background preloader

Krönikor

Facebook Twitter

2kronika. ’Det känns konstigt att gå omkring barbröstad’ Har du inte hamnat på fel sida jorden?”

’Det känns konstigt att gå omkring barbröstad’

Frågade Christer Wikström, sverige­demokrat i Borlänge, en kvinna på Hemköp i Tjärna centrum i söndags. Därefter utbröt ett slagsmål där båda parter anklagar den andre för att ha börjat. Kvinnan bar burka. Få svenskar reagerar som Christer Wikström när de träffar kvinnor i heltäckande huvudduk. Jag ringer mina bröder. Jag ringer mina bröder och säger: Det hände en så sjuk sak i går.

Jag ringer mina bröder

Har ni hört? En man, en bil, två explosioner, mitt i city. Jag ringer mina bröder och säger: Nej ingen dog. Joakim Lamotte: Det är dags att vi går skilda vägar. Att bryta upp med någon kan göras på många olika sätt, men sällan utan att känslor såras.

Joakim Lamotte: Det är dags att vi går skilda vägar

Personligen brukar jag föredra att gå rakt på sak och vill därför börja med att berätta att du har skänkt mig både glädje och obehag, men när jag nu väljer att säga farväl är det inte mer än rätt att du får veta varför. Kanske minns du första gången vi träffades? Jag var ung och vi introducerades av gemensamma vänner. Kärlek uppstod redan vid första ögonkastet och efter det skulle ingenting längre bli sig likt. Vi måste hitta på ord som svenskan saknar. Alltid roliga Twitter-signaturen Vforangelica uppmärksammade häromdagen att det inte finns något vänligt ord att säga till någon som hickar.

Vi måste hitta på ord som svenskan saknar

Så jävla sant! Om någon nyser säger man ”prosit” och får ett vänligt ”tack” tillbaka och så kan man lämna nysningen till handlingarna. Skulle du våga öppna dörren för din granne? Det ringer på dörren.

Skulle du våga öppna dörren för din granne?

Den sista stunden som ingen kan ta ifrån oss. Pappa har inga krafter kvar.

Den sista stunden som ingen kan ta ifrån oss

Ändå kramar han min hand så att jag inte vet var han börjar och jag slutar. Julia Mjörnstedt Karlsten: Vem får lov att vara tacksam? Sen jag insjuknade i cancer är det få saker som provocerar mig så mycket som tacksamhet.

Julia Mjörnstedt Karlsten: Vem får lov att vara tacksam?

Ni förstår, det finns en förväntan att jag som cancerdrabbad ska vara tacksam över att jag överlevt. Den här tacksamheten ska dessutom vara så stark att allt annat ska vara sekundärt. Jag får inte klaga på något, inte kräva något eller gnälla på något. Skit samma om du har ett ärr på magen – du har ju överlevt! Det är jag som är Pippi. Jag kände det. Skrivmall krönika » Meningar med elever. Lyser stjärnorna i ditt tak? I taket lyser stjärnorna Vi kommer att arbeta med ett textutdrag ur boken I taket lyser stjärnorna av Johanna Tydell.

Lyser stjärnorna i ditt tak?

Förmågorna vi tränar är lyssna, samtala, strategier och att skriva. Bästa Beatrice Ask. Det är många saker som skiljer oss åt.

Bästa Beatrice Ask

Du är född i mitten av 50-talet, jag i slutet av 70-talet. Du är kvinna, jag är man. Du är politiker, jag är författare. Men det finns vissa saker som kopplar oss samman. Vi har båda pluggat internationell ekonomi (utan att ta examen). Därför blev jag förvånad när du i torsdags fick frågan av ”P 1 Morgon” om du som justitieminister känner dig oroad över att personer (medborgare, skattebetalare, röstare) hävdar att de har blivit stoppade av polisen och frågade på pass enbart på grund av sitt (mörka, icke-blonda, svarthåriga) utseende. Krönikor - Ung Konsument. Varför tar man skolan för givet?

Krönikor - Ung Konsument

Celeste funderar på varför det är som många svenska barn och ungdomar som struntar i skolan, när det finns unga i andra länder som inte ens har en skola att gå till. Läs Celestes krönika Fjortonde gången gillt Vad gör en lägenhet till ett hem? För Celina sitter alla känslor kvar i väggarna, vilket ibland gör det oerhört svårt att lämna – men ibland bara fantastiskt skönt att kunna stänga dörren och gå vidare. Dagens ideal är inte sunda. Rebeccas Arkiv - Christer. Naturligt urval och onaturlig sortering. Övrigt | Publicerad 18 februari 2015 22.36. Var finns de vuxna när barnen behöver prata? Att det ska behöva vara så förbannat svårt att vara barn i det här landet. I alla fall att vara ett barn som har det jobbigt och behöver någon att prata med. En unge som behöver stöd och pepp från en annan vuxen än föräldrarna. Eftersom det kanske är just föräldrarna som är problemet.

De kanske dricker för mycket. Har hamnat i något slags livskris som gör att de inte kan ­fokusera på sitt föräldraskap för tillfället. En väninna är gudmor till just en sådan unge. Den här lilla vilsna tjejen känner sig övergiven, ensammast i världen och kan inte uppbåda energi till att varken orka gå i skolan, sköta sitt liv eller ens äta ordentligt. Det är inte synd om rasister. De som röstade på Sverigedemokraterna i söndags kan komma att kallas rasister. Men rasismen drabbar aldrig dem.Foto: STEFAN MATTSSON Jag läser analyserna efter v­alet och min blick falnar. Många verkar vara överens: det är synd om Sverige­demokraternas väljare. De som bara röstar av rädsla, men som ä­ndå kallas för rasister. Jag säger inte heller att SD-­väljarna är rasister. Dilsa Demirbag–Sten: Bakom framgången finns alltid hårt arbete.

Jag var tvungen att läsa inledningen två gånger för att ta till mig innehållet. Raderna krossade mitt hjärta. Hur kan vi göra så mot våra äldre? Linda Skugge: Jobbkrisen är en bluff. Malinsklipp genre krönika och förslag på ämne att skriva om. Krönika mall - Skriva krönika. Krönika mall - Skriva krönika. En ny generation som vill glida genom livet. Emil Jönsson.

Jag skulle vilja tala en stund om Emil Jönssons lår. Om hans rygg, hans armar och kanske framför allt hans huvud. Liksom hela svenska folket har jag vid det här laget sett den märkliga sprintfinalen minst 20 gånger. Hur Ustigov, Hellner och Glöersen faller i kurvan som fått namnet Helvetet, och hur Jönsson plötsligt har chans på det omöjliga. Han som tjuvstartar för att hämta kraft. Jenny Strömstedt: En riktig man gör vad fan han vill. Riksdagskvinnor och skvallerstoff.