background preloader

Principes van circulaire economie

Facebook Twitter

Hier vind je inspiratie, informatie en duiding over de algemene principes van van circulaire economie.


Inhoud om zelf te verwerken en aan te passen aan je doelgroep
Specifiek voor educatie en sensibilisatie is er een bordje educatie
Filmpjes vind je onder het bordje filmpjes circulaire economie

tags : circulaire economie, kringlopen sluiten, levenscyclus,
circulair aankopen, circulair ondernemen. Thuiskringlopen. Wil je thuis de biologische kringloop sluiten?

Thuiskringlopen

Maak kennis met de “kringlooptechnieken”, waarmee je tuin- of keukenresten kan hergebruiken in de tuin of in een lekker gerecht. Van voedselverlies en mulchmaaien tot snoeihout omtoveren tot vlechtwerk. Zo geniet jij van een actief leven met minder afval, en de natuur wordt er beter van. En jij ook, want kringlooptechieken hebben ook voor jezelf en je gezin heel wat in petto. Groot of klein, oud of jong ... iedereen kan actief kringlopen! Wat doet Vlaco voor de thuiskringloop? Vlaco helpt om bewuster om te springen met voedsel en natuurlijke grondstoffen zoals grasmaaisel, vaste planten en snoeihout. Een overzicht Het Team Thuiskringlopen stuurt een 50-tal gepassioneerde expert-lesgevers aan om in heel Vlaanderen vrijwillige kringloopkrachten op te leiden om zo burgers aan te moedigen en te begeleiden - want er is zóveel interesse - om hun keuken- en tuinresten in een gesloten kringloop op te waarderen.

De Kringlooptechnieken 1. 2. 3. Circular Economy Reports & Publications From The Ellen MacArthur Foundation. NIEUW: EllenMacArthurFoundation TheNewPlasticsEconomy 19012016. Prezi Materialenkringlopen sluiten. Sluit de materiaalkringlopen - informatie bij Prezi. KUL Ppt Imade Lokale productie op maat. 20140512 UHasselt BMI. Decoupling, natural resource use and environmental impacts from economic growth, PDF, ENGLISH.

Vlaams Materialenprogramma. Infografieken van Plan C. Naar een circulaire economie. Leefmilieu Brussel nieuwsbrief circulaire economie maart, april, mei 2015. Circulaire Economie, Hefboom voor uw bedrijf- REFLECT 07 - Mei 2015 by VBO-FEB. Sense & Sustainability 2. Infografiek, CE voor banden, Plan-C. Banden.

Infografiek, CE voor banden, Plan-C

Je staat er misschien niet bij stil, maar als je autobanden hun beste tijd gehad hebben, staat er een organisatie klaar die zich full time bezighoudt met de inzameling en verwerking van in België afgedankte banden, in 2014 zo’n 70.438 ton. Recytyre heet deze beheersorganisatie. Ze geeft uitvoering aan de wettelijke aanvaardingsplicht voor afgedankte banden in België. Maar Recytyre wil meer doen dan inzamelen en verwerken. De organisatie verkent ook hoogwaardige nieuwe toepassingen en business modellen voor banden. Vergeet je band niet Je kent Recytyre misschien van hun ‘Vergeet je band niet’-actie, die chauffeurs wijst op het belang van netjes opgepompte banden. Op het eerst zicht een actie tegen de winkel van de bandensector, die toch graag gewoon zoveel mogelijk banden verkoopt? "Preventie en sensibilisering vormen een belangrijk onderdeel van de milieubeleidsovereenkomst (MBO) tussen de OVAM en de sector. " Circulaire economie? 1. Leasing van wagens kent iedereen. 2. 3. 4. 5.

Tired of your tyres? Hoe circulair is de bandensector? - Blog. Product <=> Dienst. Nieuwe businessmodellen in de circulaire economie. Report 'A circular economy for smart devices' Close The Loop - circulaire economie en ondernemen met textiel. Vijf stappen in de richting van een circulaire mode - Blog. Onze collega Veerle trok naar het Londen Resource event, en nam van de gelegenheid gebruik om in London City enkele vooruitstrevende initiatieven op het vlak van circulaire mode te bezoeken.

Vijf stappen in de richting van een circulaire mode - Blog

Haar verslag. Soms zeggen we in het Fashion Flows-team wel eens lacherig (lichtjes jaloers) dat het Verenigd Koninkrijk een stap verder staat op het gebied van circulaire mode dan wij. En ja, when in London, wordt het duidelijk dat fijne initiatieven er ook effectief voet aan de grond krijgen. Een staalkaart met vijf initiatieven die aantonen dat circulair mode een haalbare kaart is. 1. Daar begint het al; in Londen bestaat er zoiets als een volbloed Centre for Sustainable Fashion, een onderzoekscentrum gekoppeld aan de University of Arts. 2. Dat zo’n opleidingen invloed hebben, merk ik algauw als ik University of Arts-alumna Zuzana Gombosova spreek, een designer die disruptief te werk durft gaan. “Design is key”. 3. Na de schoolbanken is het tijd om een kleine startende ondernemer te gaan bezoeken. De vloek van de grondstoffen. Wat doet u voor mijn toekomst? Dat is de titel van het boek dat een aantal jongeren vanochtend aan gouverneur Leon Frissen en gedeputeerde Bert Kersten overhandigde.

Wat doet u voor mijn toekomst?

Ook alle Provinciale Statenleden ontvangen vandaag een exemplaar. In het boek "Wat doet u voor mijn toekomst" onderzoeken 24 Limburgse jongeren hoe de verantwoordelijken van vandaag werken aan een duurzame toekomst in hun provincie. Ze gaan h iervoor in gesprek met 25 toonaangevende bedrijven en organisaties zoals Van Gansewinnkel, Gulpener bierbrouwerij, DSM, Pinkpop, Waterleidingmaatschappij Limburg (WML), de Floriade en de Provincie zelf. Voorwoorden zijn van top eco-chemicus Michael Braungart en de zakenvrouw Anne-Marie Rakhorst.

Economie circulaire.