background preloader

MOOC - free education ? - tax loopholes - selling privacy -

Facebook Twitter

"Being a Professor Will No Longer Be a Viable Career." Cary Nelson at Yale in 2007.

"Being a Professor Will No Longer Be a Viable Career."

Credit: Wiki Commons. The academic freedom of professors is under siege, Cary Nelson, former president of the American Association of University Professors said during his opening remarks for that organization's annual meeting in Washington D.C. yesterday. Universities are threatening to hijack the intellectual property rights of faculty members over their course material, he argued, and the consequences of that could be extreme. “If we lose this battle for intellectual property,” Nelson said, “it's over.

Tax havens - offshore.

' free' ? education based on selling your privacy via advertoria

Silicon Valley protecting yourPrivacy? ; "the_conspiracy" The Virtual Revolution Blog: Rushes Sequences - Doug Rushkoff interview - USA (Video) Maak ruim baan voor topsector online onderwijs. Imgur: the simple image sharer. Frans van Heest sur Twitter : "Ronkend stuk van @HetISO en @PDuisenberg in het FD. MOOCs zijn de toekomst en dwangbuis van een wet moet op de schop. Privacyschending basisscholen. De branchevereniging Groep Educatieve Uitgeverijen reageert namens haar leden Malmberg, Zwijsen, ThiemeMeulenhoff en Noordhoff op het bericht van RTL Nieuws dat zij beschikken over gegevens van leerlingen.

Privacyschending basisscholen

Lees hier hun reactie. Lek in beveiliging privégegevens schoolkinderen. Een lek heeft er voor gezorgd dat wekenlang persoonlijke gegevens van kinderen aftapbaar waren voor kwaadwillenden.

Lek in beveiliging privégegevens schoolkinderen

Dat blijkt uit onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws na een tip van een ICT-expert. Het gaat om een server van Basispoort, een stichting van vier educatieve uitgevers en drie leveranciers van schoolartikelen. De server had last van een lek waar het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) medio oktober voor waarschuwde. Ivo Opstelten en Nederlandse scholen winnen Big Brother Awards. De Big Brother Awards zetten elk jaar de grofste privacyschenders in de schijnwerpers.

Ivo Opstelten en Nederlandse scholen winnen Big Brother Awards

Dat kunnen personen, bedrijven en overheden zijn. Voor Opstelten is het de vierde keer dat hij de dubieuze prijs krijgt toegewezen. Minister Opstelten (Justitie) werd door het publiek verkozen als meest prominente privacyschender, met 66 procent van de stemmen. Hij krijgt zijn Big Brother Award voor het in stand houden van de bewaarplicht, het doorzetten van zijn hackplannen, het massaal willen opslaan van kenteken- en locatiegegevens, het structureel negeren van privacybezwaren en het verdacht maken van alle Nederlanders.

Oeuvreprijs Eerder won hij al drie awards voor privacyschending. In een reactie laat het Ministerie van Veiligheid weten dat het goed is gesteld met privacy in Nederland, omdat de Big Brother Awards bij herhaling aan Opstelten wordt toegekend. Wie beschermt de privacy van onze kinderen? Vroeger reden de uitgevers van schoolboeken één keer per jaar met een vrachtwagen het schoolplein op.

Wie beschermt de privacy van onze kinderen?

Dan was het boeken uitladen en wegwezen. Tegenwoordig hebben uitgevers zich permanent genesteld in het ict-systeem van de school. Ze leveren de software en registreren alles (alles!) Wat onze kinderen doen op de computer. Wie beschermt de privacy van onze kinderen? 'Recht op privacy kinderen onvoldoende beschermd' Experts hebben kritiek op de privacybrief van staatssecretaris Dekker (Onderwijs).

