background preloader

Students

Facebook Twitter

Daar zit je dan, met een schuld van 32.000 euro. Studieboeken, collegegeld, maar ook lunchen, uitgaan en vakantie: tijdens mijn studietijd leende ik honderden euro’s bij elke maand.

Daar zit je dan, met een schuld van 32.000 euro

Die schuld moet wel worden terugbetaald, maar hoe? Door sparen én beleggen. Live now, pay later Toen ik ging studeren in 2007 was er nog geen crisis. Daar zit je dan, met een schuld van 32.000 euro.

Demise of access

How does privatisation affect me? "faculty working conditions are student learning conditions" ESU: Students oppose privatisation and tuition fees in the Netherlands. ZAGREB – Students in Europe sent the Dutch government a clear message in the beginning of December, when they criticised harshly the ongoing reforms to the country’s higher education system.

ESU: Students oppose privatisation and tuition fees in the Netherlands

‘Voorlichting over afstudeerboete en sociaal lenen ronduit gebrekkig' Wat staat studenten precies te wachten nu het ministerie zware bezuinigingen heeft aangekondigd voor het hoger onderwijs? Volgens de studentenbonden schiet de voorlichting over de gevolgen van afstudeerboete en sociaal lenen te kort. Het ministerie ziet dat als een taak van de universiteiten. Universiteiten misleiden nieuwe studenten.

Scholingsplicht misbruikt door uitkeringsinstantie's

Duizenden ex-studenten hebben schuld van meer dan half ton. Studiebeurs. Bestuursbeurs. Privatization student loans. Leenstelsel & niet-lenen in islam. Housing - huurtoeslag. Internationalisering. More taxes. Geen belastingaftrek meer. Flexstudent // flexstuderen - leven lang leren. Sponsering. IAPC en STORES geprivatiseerd. Deze week werd bekendgemaakt dat de winkeltjes voor pc- en elektronische onderdelen in het Educafé, IAPC en STORES, vanaf 1 maart 2018 niet langer uitgebaat zullen worden door studenten.

IAPC en STORES geprivatiseerd

In plaats daarvan zal een commerciële onderneming beide winkeltjes overnemen, vernieuwen en uitbaten. Vanochtend maakte Media Markt Nederland via hun officiële twitter-account bekend dat zij de aanbesteding hebben binnengesleept. De toekomstig filiaalmanager Z.U. de Ma zegt blij te zijn met de nieuwe aanwinst.

Slashing Universities

Slashing courses / faculties / Humanities / Social Sciences. Slashing disabled students. Slashing sport//gezelligheidsverenigingen. Killing academic skills = verschoolsing = plofstudenten. Nieuw onderwijsmodel hoorcollege >700+ Public transport - privatization. Credit card deals. Studenten theater. Unpaid internships - onbetaalde stages. Privatising ICT software/hardware. Insurrances - Health , sports facilities. Holidays. Food. Books.

Water Closet. Stad - Student. Campus On Air vreest voor voortbestaan. Campus On Air, het radioprogramma voor studenten op Nijmegen 1, vreest voor zijn voortbestaan.

Campus On Air vreest voor voortbestaan

De vijf programmamakers, allemaal communicatiewetenschappers, studeren de komende maanden af. Opvolgers staan nog niet klaar. UU’ers gaan betalen voor parkeren in De Uithof. Wanneer precies het betaald parkeren voor UU-medewerkers wordt ingevoerd, is niet bekend.

UU’ers gaan betalen voor parkeren in De Uithof

Duidelijk is wel dat zij moeten gaan betalen om hun auto in De Uithof te stallen. Het Lokaal Overleg is mordicus tegen. Al jaren wordt gefluisterd dat medewerkers van de UU moeten gaan betalen om hun de auto in De Uithof te parkeren. Steeds als DUB vroeg ‘komt er betaald parkeren?’

