background preloader

JÓ CIKKEK

Facebook Twitter

Telex: Jogosan brüsszelezik-e vakcinaügyben a kormány? - „Nem politikai kérdés a vakcina, hanem egy egészségügyi kérdés” – Orbán Viktor miniszterelnök, november 20. - „Szerintem a vakcinakérdést átpolitizálni nem helyes, sőt mi több, felelőtlenség és ostobaság is” – Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, november 24. - „A futball lehet politikai kérdés, de a vakcina beszerzése nem” – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 2. - „Az uniót sem szabad olyasmiért felelőssé tenni, ami nem igazságos vagy nem méltányos, ezért nem róhatjuk föl Brüsszelnek azt, hogy a gyártók nem tudják pontosan megmondani a szállítási időpontokat és mennyiségeket” – Orbán Viktor miniszterelnök, január 3.

Telex: Jogosan brüsszelezik-e vakcinaügyben a kormány?

Dragomán György : A házasságról. Sardar Tagirovsky:FREE FSZE. A Maruzsa-jelenség. Magyar Narancs - Publicisztika - Janisch Attila: Miért olyan fontos a kuratóriumnak és a kormánynak az SZFE-n zajló félév érvénytelenítése? Jogállamiság vagy a jog és törvényesség állami szintű semmibevétele?

Magyar Narancs - Publicisztika - Janisch Attila: Miért olyan fontos a kuratóriumnak és a kormánynak az SZFE-n zajló félév érvénytelenítése?

A Színház- és Filmművészeti Egyetem erőszakos és szélsőségesen antidemokratikus átalakítását kormányzati oldalról levezénylő Palkovics László Innovációs és Fejlesztési miniszter a minap újfent azt nyilatkozta, hogy a konfliktusok, amelyek az alapítványi SZFE irányításával megbízott Vidnyászky Attila vezette kuratórium és az egyetem polgársága között szeptember óta egyre hevesebb indulatokkal kibontakoztak, kizárólag az egyetem belügyei, amelyekhez személy szerint neki, tágabb értelemben a minisztériumának és még tágabb értelemben a kormánynak semmi köze. Orbán könnyes beszéde a járvány végén - Városi Kurír. Mikor eljön a járvány vége,(mert eljön egyszer) akkor a Vezér kiáll majd az ő szeretett népe elé.

Orbán könnyes beszéde a járvány végén - Városi Kurír

Előtte alapvető élelmiszerként lenyom egy felest, amiből megfáradtan is erőt merít. Hiszen hatalmas munkát végzett. Series: Az infokommunikációs kor generációi « OFOE. Németh Miklós: Ha akkor ellenállok, két év alatt kitrágyázhattuk volna az istállót. Gyurcsány Ferenc őszödi beszédénél szakítottuk meg a beszélgetést.

Németh Miklós: Ha akkor ellenállok, két év alatt kitrágyázhattuk volna az istállót

Emlékszem, hogy amikor kitört a botrány, a BBC Budapestre küldte azt a riporterét, aki szinte kizárólag csak a királyi családot, az elnököket interjúzza, de itt most kivételt tettek. Élő adásban láttam, hallottam, hogy a riporter azt mondja: Ígérem, többször nem kérdezem meg a miniszterelnök urat, de hadd kérdezzem meg utoljára, ha ön demokrata, ha ön hisz a demokrácia értékében, nem gondolja, hogy ez után a beszéd után önnek le kellene mondania? És Gyurcsány Ferenc nem gondolta, és a mögötte álló párt sem.

Németh Miklós: Nobel-díjat adhattak volna a trükkös megoldásért, amellyel átvertük a nyugatot. László Ágnes exkluzív interjúja Németh Miklóssal, Magyarország egykori miniszterelnökével.

