background preloader

Bröd

Facebook Twitter

LCHF-recept – Glutenfria sesamrutor – Diet Doctor. Nouw. Ett gott recept från LCHF-arkivet. LCHF-arkivet Lätt -*-*- UPPDATERAT RECEPT -*-*- Camilla nötfria bröd stötte jag på för ett tag sen och upptäckte att det var många som tyckte om det.

Ett gott recept från LCHF-arkivet

Det såg otroligt enkelt ut att baka och då kände jag att jag var tvungen att testa det. Resultatet var verkligen kanongott. Jag har använt mig av ganska så milda ostar, typ gouda, edamer, herrgård och så vidare.

Fröknäcke

LCHF-Minimalt av Kolhydrater utan Socker - Microbröd, nötfri och glutenfri. Önska mig ett microbröd som blir gott och rosta, att det blir en riktigt frasig yta efter rostningen.

LCHF-Minimalt av Kolhydrater utan Socker - Microbröd, nötfri och glutenfri

Detta blev över förväntan och ljuvligt gott med mycket smör och ost 😋 Microbröd utan nöt och gluten 1.5 min. 4 carbs för hela brödet. 2kh/skiva 0,5dl pofiber (9 g) 1 msk bakprotein* köper mitt HÄR 1 tsk bakpulver 1 ägg 2 msk smält smör (30 g) 2 min bröd i micron □ Konsistensgivare i glutenfri bakning – psyllimfrö, husk och övriga… Psylliumfrön, psylliumhusk, psylliumfröskal, loppfröskal och fiberhusk – vad är skillnaden?

Konsistensgivare i glutenfri bakning – psyllimfrö, husk och övriga…

…Är en fråga som jag hela tiden får svara på här på bloggen. Många misslyckas med glutenfria bak för att de tror att de olika psyllium-produkterna går att ersätta med varandra rakt av. Nu är det dags att reda ut begreppen! Jills vallmofrallor. Nötfritt Kesobröd. Snabbt och enkelt brödtips kommer här, ni kan även testa att baka mina populära ostplättar.

Nötfritt Kesobröd

Det finns även en variant av dessa bröd som jag gjort som en limpa, min nötfria keso-frölimpa. Detta är perfekt när man saknar att äta en god frukostmacka, men ändå vill hoppa över gluten och nötmjöler. Byta ut mandelmjöl eller kokosmjöl, omvandlingstabell. En fråga som ofta dyker upp på olika LCHF-forum är om man kan byta ut mandelmjöl, pofiber eller kokosmjöl mot något annat.

Byta ut mandelmjöl eller kokosmjöl, omvandlingstabell

Anledningen till att man vill göra det kan vara att man är allergisk mot mandel eller kanske inte har en produkt hemma. Det går tyvärr inte att byta ut mandelmjöl mot kokosmjöl rakt av då kokosmjölet suger upp vätska på ett helt annat sätt. Här hittar du en liten omvandlingstabell för hur du kan omvandla mandelmjöl, pofiber och kokosmjöl. 1 dl mandelmjöl kan du byta ut mot: 2 msk kokosmjöl eller 0,5 dl pofiber. LCHF-frallor. Muggbröd. The Franska - Supergott LCHF-bröd. Mandelbröd. Sannas limpa med frön. Stekpannebröd. Tjockkockens Ostplättar. Bakade i ordning lite frukostbröd nu på morgonkvisten.

Tjockkockens Ostplättar

Har sett ett recept för ostplättar florera på Instagram (orginalet verkar komma från och blev nyfiken. Inspirerades av hennes recept och modifierade efter egen smak. Blev riktigt goda, kommer nog göra en större batch idag och frysa in, kan vara bra att ha som macka, hamburgerbröd eller göra en minipizza av tex. Många användningsområden helt enkel och lätta att göra. De får heller inte den där ”äggiga” smaken som många LCHFbröd har.

