellen. 15 YouTube Channels of Fun Science for Kids. Amazingly, YouTube has become a good source of educational materials.

15 YouTube Channels of Fun Science for Kids

We have been using YouTube more and more for fun learning materials. We shared 6 YouTube Channels for Hands-on Science Experiments You Can Do at Home. Today we share YouTube channels of fun science facts, explanations, and news. Bill Nye: although the channel has not been updated for couple years, the content already there is enough for kids to explore. I like that the video titles tell you exactly what the videos are about, making it easy to look around. Kemia: molview.org. Saippuakuplat. Elä­myk­siä ke­mi­as­ta — Saippuakuplat Vai­keus­taso: Kes­ki­taso.

Saippuakuplat

Kes­to: 30-60 min Eri­tyis­tä huo­mi­oi­ta­vaa: Elin­tar­vi­ke­väri voi vär­jä­tä pin­to­ja tai vaat­tei­ta. Kup­lat kan­nat­taa pu­hal­lel­la ul­ko­na. Työohje: Kier­re­tään rau­ta­lan­gas­ta lenk­ki, jota käy­te­tään kup­lien pu­hal­ta­mi­seen. Voit­te ko­keil­la kup­la­liuos­ta vaih­te­le­mal­la ai­nei­den mää­riä ja kat­so­mal­la, mi­ten kup­lien koko ja kes­tä­vyys muut­tu­vat. Lasten kemianpaivat esite web. Arjen ihmeita. Heurekan tempputehdas. Jippo: Aktiviteettien ohjeet. Heijastava kananmuna.

Jippo: Aktiviteettien ohjeet

Jippo: Tutkimustupa. Hoksaa - verkkolehti. Lue, värkkää ja visaile! Hoksaa-lehti päivittyy harvakseltaan.

Hoksaa - verkkolehti. Lue, värkkää ja visaile!

Hoksaan toimitus ei silti nuku, vaan tekee lehtijuttuja, taittoon toimitettuja käännöksiä ja oppimateriaaleja sekä oikolukee ja toimittaa tekstejä ja päivittää nettisivuja. Tutustu tarjontaan tai jatka linkeistä lehden juttuarkistoihin. Seitsemän sortin päähänpistoja. Materiaalit ja työohjeet. Kemma Kemian opetuksen keskus Helsingin yliopiston LUMA-keskus.

Materiaalit ja työohjeet

Kem Tutk pk 1 6. 49141 iloa tutkimuksesta. 3. kerhokerta. Vastuutiimi B2 Pauliina Isomäki Tiina Heinonen Teija Häkkänen ja Sanna Julkunen Kun lähdimme ideoimaan kerhokertaamme, olivat tavoitteemme selkeät; halusimme saada lapset pohtimaan ja miettimään ongelmia, sekä pyrimme löytämään jonkinlaisen punaisen langan tälle kokeellisuutta painottavalle kerhokerralle. Tiedekerholaiset saivat heti aluksi pikakirjeen herra K. Emistiltä.

Hyvät tiedekerholaiset, Olen kuullut, että täällä Soukan koululla kokoontuu keskivikkoisin innokkaita tiedeneroja, joista tulevaisuudessa voisi kouluttaa huippuhyviä agentteja herra K. Emistin palvelukseen. Tämän tekstin lisäksi kirje sisälsi joukon vihjeitä jokaiselle pisteelle. Tehtävät: 1) Kylmän ja kuuman ilman käyttäytyminen. Kemma-keskus. Kemian opetuksen keskus Kemma on Helsingin yliopiston LUMA-keskuksen osana toimiva resurssikeskus yliopiston kemian laitoksella. Se toimii Kemian opettajankoulutusyksikön yhteydessä ja kehittää toimintaa tutkimuspohjaisesti. Lue lisää... Luova - Kokeile kotona. Joulukalenterin 6. luukku: Pillitöötti Näin joulunalla tonttujen työpäivät venyvät. Taukoa pitäessään tontut päättivät nostattaa tunnelmaa musisoimalla ja osa rakensi itselleen mehupillistä pillin.

Valewasabia -minua on huijattu! Wasabijuuresta valmistetun tahnan tulisuus antaa mausteista poltetta itämaiseen, erityisesti japanilaiseen ruokaan. Omassa kotikeittiössä voi kokeilla wasabin korvaamista piparjuurella: sushi-iltaan kutsutut ystäväsi tuskin huomaavat eroa aidon ja valewasabin välillä! Kuppi kuumaa kaakaota Lumessa tai muuten kylmässä säässä puuhailu on uuvuttavaa ja välillä on mukava saada jotain lämmintä juotavaa. Suklaakakku mukissa SciFestin tapaan. 10 Amazing Science Tricks Using Liquid! Vesikoulu. Kemia. Hyvaksihavaittua. Fun Science Experiments for Kids. Homepage - Steve Spangler Science.