background preloader

UU: Reorganisatie Geesteswetenschappen - Rechten

Facebook Twitter

NRC: Utrecht schrapt ‘kleine’ studies. DUB: Reorganisatie Geesteswetenschappen: 15 medewerkers weg. Bij Geesteswetenschappen verliezen 15 personen hun baan als gevolg van de facultaire reorganisatie.

DUB: Reorganisatie Geesteswetenschappen: 15 medewerkers weg

Door natuurlijk verloop kan het aantal ontslagen in de ondersteunende diensten worden beperkt. Het aantal fte dat met ontslag is bedreigd kan hierdoor worden bijgesteld van 16 fte naar iets meer dan 12 fte (9,1 fte wetenschappelijk personeel en 3 fte ondersteunend personeel). In totaal gaat het nog om 15 personen. De reorganisatie is noodzakelijk omdat de faculteit 3,7 miljoen euro moet bezuinigen en een nieuwe koers heeft vastgesteld. Vorig jaar werd al duidelijk dat Portugees en Theologie in Utrecht de deuren moeten sluiten.

Hoewel hun baan niet op de tocht staat, breken er voor zo’n 30 obp-medewerkers spannende tijden aan. Voor de reorganisatie en voor voorzieningen voor medewerkers die met ontslag bedreigd raken is 5,6 miljoen euro gereserveerd. Doek valt voor theater van Geesteswetenschappen. Met pijn in het hart nemen docenten en studenten van de opleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschap afscheid van hun theater.

Doek valt voor theater van Geesteswetenschappen

Maar de blik is op de toekomst gericht. “Met creatieve mensen komt het altijd goed. Dat zijn geen watjes. Die nemen het initiatief.” In de bar zitten vier studenten met laptops op schoot ongeduldig te wachten totdat ze de theaterzaal in mogen. Teamleider Kip vormt samen met technicus Willem Pekel een vertrouwd duo voor studenten Theater-, Film- en Televisiewetenschap die van het U-theater Studio T aan de Kromme Nieuwegracht 20 gebruik willen maken.

Het besluit van de faculteit Geesteswetenschappen om het theater te sluiten en het praktijkonderwijs onder te brengen bij cultureel centrum Parnassos doet zeer. Veilige haven Het U-theater Studio T heeft volgens het tweetal een unieke functie. Kip: “Dit theater is voor studenten een veilige haven waar ze dingen kunnen uitproberen. Pekel: “Wij kunnen studenten vooruit helpen. ´Meer dan een zaal met stoelen´ Master Latijns-Amerika stopt, nekslag Portugees. Studenten met interesse in Latijns-Amerika zullen in de toekomst Utrecht waarschijnlijk links laten liggen.

Master Latijns-Amerika stopt, nekslag Portugees

De master Latin American and Caribbean Studies in Utrecht stopt. Voor de opleiding Portugees betekent dit het definitieve einde. De faculteit Sociale Wetenschappen gaat niet verder met de master Latin American and Caribbean Studies. Dat maakte het faculteitsbestuur vorige maand bekend. De opleiding trekt nog maar acht studenten en is daarom niet meer rendabel, zo luidt de argumentatie. DUB: Portugees verdwijnt. DUB: Portugees verdwijnt. DUB: Portugees verdwijnt. Foliaweb: Medezeggenschap stemt in met afschaffing Roemeens. Timișoara, een stad in het westen van Roemenië Onderwijs22 oktober 2012 16:03 |De studentenraad van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) is woedend op de collega’s van de centrale studentenraad.

Foliaweb: Medezeggenschap stemt in met afschaffing Roemeens

Het geld stroomt binnen bij Geesteswetenschappen. Feest bij Geesteswetenschappen deze maand.

Het geld stroomt binnen bij Geesteswetenschappen

De faculteit weet tal van Europese en nationale onderzoeksubsidies in de wacht te slepen. Ook de studenten van Enactus zijn blij: ze mogen naar de World Cup in Mexico. Drie jonge onderzoekers vliegen uit met een Rubiconbeurs op zak. Feest bij Enactus. ‘Masters Geesteswetenschappen zijn juist wel aantrekkelijk’ Te veel programma’s die bovendien weinig interessant zijn voor masterstudenten.

‘Masters Geesteswetenschappen zijn juist wel aantrekkelijk’

Aan die situatie moeten de Utrechtse geesteswetenschappers een einde maken van het universiteitsbestuur. Een foute analyse, vindt hoogleraar Peter Schrijver. Peter Schrijver, hoogleraar Keltisch, raadt zijn Geesteswetenschappenbestuur aan de masterherziening die het universiteitsbestuur wil doorvoeren “conservatief” te benaderen. Onderwijsnieuwsbrief Geesteswetenschappen - Universiteit Utrecht. Onderwijsnieuwsbrief Geesteswetenschappen - Universiteit Utrecht. Universiteit Utrecht stopt met o.a. master Amerikanistiek. Amerikanistiek is een van drie Geesteswetenschappen-masters die vanaf september 2016 verdwijnen uit Utrecht.

Universiteit Utrecht stopt met o.a. master Amerikanistiek

De faculteit maakte donderdag haar vernieuwde vakkenaanbod bekend. Amerikanistiek ontbreekt net als de huidige eenjarige masters Middeleeuwen en Rennaissance Studies en Wijsbegeerte op een lijst van 28 masterprogramma’s waarmee de faculteit Geesteswetenschappen vanaf 2016 verder wil. Dat hebben studenten en medewerkers donderdag in een nieuwsbrief kunnen lezen. Het schrappen van de opleidingen is het gevolg van de beslissing van het universiteitsbestuur om de Utrechtse masters op de schop te nemen. De UU wil met een vernieuwd aanbod van aantrekkelijkere opleidingen meer masterstudenten trekken. Dat de master American Studies uit Utrecht verdwijnt, is opmerkelijk. Onderzocht wordt in hoeverre vakken op het gebied van Amerikanistiek ondergebracht kunnen worden in andere masters.

De eenjarige masters Middeleeuwen en Rennaissance Studies en Wijsbegeerte verdwijnen ook. Lzzntjs : "Ook in 2014 handelsdelegatie... Ploumen gaat ook volgend jaar naar Brazilië. Foto: ANP Dat zei minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in een vraaggesprek.

Ploumen gaat ook volgend jaar naar Brazilië

De minister is voor de tweede keer in Brazilië met een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven. Vorig jaar november ging er een grote delegatie (circa 170 bedrijven) onder leiding van toen nog prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Nu is minister Ploumen met ruim 40 bedrijven tot 10 oktober in het Zuid-Amerikaanse land. Ze is begonnen in Rio de Janeiro, zijn dinsdag in de hoofdstad Brasilia en woensdag in Sao Paulo, de grootste stad en het financiële hart van Brazilië. Voetbal Dat de Wereldkampioenschappen voetbal volgend jaar en de Olympische Spelen in 2016 een positieve invloed hebben op de kansen van het Nederlandse bedrijfsleven om in Brazilië zaken te doen, gelooft minister Ploumen ''zeker". ''Amsterdam Arena doet het beheer van drie voetbalstadia en kijkt naar uitbreiding, Philips zorgt voor de verlichting in stadions en Akzo voor de verf. Verschillend.

Reorganisatie Rechten Uni Utrecht