background preloader

Metodologies

Facebook Twitter

Robòtica

Transicions, dels confinaments als retrobaments.

Professionals de diferents àmbits i nivells dins el món educatiu han portat a terme un projecte col·laboratiu que neix fruit d'unes reflexions espontànies, alhora que profundes, al voltant de la situació que estem vivim i de com haurem de preparar-nos pels retrobaments. La intenció és trobar mecanismes de presa de consciència del que ha passat, per situar-nos, conrear la mirada crítica, trobar camins d’expressió, pensar i incorporar habilitats per cuidar-nos, tenir material per compartir a la tornada, descobrir necessitats, fortaleses, consciència de les estratègies, recursos i eines que hem fet servir durant el confinament, i en general aspectes relacionats amb la convivència i el procés que comporta la tornada a la "realitat": quines coses han pres més valor del que tenien abans, quins recursos han esdevingut més productius i útils, i renovar-nos. – _carla

La nova escola - Sense ficció.

Com us vaig comentar a l'aula l'altre dia, us adjunto el link del documental de l'Escola Nova. En aquest ens plantejarem dubtes com a professionals de l'educació sobre quin és el model que el nostre sistema educatiu hauria de seguir. Sobretot, reflexionar sobre el per què de les coses i dels canvis, d'educar per la vida, de tenir uns objectius concrets i no implementar noves metodologies pel simple fet de que "estan de moda". El projecte valora la importància del canvi tenint en compte que el segle XXI és un període de molts canvis, un dels més importants, la incorporació tant present de la tecnologia. Tot i que el documental no hi incideix gaire, és un aspecte que es té en compte. – amoliner

Model SAMR

Gamificació. Flipped Classroom. Maker. Aprenentatge globalitzador. Estos son los ciberriesgos que debes evitar en un centro educativo. Garantizar la ciberseguridad es importante para los centros educativos, ya sean colegios, institutos o universidades, debido a la necesidad que tienen de estar permanentemente conectados a Internet para trabajar en los contenidos y las materias.

Estos son los ciberriesgos que debes evitar en un centro educativo

Esta conectividad, en ocasiones, puede generar problemas. Por eso, la compañía informática Panda Security explica algunos de los principales ciberriesgos en centros educativos. 1Filtros de conexión Si no se cuenta con un filtro de conexión, resulta muy sencillo entrar en la Red y en el sistema de cualquier centro educativo. A ello hay que añadirle que la mayoría de centros que proporcionan equipos informáticos, ya sean tabletas u ordenadores, no instalan medidas mínimas de seguridad como conexiones VPN o antivirus en los dispositivos de los estudiantes. 2Robo de identidad 3Securizar los servicios en la nube 4Proteger las intranets En ellas se almacena y comparte la información más sensible de una institución educativa. 6‘Hack colegio’ Conferència d'inclusió digital a la pràctica educativa. Los mejores 7 hábitos de las escuelas creativas - EDUCACIÓN 3.0. La actual sociedad, las propias familias, muchos grupos sociales, ciertos valores de moda o la ausencia de otros imprescindibles ya en desuso… Todo ello está matando, o más bien coartando, muchas de las habilidades imprescindibles para desenvolvernos con fluidez, comodidad y éxito en esta nueva era del conocimiento compartido.

Aprenentatge immersiu

Inquiry based learning. Learning by doing. ScapeRooms. Aprenentatge col·laboratiu. Experiències. VisualThinking. EdCamps. TRES CULTURA LAB. Una necessitat que hem tengut durant tots aquests anys és la d'investigar a través de la pràctica.

TRES CULTURA LAB

Hem realitzat nombrosos projectes en col·laboració amb persones i col·lectius que ens han fet experimentar i reflexionar sobre nous camins per la cultura i fins i tot ens han fet desenvolupar noves metodologies en la gestió de la cultura participativa. Alguns d'aquests projectes han estat l'Espai de formació Tres, on convidavem a persones a impartir formacions de temes que ens interessaven (i ho continuam fent amb els cursos de postcomissariat amb Tolo Cañellas) Cultura a casa en el que varem experimentar amb la cultura a espais no convencionals o Sr. Ferrer editora de papereria, que ens va aportar coneixements sobre la producció i distribució editorial i el treball a partir de laboratoris creatius. Ens hem marcat una altra fita: treballar cultura i educació.

«En el futuro veo al presentador de una videoconferencia como si fuera un DJ» Actualizado:20/11/2020 08:23h Guardar La pandemia, la distancia social y el teletrabajo han hecho que de la noche a la mañana las reuniones por videoconferencia se hayan disparado.

«En el futuro veo al presentador de una videoconferencia como si fuera un DJ»

Y no sólo en el entorno profesional, sino también en el educativo. Después de casi diez meses con esta tendencia se percibe algo de fatiga. No sólo los límites del teletrabajo hacen que trabajemos más horas, sino que también estamos cada vez más cansados de la videoconferencia. Está claro que no usamos estas herramientas, que antes eran de uso puntual y ahora más frequente, de forma adecuada. Aprende a utilizar Minecraft en el aula. Minecraft: Education Edition es un videojuego con amplias posibilidades para trabajar contenidos curriculares de un gran número de asignaturas, Matemáticas, Historia, Science o Música y también el aprendizaje de la programación, así como para desarrollar otras competencias más transversales que preparen a los alumnos para su futuro profesional.

Me parece una herramienta muy útil para utilizar en el aula, ya que los alumnos pueden aprender de forma motivadora y divertida para ellos. – anaperezluquin

Pero, ¿cómo integrarlo dentro del currículo?

Aprende a utilizar Minecraft en el aula

¿Qué posibilidades ofrece? Para ayudar a los profesores que quieran dar sus primeros pasos con esta herramienta, Microsoft ha puesto en marcha los EduDay de Minecraft: formaciones presenciales que se celebrarán en Madrid, Málaga, Valencia e Islas Canarias a partir del 30 de diciembre.