'Recht op privacy kinderen onvoldoende beschermd'

Ze vinden dat de staatssecretaris het wettelijke recht op privacy van kinderen onvoldoende beschermt. Hoogleraar privacyrecht Gerrit-Jan Zwenne zegt dat het er ‘alle schijn’ van heeft dat basisscholen wel degelijk de Wet bescherming persoonsgegevens overtreden. "Dat zowel de scholen als de ouders niet weten wat de uitgevers met de leerprestatie- en persoonsgegevens van kinderen doen, doet me vermoeden dat aan de informatieplicht aan ouders niet is voldaan. " ZIE OOK: Staatssecretaris: Privégegevens kinderen weggeven mag Dekker zegt in zijn brief ook dat in de toekomst scholen de leerprestatiegegevens mogelijk geanonimiseerd naar uitgevers sturen.

Ook Kinderombudsman Marc Dullaert uitte vandaag kritiek op Dekkers brief. RTL Nieuws. Big Brother Awards 2014 on Livestream. Snowden: Nederland heeft niets geleerd. Scholen ontvangen Big Brother Award. De PO-Raad heeft op dinsdagavond namens de Nederlandse scholen de Big Brother Award ontvangen, de award die aandacht vraagt voor digitale privacy.

Scholen ontvangen Big Brother Award

Ze ziet de prijs als een aanmoediging om de privacy van leerlingen nog beter te borgen bij het gebruik van digitale leermiddelen en leerlingen tegelijkertijd met hulp van ICT optimaal les te geven. Simone Walvisch, vicevoorzitter van de PO-Raad: ,,Het is goed dat er aandacht is voor dit onderwerp. Kinderen hebben recht op veiligheid en goed onderwijs. Laten we samen nadenken hoe we dat het beste kunnen organiseren. Scholen en wij kunnen dat niet alleen.’’ Scholen ontvangen Big Brother Award. Folia magazine 14 15 jaargang 2014 2015 by Folia Magazine.

Deep fundamental certification problem - online student authentication

Multiple accounts cheating by one user. Business models for MOOC's. Studenten uit alle hoeken van de wereld. Gabe Kramer De Universiteit Leiden trok honderdduizenden studenten van over de hele wereld met haar Massive Open Online Courses, en investeert 1,4 miljoen in nog meer internet-onderwijs (lees hier meer).

Studenten uit alle hoeken van de wereld

Wat voor mensen zitten er in de digitale collegezaal? Edward M. Roche (62)Uit: New YorkBaan: Internet Governance Forum, Verenigde NatiesVolgde:Introduction into European Law ‘Ik wilde besparen op dure studieboeken. Valeria H. De hele wereld onderwijzen. Bas van der Schot Geïnteresseerden van over de hele wereld konden afgelopen jaar gratis aanschuiven bij vijf digitale collegereeksen.

De hele wereld onderwijzen

De komende twee jaar investeert de universiteit bijna anderhalf miljoen euro in de zogeheten moocs.

Archive Hooijmaijers

100 jaar Wageningen University & Research. YouTube - This video has been removed by the user. na klacht door SADC door Wageningen University & Research gedelete AMS - MOOC via youtube - Competition for Green Urban Spaces - by prof Arnold van der Valk (WUR Wageningen) (mirror) - na klacht door SADC door Wageningen University & Research gedelete AMS - MOOC via youtube - Competition for Green Urban Spaces - by prof Arnold van der Valk (WUR Wageningen) Wageningen Universiteit wist video na druk firma. Wageningen Universiteit wist. Ongelofelijk dit. Universiteit wist college hoogleraar na druk firma.

Schiphol Area Development Company. Veelgestelde vragen Business Park Amsterdam Osdorp. Veelgestelde vragen Business Park Amsterdam Osdorp. 8 januari 2018 | Nieuws Business Park Amsterdam Osdorp is het bedrijventerrein van de toekomst, mede door de unieke ligging op de WESTAS tussen luchthaven Schiphol en Amsterdam in stadsdeel Nieuw-West.