Uppdatering 2016-01-19 och TIPS: Jag bakar troligen dessa 2-3 ggr i månaden nu, alltid minst dubbel sats eftersom vi äter upp dom så fort! -Receptet går inte misslyckas med. -Bröden håller 5-7 dagar i kylskåp. . – Går även bra att frysa.Om dom är frysta så prova rosta dom i brödrost eller låt ligga framme och tina. Blir smeten för lös? Ostplättar ca 8-9 st platta bröd alternativt ca 6 st lite tjockare bröd. 3 ägg (har du små ägg så ta 4 st) 2-3 msk philadelphia 3-4 dl riven ost 1,5 tsk bakpulver Gör såhär: Johnsson – Forsberg Webresurser. En surdegsstart kan man ha i kylskåpet i åratal så länge den matas med mjöl och vatten en gång i veckan.

Johnsson – Forsberg Webresurser

När man ska göra en surdeg tar man lite av denna start för att sätta igång baket. En surdegsstart ska vara trögflytande. Är den för fast så jäser den dåligt. Är den för lös så blir den sur. Äggwrap (LCHF) Allt om LCHF.nu: Frökex/Fröknäcke. Vi har redan hunnit testa ett antal bröd och knäckebröd/kex, men följande recept som vi utvecklat delvis själva är det bästa.

Allt om LCHF.nu: Frökex/Fröknäcke

Spröda, goda och enkla att baka. Frökex/Fröknäcke 3 normalstora ungsplåtar3 1/2 dl hela linfrön4 dl kallt vatten2 1/2 dl skalade sesamfrön1 1/2 dl pumpafrön1 dl solroskärnor1-2 tsk finsalt (hur mycket beror på hur salta kex man vill ha) Gör så här:Häll linfröna och vattnet i en skål/burk och rör runt och låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter. Tillsätt sesam, pumpafrön, solroskärnor och salt. Rör runt ordentligt och låt stå i minst 30 minuter. Värm ugnen till ca 150 grader vanlig eller ca 135 grader varmluft (varmluft är bäst för då kan man grädda alla tre plåtarna på en gång. Bred ut fröblandningen tunnt och jämt på tre bakplåtspappersklädda plåtar, gärna med en slickepott.

Grädda i mitten av ugnen 50 minuter. Sänk värmen till 100 grader vanlig eller 90 grader varmluft och grädda ytterligare ca 30 minuter. Blomkålsbröd - Hälsa som livsstil. Blomkålsbröd Här kommer ett matbröd för den som vågar prova något lite annorlunda.

Blomkålsbröd - Hälsa som livsstil

Ursprungsreceptet kommer från Magnus & Jennys jättegoda morotsbröd på Under vårt tak. Idag när jag skulle baka bröd hade jag däremot inga morötter hemma, men istället hade jag en massa blomkål. Våra läsare är nog väl bekanta med att vi tycker att blomkål fungerar utmärkt att baka med, vi har tidigare gjort blomkålspizza, hamburgerbröd på blomkål och blomkålstortilla. Så varför inte också prova att göra ett matbröd med blomkål i? Grundreceptet på morotsbrödet är i sig redan väldigt bra då det inte innehåller annat än frön (tänk på att förbereda fröna) och ägg.

Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! Här kommer ett tips på kanske morgondagens frukost??

Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda!

Att man kan äta så gott och så mycket bättre på LCHF/lågkolhydratkost det vet vi! Men ibland blir jag ändå så lycklig att det verkligen går att få substitut till allt! Dessa frallorna är mina favoriter och det är ett omarbetat recept från detta receptet. De finns även här. Lchf bröd - Lesscarbs snabba 15-minuters recept. När du känner jag vill ha bröd nu – gör då detta snabba recept så har du brödet inom 15 minuter. Så enkelt att göra, i långpanna eller forma till bullar, går att frysa och rosta.

Variera frön eller blanda i hackade nötter.