Németh Miklós: Nobel-díjat adhattak volna a trükkös megoldásért, amellyel átvertük a nyugatot

Az interjú 2020. január 17-én, 24-én és 31-én készült az Értékteremtők 2020 című kötetbe, amely a koronavírus áldozata lett, és nem jelenik meg. A 24.hu most két részletben közli az írást. Most, amikor készültem erre a beszélgetésre, fogalmazódott meg bennem, hogy a történelem mindig kitermel olyan személyiségeket, akik egy bizonyos korszak meghatározó alakjai lesznek. Az életpályáját ismerve úgy gondolom, hogy ön is egy ilyen kiválasztott személy, mégpedig azáltal, hogy Magyarország miniszterelnökeként 1989-ben levezényelt egy olyan rendszerváltást, ami vér nélkül zajlott le.

Milyen adottságai voltak, vannak ahhoz, hogy ezt meg tudta tenni? Két vagy talán még több síkon is érdemes ezt a kérdést közelíteni. Az ötvenes évek második felében? Ugyanaz a kéz szorongatja az Indexet, mint az önkormányzatokat. Nincs szabad sajtó a támogatásotok nélkül.

Ugyanaz a kéz szorongatja az Indexet, mint az önkormányzatokat

Feltűnően hasonló gondjai vannak 2020 nyarán két olyan intézménynek, amelyek működését a kormány nem nézi jó szemmel. Az ellenzéki önkormányzatok és az ország legnagyobb híroldala, az Index is abban a helyzetben találta magát, hogy gazdasági köntösbe öltöztetett, valójában nagyon is politikai lépésekkel akarják függő helyzetbe hozni. A koronázás. For years, normality has been stretched nearly to its breaking point, a rope pulled tighter and tighter, waiting for a nip of the black swan’s beak to snap it in two.

A koronázás

Now that the rope has snapped, do we tie its ends back together, or shall we undo its dangling braids still further, to see what we might weave from them? Covid-19 is showing us that when humanity is united in common cause, phenomenally rapid change is possible. None of the world’s problems are technically difficult to solve; they originate in human disagreement. In coherency, humanity’s creative powers are boundless. A few months ago, a proposal to halt commercial air travel would have seemed preposterous. Kultúr - Mit kezdjünk magunkkal otthon, ha sehová nem lehet menni? Külföld - Az amerikai tiszti főorvos megmutatja, hogy csinálj magadnak maszkot 45 másodperc alatt. Dr.

Külföld - Az amerikai tiszti főorvos megmutatja, hogy csinálj magadnak maszkot 45 másodperc alatt

Lányi András: Történelmünk legveszedelmesebb pillanatait éljük – Válasz Online. „A most bevezetett rendkívüli állapotok ezentúl vissza-visszatérnek, velünk maradnak.

Lányi András: Történelmünk legveszedelmesebb pillanatait éljük – Válasz Online

Életünk megszokott része lesz a szájmaszk, az elzárkózás, a rettegés ismeretlen, új betegségektől. 17 csodás partijáték szilveszterre, a Qubit ajánlásával. Az alábbiakban csupa vidám hangulatú, gyorsan tanulható társasjátékot mutatunk be, amelyek nagyobb társaságban is játszhatók, így nyugodt szívvel választhatjuk őket például szilveszterre, de családi összejövetelre és kisebb baráti társaságoknak is.

17 csodás partijáték szilveszterre, a Qubit ajánlásával

Több díjnyertes, általunk is kipróbált szuper társasjáték van a listában, amiket jó szívvel ajánlunk mindenkinek. Frissítés: Sokan érdeklődtek, hogy így az ünnepek között hogyan lehetne beszerezni ezeket a játékokat. Több tippel is szolgálhatok. Eldalolt évtized: a 2010-es évek legnépszerűbb magyar politikai dalai. Pszichológia magazin: Gyarmathy Éva: „We don’t need your education” Bár az oktatás soha nem volt egészséges a gyerekekre nézve, de legalább az adott korszaknak viszonylag megfelelő eljárásokat alkalmazott. A jelenlegi magyar oktatási rendszer azonban a jelen kor szellemével éppen ellentétes irányban halad. Vekerdy Tamás: Ez van ma.