Veelgestelde vragen Business Park Amsterdam Osdorp

Waarom dit business park? Vanaf wanneer liggen de plannen hiervoor al vast? Welke rol speelt duurzaamheid hierbij? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen. Waar ligt Business Park Amsterdam Osdorp (BPAO)? Prof.dr. AJJ (Arnold) van der Valk. We@WUR: View prof.dr. AJJ van der Valk. We@WUR: View prof.dr. AJJ van der Valk. We@WUR: View prof.dr. AJJ van der Valk. Arnold van der Valk (@kleinevoet) Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions. Red ecologische boerderij De Boterbloem in A'dam-Osdorp - Petities.nl. Google Maps - zorgboerderij boterbloem , amsterdam. Amsterdam Nieuw-West. Red ecologische boerderij De Boterbloem in A'dam-Osdorp - Petities.nl.

+Lees meer... In de schuur van ecologische zorgboerderij De Boterbloem werd Suzanne Kooij totaal overrompeld door Henny Huisman. De presentator van het programma “Noord-Hollandse Helden” overhandigde daar aan de redster van De Boterbloem een award. Tevens vertelde hij haar, dat ze de finale om deze prestigieuze eretitel had bereikt. Een paar minuten voordat een nietsvermoedende Suzanne bij de boerderij arriveerde, had Henny Huisman een gesprekje met Trijntje Hoogendam. De door de wol geverfde televisieman was zichtbaar geroerd, toen de geplaagde zorgboerin vertelde, dat Suzanne voor haar een engel was die uit de hemel neerdaalde.

Tien redenen waarom ontruiming van de Boterbloem onacceptabel is – Red Ecologische zorgboerderij de Boterbloem. De korte opzegtermijn van slechts enkele maanden die het SADC hanteert geeft geen enkele ruimte om het bedrijf in stand te kunnen houden en is onacceptabel na zoveel jaren gebruik van de akkers door de BoterbloemVan alle gebruikers van het land in de Lutkemeer is alleen de overeenkomst met de Boterbloem opgezegd door SADC . Er is sprake van rechtsongelijkheid.De door SADC aangeboden alternatieven zijn voor de bühne en bieden geen reële kansen om het bedrijf in stand te kunnen houden en in acceptabele vorm voort te kunnen zettenEr is geen enkele oplossing voor de tussenliggende periode: nu alle gronden ontruimen en wellicht over twee jaar (of langer) andere en beperktere mogelijkheden. De handelswijze van SADC betekent eenvoudigweg het faillissement van de BoterbloemWaar tot nu toe voortdurend is gesproken over het ontruimen van de akkers, dwingt de SADC sinds het laatste schrijven nu ook tot ontruiming van de boerderij en het erf op 14 december.

Advertenties. Biologische Boerderij de Boterbloem - Accueil. Competition for Green Urban Spaces. Competition for Green Urban Spaces on Vimeo. Hier is het hele college not te zien. Henk Renting on Twitter: "Hier is het hele college not te zien " Henk Renting on Twitter: "Hier is het hele college not te zien " Reddeboterbloem (@Reddeboterbloem) @WUR zag zich door projectontwikkelaar gedwongen filmpje over corruptie in Lutkemeer te verwijderen. Filmpje is hier nog te bekijken. AMS Institute (@AMS_institute) Hoogleraar Arnold van der Valk stelt vast: corruptie leidde tot penibele situatie Boterbloem – Red Ecologische zorgboerderij de Boterbloem. Hoogleraar Arnold van der Valk stelt: corruptie leidde tot penibele situatie Boterbloem.

Wageningen Universiteit haalt video van internet - Omroep Gelderland. Wageningen University & Research Lipdub. Bijzonder zorgwekkend dat de @WUR onder druk van een ontwikkelaar een MOOC offline haalt. Het onderwijs gaat over feiten, niet over hoe die in de smaak vallen bij bedrijven #SADC… EenVandaag 11 sep 2018 * Strijd om behoud van laatste biologische akker van Amsterdam * Strijd om behoud van laatste biologische akker van Amsterdam. Waarom cookies? De Nederlandse Publieke Omroep plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten.

Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites. Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen. Strijd om behoud van laatste biologische akker van Amsterdam - EenVandaag.

