background preloader

Lectura i famílies

Facebook Twitter

Instagram. Continuïtat Temps de lectura 20-21 - Documents de Google. Continuïtat Temps de lectura 20-21 - Documents de Google. Faristol. Crítica del llibre: Adolescents i lectura: el binomi fantàstic. Educació - Diputació de Barcelona ha... - Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. VID 20190827 WA0001. Donar valor a la literatura juvenil.

El 29 de juny passat va tenir lloc a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona la primera Jornada de Joves Lectors, que va reunir escriptors, traductors i editors, que van respondre a la crida del grup Joves Lectors Catalans.

Donar valor a la literatura juvenil

Va ser una jornada interessant en què es van poder sentir sentències com aquesta: “La literatura juvenil és un invent de la indústria editorial, però és un invent benvingut, perquè no anem sobrats en foment de la lectura”. Ho va afirmar l’escriptor Ricard Ruiz Garzón en una de les taules rodones de la trobada. Emili Teixidor: «Llegir és viure molt més i molt millor» "Us imagineu una vida sense llibres?

Emili Teixidor: «Llegir és viure molt més i molt millor»

Ara mateix, si desapareguessin tots els llibres de la Terra, seria com si el món hagués perdut la memòria. " Emili Teixidor va néixer el 22 de desembre del 1933 a Roda de Ter i va morir el 19 de juny de 2012 a Barcelona. La primera biblioteca adolescent - Telenotícies. Pas 10. LLibres per a qui?... per als preadolescents.

Per triar les lectures literàries dels infants més grans cal tenir en compte, a banda de la qualitat literària dels textos, les seves característiques com a lectors.

Pas 10. LLibres per a qui?... per als preadolescents

Il·lustració de Marta Pau. 2015. Biblioteca Torras i Bages. Llegir a casa, llegir a les aules - Blog de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. No poder obrir les portes de les escoles i instituts cada dia segurament ens fa valorar d’una altra manera el que hi fem i destriar amb més encert el que és essencial i prioritari.

Llegir a casa, llegir a les aules - Blog de l'Associació de Mestres Rosa Sensat

En aquest sentit, penso que, des de la perspectiva que ens dona el confinament, els programes de lectura autònoma que instauren un temps per llegir als centres prenen rellevància i se’n fa evident la utilitat i imperiosa necessitat. 12-18 anys. Departament d'Educació. En aquesta etapa, els adolescents consoliden l'hàbit lector que els acompanyarà durant la resta de la seva vida.

12-18 anys. Departament d'Educació

S'inicien en la lectura d'articles, llibres informatius, poesia… Cada vegada poden llegir llibres més extensos, fins i tot trilogies. Per consolidar aquest hàbit és important fer-los veure que llegir és una manera entretinguda de passar l'estona i una font de plaer. En ocasions, joves que eren bons lectors deixen de llegir. Alguns dels motius poden ser que es relacionen més amb els amics, augmenten les hores d'estudi, fan més activitats extraescolars, etc. Catalunya. Mon jove. Rius de tinta: Com fer créixer lectors entusiastes. Faristol. Crítica del llibre: Adolescents i lectura: el binomi fantàstic. El mètode definitiu per tenir fills lectors. Películas basadas en obras literarias: Recopilación de las 20 mejores. La industria del cine se nutre constantemente de la literatura, o bien para adaptar a la gran pantalla obras literarias que han llegado al corazón de mucha gente, o para darle una vuelta a esas historias y generar películas que incluso pueden llegar a superar al original.

Películas basadas en obras literarias: Recopilación de las 20 mejores

Os traemos una lista de películas basadas en obras literarias que no dejarán indiferentes a vuestros alumnos. Quien sabe si alguna de ellas logrará despertar tanto su curiosidad como para incitarles a la lectura. 1Nunca me abandones Dirigida por Mark Romanek y protagonizada por Carey Mulligan, Keira Knightley y Andrew Gardfield, este largometraje está basado en la novela homónima del escritor británico de origen japonés Kazuo Ishiguro (Premio Nobel de Literatura en 2017). Los 20 tipos de lectura más importantes. Leer es un placer para millones de personas en el mundo, y es junto a la escritura una de las habilidades cognitivas que ha permitido que el ser humano haya empezado a poder registrar y entender lo que ha pasado antes de su propia existencia: la invención de la escritura y con ella de la lectura supone el paso de prehistoria a historia, e incluso antes de esto ya existían actos comunicativos a nivel pictórico que se podrían llegar a “leer”.

Los 20 tipos de lectura más importantes

Pero leer es una actividad que se puede llevar a cabo de diferentes maneras y con distintos propósitos, algo que nos permite hablar de una gran cantidad de tipos de lectura. A lo largo de este artículo vamos a dar cuenta de ellos. Artículo relacionado: "Los 13 tipos de texto y sus características" Son muchas las diferentes formas que podemos encontrar de leer y entender el material escrito. Poesia Dibuixada - lletrA - La literatura catalana a internet. Municipi lector estiu 2020 bc. L’univers poètic de Miquel Martí i Pol - Miquel Martí i Pol. Educació i noves tecnologies: entorn familiar i entorn escolar L’app s’adreça a infants d’entre 4 i 10 anys.

L’univers poètic de Miquel Martí i Pol - Miquel Martí i Pol

Atès que es poden fer lectures amb diferents graus de profunditat, l’aplicació permet que puguin gaudir de la poesia tant els nens i nenes que comencen a descodificar o reconèixer paraules com els que comprenen els significats dels poemes. UOC - Música de poetes: cançons i poesia catalana a Internet. PressReader.com - Your favorite newspapers and magazines.

□ Cómo LEER más RÁPIDO (Y COMPRENDER mejor) - Técnicas de LECTURA RAPIDA. 10 consells per seleccionar lectures a l’ESO - La lectura forma part de totes les matèries de l’Educació Secundària.

10 consells per seleccionar lectures a l’ESO -

Llegir en llengua i llegir en literatura, llegir en socials i en matemàtiques, llegir en química o en educació física. La lectura es diversifica; però, com seleccionem les lectures tenint en compte aquest marc? , quins principis orientaran el centre educatiu per triar el llibre o el document adequat en l’educació secundària? , com podem conjugar l’interès de la matèria, el del lector i el nostre?