background preloader

BIB en Netwerking afval/materialen/circulaire economie

Facebook Twitter

Plastic Soup. Recycle! De Wereld redden, Michel Bauwens. Elk duurzaam model voor de toekomst zal een antwoord moeten bieden op de vraag hoe je bevrijde individuen tot meer samenwerking krijgt.

De Wereld redden, Michel Bauwens

Het peer-to-peermodel dat Michel Bauwens voorstelt in zijn boek De wereld redden, biedt alvast heel wat inspiratie. Het confronteert ook de kunstwereld met een paar fundamentele vragen. In 1772 ronden Diderot en d’Alembert een ambitieus project af: het concept van de kennis veranderen. Zoals Diderot schrijft, ‘is het doel van een encyclopedie het verzamelen van de kennis die over de wereld verspreid is en haar als systeem aan onze samenleving te presenteren’. Dit werk staat symbool voor een trendbreuk in de visie op kennis. Wat doet u voor mijn toekomst? Dat is de titel van het boek dat een aantal jongeren vanochtend aan gouverneur Leon Frissen en gedeputeerde Bert Kersten overhandigde.

Wat doet u voor mijn toekomst?

Ook alle Provinciale Statenleden ontvangen vandaag een exemplaar. In het boek "Wat doet u voor mijn toekomst" onderzoeken 24 Limburgse jongeren hoe de verantwoordelijken van vandaag werken aan een duurzame toekomst in hun provincie. Ze gaan h iervoor in gesprek met 25 toonaangevende bedrijven en organisaties zoals Van Gansewinnkel, Gulpener bierbrouwerij, DSM, Pinkpop, Waterleidingmaatschappij Limburg (WML), de Floriade en de Provincie zelf. Voorwoorden zijn van top eco-chemicus Michael Braungart en de zakenvrouw Anne-Marie Rakhorst. Product <=> Dienst. Nieuwe businessmodellen in de circulaire economie. De Upcycle door Michael Braungart, William McDonough - Scriptum uitgeverij. Michael BraungartWilliam McDonough Status:Nieuw 2013 - Onze prijs € 19,95 Van William McDonough en Michael Braungart, de auteurs van Cradle to Cradle, misschien wel het meest invloedrijke ecologische manifest van onze tijd, komt een indringende nieuwe oproep om een nieuwe voorstelling te maken van de maatschappij.

De Upcycle door Michael Braungart, William McDonough - Scriptum uitgeverij.

Een praktisch en uitdagend plan om voorbij duurzaamheid te denken, aan een wereld waarin elke menselijke handeling een positief effect heeft en overvloed creëert. Duurzaamheid gaat niet over minder dingen slecht doen, maar over méér dingen goed doen. Dit boek toont aan hoe we kunnen bijdragen aan een gezonder en kwalitatief hoogwaardiger leven. Duurzaam en succesvol ondernemen. Europa ontdekt de blauwe economie van Gunter Pauli - Beleid. Gunter Pauli verzamelt even snel airmiles als wij voetbalprentjes bij elkaar sparen.

Europa ontdekt de blauwe economie van Gunter Pauli - Beleid

En dat voor een ecologist? "Ik maak me geen zorgen om mijn ecologische voetafdruk", lacht Gunter Pauli. Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things - William McDonough, Michael Braungart.