Wat gaat er gebeuren met de laatste biologische akker van Amsterdam? Blijft het groen, of gaat de grond naar luchthaven Schiphol? Vrijwilligers van een biologische boerderij en een projectontwikkelaar staan lijnrecht tegenover elkaar. Aan de westelijke rand van Amsterdam ligt de oude Lutkemeerpolder met daarin het enige nog overgebleven biologische akkerbouwbedrijf dat Amsterdam rijk is: De Boterbloem. De gemeente Amsterdam wil in samenwerking met een projectontwikkelaar een bedrijventerrein bouwen ten koste van de biologische akkers.

Boze buurtbewoners organiseren komend weekend een protestactie tegen de dreigende ontruiming. Achtergrond bij de zaak Boterbloem: een hoofdpijndossier van GroenLinks over vastgoed en corruptie. Ook het nieuwe college wil plannen voor de Boterbloem doorzetten. Medewerkers en sympathisanten van zorgboederij De Boterbloem hadden hun hoop gevestigd op het nieuwe, meer linkse college, om hun plek te behouden. Maar gisteren bleek in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening dat ook het nieuwe stadsbestuur de plannen voor een bedrijventerrein door gaat zetten. Zes insprekers lieten gisteren van zich horen in de commissievergadering. Stuk voor stuk stelden ze dat het nieuwe college nog eens goed na moet denken over de plannen om van het natuurgebeid waar de Boterbloem zich bevindt een bedrijventerrein te maken.

Lees ook: Ontruiming dreigt voor zorgboerderij de Boterbloem Wethouder Marieke van Doorninck liet echter weten dat de huidige plannen voor het terrein Lutkemeer 3 door zullen worden gezet. Ook het nieuwe college wil plannen voor de Boterbloem doorzetten. ‘Iedere EUR-student zou deze MOOC moeten volgen’ MOOC wheel.

Public platform's

Public University / Private Uni-MOOC interface troubles. Private platforms. Evaluation by MIT / Harvard. De mooc is dood, lang leve de mooc. De Massive Open Online Course zou het hoger onderwijs natuurlijk niet echt gaan democratiseren. Zeven jaar later maken onderzoekers van MIT de balans op. In een kort artikel in Nature stellen de twee dat de mooie idealen van moocs niet waargemaakt zijn. Massive open online course - Wikipedia, the free encyclopedia - (Private Browsing) Poster, entitled "MOOC, every letter is negotiable", exploring the meaning of the words "Massive Open Online Course" A massive open online course (MOOC /muːk/) is an online course aimed at unlimited participation and open access via the web.[1] In addition to traditional course materials such as filmed lectures, readings, and problem sets, many MOOCs provide interactive user forums to support community interactions among students, professors, and teaching assistants (TAs).

MOOCs are a recent and widely researched development in distance education which were first introduced in 2006 and emerged as a popular mode of learning in 2012.[2][3] ScienceGuide: MOOC-verbod uit Washington. 29 januari 2014 - Het aanbieden van MOOCs aan studenten in omstreden landen kan leiden tot botsing met internationale sanctiebepalingen. Major Players in the MOOC Universe - The Digital Campus 2013. Theater.

Media about

Other pearltrees. Inside Higher Ed: No Right Answers. Some students taking free classes from Coursera may never know the right answers. A University of Michigan professor teaching one of the company’s massive open online courses told students this week he could not provide them with correct answers to questions they get wrong because doing so would reduce efficiency. The professor’s decision is prompting additional questions by critics of Moocs about their ability to provide quality teaching. Michigan professor Gautam Kaul is teaching the Introduction to Finance Mooc on Coursera. In a July 2 email to students, Kaul said students wanted to know correct answers to assignments but he would not oblige their requests. This means some Coursera users who get a question wrong could be left in the dark. He called the students’ request for correct answers “reasonable” but “very difficult to accommodate”.

Professor Kaul did not respond to a July 3 email seeking comment. MOOC: Every letter is negotiable.