Access fee to WALK on campus

Observant: “Zijn studenten techn isch dood na zessen?” De verrassing voor het college van bestuur was groot en vooral onaangenaam toen tijdens de plenaire U-raadsvergadering bleek dat een aanvankelijk door de studenten ingenomen standpunt was verlaten en de U-raad nu tegen zou stemmen.

Observant: “Zijn studenten techn isch dood na zessen?”

Het collegevoorstel om verplicht avondonderwijs in te voeren was een week eerder tijdens een commissievergadering van de raad nog enigszins morrend geaccepteerd. Normaliter is de uitkomst van zo’n vergadering een goede graadmeter voor de uiteindelijke stemming in de U-raad; een waterdichte garantie is het echter nooit.

Studenten in Maastricht gekort op sociaal leven. TROUW: Zijlstra: Maak je studie af, en snel. PowNed: Universiteiten moeten beter. Studenten moeten minder vaak stoppen met hun studie, sneller hun diploma halen en meer college krijgen van betere docenten.

PowNed: Universiteiten moeten beter

Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs wil daartoe harde afspraken maken met universiteiten. De 200 miljoen euro die beschikbaar is voor beter onderwijs, wordt naar kwaliteit onder universiteiten verdeeld. Als een universiteit de gestelde doelen niet haalt, wordt de geldkraan afgeknepen, blijkt uit vertrouwelijke stukken waar Trouw de hand op wist te leggen. De plannen worden eind deze maand gepresenteerd aan de ministerraad. Zijlstra wil daarnaast universitaire bachelors verbreden, en zo het aantal opleidingen omlaag brengen.

De student in kaart gebracht. TU Delta: Ambtenaar worden? Twee masters svp. 05 juli 2011 13.03 door HOPAantal keer bekeken: 2628Dit artikel verscheen in Delta jaargang 43, nummer 21 Afgestudeerden van een alfa- of gammastudie met maar één mastertitel konden dit jaar fluiten naar een plaats in het traineeprogramma van de overheid.

TU Delta: Ambtenaar worden? Twee masters svp

Ze hadden een tweede mastertitel nodig om ambtenaar te worden op een ministerie. De overheid wil tweede studies niet meer financieren, maar hecht er wel waarde aan bij sollicitaties. “Als er zelfs signalen uit Zijlstra’s eigen ministerie komen dat een tweede studie zo belangrijk is, dan wordt het tijd dat die weer helemaal bekostigd wordt”, zegt Sebastiaan Hameleers van het Interstedelijk Studenten Overleg. Minder vacaturesSinds september 2010 bekostigt de overheid nog maar één bachelor- en één masteropleiding.

Smear campaigns: deframing ?image/reality? lazy_student/teacher?

Paul Krugman on the Student Debt Crisis – Huffington Post Live Segment : Student Debt Crisis. Koopkracht studenten maakt vrije val. 07 november 2012 door HOP, Petra Vissers Aantal keer bekeken: 2435 WEB ONLY Het afschaffen van de basisbeurs heeft geen gevolgen voor de koopkracht, twitterde PvdA-leider Diederik Samsom gisteren, maar hij vergist zich.

Koopkracht studenten maakt vrije val

Studenten hebben straks twintig tot veertig procent minder te besteden. De ene student is de andere niet. Geluksvogels hebben ouders die hun complete studie voor ze betalen. Anderen moeten zwoegen om de eindjes aan elkaar te knopen met bijbaantjes en leningen. Laten we uitgaan van een gemiddelde student die in Utrecht op kamers woont. Hongaarse studenten met de billen bloot. Naakt naar college.

Hongaarse studenten met de billen bloot

Met deze ludieke actie protesteren Hongaarse studenten vandaag tegen de nieuwe kledingvoorschriften aan de universiteit van Kaposvar. De rector stuurde vorige week een brief met daarin wel erg conservatieve regels. Slippers, ongepaste modeaccessoires en zelfs onverzorgde nagels worden vanaf nu niet meer geaccepteerd op de campus. Dit resulteerde in een hoop heisa. PUNT: Gemeente verplicht jonge moeder te studeren. Sommige werkloze jongeren moeten van de gemeente studeren, terwijl ze nooit een diploma zullen halen. Ze krijgen geen bijstandsuitkering, en blijven achter met een studieschuld. Een jonge alleenstaande moeder kreeg geen uitkering meer, maar moest vorig jaar gaan studeren van haar gemeente.

Een succes bleek het niet: ‘Ze heeft net een negatief bindend studieadvies gekregen, en moet dus alweer stoppen met haar studie’, vertelt Henna Bielander, studentendecaan van Hogeschool Inholland in Rotterdam. ‘De kans dat ze een andere opleiding wel gaat halen is klein. Gemeenten zet werkloze jongere voor het blok: geen bijstand, maar stufi. Sommige werkloze jongeren worden door de gemeente min of meer gedwongen om te gaan studeren, ook al zullen ze nooit een diploma halen. Ze krijgen geen bijstandsuitkering en moeten leven van de stufi die ze later moeten terugbetalen. Een jonge alleenstaande moeder kreeg geen uitkering meer. Haar gemeente zei vorig jaar dat ze moest gaan studeren. Folia: Beurs van twintig mille per buitenlandse student. >UvA en VU willen de concurrentie aangaan met Amerikaanse universiteiten door toptalent uit het buitenland aan te trekken.

>Directeur Onderwijsinstituut bètafaculteit: ‘We hebben groot belang bij een crisisbestendig beurzenschema voor buitenlandse studenten.’ UPDATE ‘India en China zijn de exporteurs van toptalent. Die talenten kunnen in Amerika beurzen van twintigduizend dollar krijgen. Om die naar Amsterdam te halen, moeten we het nodige doen,’ zegt collegevoorzitter Van der Toorn in een vraaggesprek met Het Parool. Van der Toorn reageert daarin op het onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling ( Oeso), dat in opdracht van de gemeente, universiteiten en hogescholen onderzoek heeft verricht naar de Amsterdamse kenniseconomie. In dit rapport, dat vandaag naar buiten is gekomen, concludeert de Oeso onder meer dat het hoger onderwijs in de stad geen strategie heeft om internationaal talent aan te trekken.

Project Hero deserves a zero: comment on our student loans interest increase story. KSU: Eerstejaars moeten zestig punten halen. Eerstejaars moeten zestig punten halen Posted by MereldeBuck under Algemeen, Nationaal | Tags: bindend studieadvies, Erasmus Universiteit, iso, zesjescultuur | 1 reactie Het plan van de Erasmus Universiteit Rotterdam om studenten te dwingen in het eerste jaar alle 60 studiepunten te halen, valt slecht bij de landelijke studentenorganisatie ISO. Alle 60 punten Eerstejaars studenten van de faculteit sociale wetenschappen van de Erasmus Universiteit moeten het komende studiejaar alle 60 studiepunten halen. Minister in 'Kruitdampdebat' 2 februari 2015 - VVD en LSVb gaan in de Eerste Kamer het HO-debat ‘leven na het studievoorschot’ inblazen. Niet alleen lijsttrekkers komen, maar ook Jet Bussemaker. Op tafel komen op 13 februair onder meer internationalisering, vraagfinanciering en accreditatie en de realiteit van BaMa in binair HO-Nederland.

Het debat is toegankelijk voor alle studenten en HO-liefhebbers. Deelnemers aan dediscussie zijn onder meer Jet Bussemaker (PvdA-minister van OCW), CDA-senator Anne Flierman (voorzitter NVAO), D66-senator en EK-lijsttrekker Thom de Graaf (voorzitter Vereniging Hogescholen) en VVD-senator en EK-lijsttrekker Loek Hermans, de minister van OCW in Paars-1.