background preloader

Taide

Facebook Twitter

Pyydä asunnon paperit jo ennen näyttöä. Pyydä asunnon paperit jo ennen näyttöä Rahoitusta ensiasunnon ostoon saa tällä hetkellä helposti.

Pyydä asunnon paperit jo ennen näyttöä

Lainan saanti edellyttää kuitenkin omia säästöjä. Jos ei ole ostamassa asuntoa vielä muutamaan vuoteen, kannattaa avata asp-tili. Pankissa pitää joka tapauksessa käydä ennen kuin lähtee näytöille. Ensiasunnon ostaja on pankille tärkeä asiakas. Remaxin kiinteistönvälittäjä Paula Hovav muistuttaa, että asuntokaupassa tärkeintä on realistinen budjetti. ”Kaikki eivät voi asua Kallion trendialueella. Minimibudjetti on pääkaupunkiseudulla 100 000 euroa. Realistisen budjetin tekemistä auttaa, jos olet perillä toteutuneista kauppahinnoista. Asunnon sijaintia on syytä miettiä sekä suhteessa omiin tarpeisiin että siihen, miten asunnon arvo säilyy. ”Oma asunto ei ole vain koti vaan myös sijoitus”, painottaa Brotherus. Myös pankki on kiinnostunut siitä, missä ostettava asunto sijaitsee.

Asunnon koollakin on merkitystä. Asuntojen myynti-ilmoituksissa ilmoitetaan kaksi hintaa. Taiteilija teki kelosta soivan puun, jonka uumenista karhu möyryää ja honka humisee. Milloin olet viimeksi käynyt metsässä?

Taiteilija teki kelosta soivan puun, jonka uumenista karhu möyryää ja honka humisee

Muistatko, miltä siellä kuulostaa? Monen kaupungissa asuvan viime visiitistä metsään on voinut vierähtää jo tovi. Matka sinne on ehkä liian pitkä ja hankala tai sitten elämä on vain liian kiireistä. Elämme aikaa, jossa ihmisten luontosuhteet ovat muutoksessa. Turun yliopiston tutkijat Anna Kirveennummi ja Katariina Heikkilä ennustavatkin, että tulevaisuudessa moniaistisuus ja virtuaalitodellisuus lisääntyvät. ”Mutta se ei tarkoita, että yhteys luontoon katoaa tai on kadonnut. Tulevaisuudessa luontoarvoja tuodaan ihmisten ulottuville yhä enemmän teknologian avulla. Taiteilija teki kelosta soivan puun, jonka uumenista karhu möyryää ja honka humisee. Van Eyck -veljesten restauroitu alttaritaulu paljastettiin Belgiassa. Kirjailijat paljastavat, mikä pohjoismainen kirja on ollut heille kaikkein tärkein.

Paperi T: Taisteluni teki kaikesta muusta hetkeksi turhaa Rio Gandara / HS Paperi T. ”Vastaukseni voi olla ennalta-arvattava ja kliseinen, mutta kaikessa rehellisyydessä ensimmäisenä tulee mieleen Karl Ove Knausgård.

Kirjailijat paljastavat, mikä pohjoismainen kirja on ollut heille kaikkein tärkein

Taisteluni-teossarjan jälkeen muu kirjallisuus tuntui hetkittäisesti turhalta, ja se on hyvän kirjan merkki.” Paperi T kirjamessuilla la klo 13 (Minna Canth). Nyt on jo kiire juhlia 100-vuotiasta Suomea – itse aloitan jo nyt. Nyt on jo kiire juhlia 100-vuotiasta Suomea – itse aloitan jo nyt Itsenäisyyspäivään on enää runsaat viisi viikkoa, Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoteen yhdeksän viikkoa ja Suomen juhlavuoden itsenäisyyspäivään hieman yli 57 viikkoa.

Nyt on jo kiire juhlia 100-vuotiasta Suomea – itse aloitan jo nyt

On korkea aika ruveta valmistautumaan. Tärkeiden juhlien ongelma on se, että ne hurahtavat ohi aivan liian nopeasti. Niin kuin nyt esimerkiksi häät. Hääpäivään pakkautuu yleensä niin paljon paineita, että juhlasta eivät pysty nauttimaan sen enempää hääpari kuin vieraatkaan. Sama uhkaa Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivää. Ymmärrämmekö, että lapsenlapsille pitää pystyä tarjoamaan elähdyttävä ja salonkikelpoinen tarina siitä, mitä mummi ja ukki tekivät Suomen itsenäisyyden 100-vuotissynttäreillä?

Amerikkalaisilla on onneksi ratkaisu ongelmaan: harjoitusillalliset. 4 vinkkiä roikkuvien poskien kiinteyttämiseksi - Askel Terveyteen. Oletko huomannut, että poskesi ovat muuttuneet vähän veltoiksi?

4 vinkkiä roikkuvien poskien kiinteyttämiseksi - Askel Terveyteen

Älä huolehdi, tässä artikkelissa annamme muutaman yksinkertaisen ja edullisen hoitokeinon kohentamaan roikkuvien poskien muotoa ja tekemään olosi viehättävämmäksi. Lue, mitkä nuo keinot ovat. Kuten tiedät, aika muuttaa pikkuhiljaa ulkonäköämme. Tämä on luonnollinen seikka, joka meidän täytyy oppia hyväksymään. Voimme kuitenkin taistella ikääntymisen merkkejä vastaan koti- ja kauneushoidoilla ja muilla apukeinoilla, mutta on tärkeää muistaa, että ne eivät poista kaikkia ikääntymisen merkkejä – toisin sanoen, emme voi saavuttaa 20-vuotiaan kasvoja kun olemme 50-vuotiaita. Uskomaton taidekattaus. Valamon luostarissa avautuu tiistaina taiteen ystävien ja keräilijöiden paratiisi. – Tällä kokoelmalla voisi perustaa museon, kehuu Via Finlandia -näyttelyn koonnut piispa Arseni.

Uskomaton taidekattaus

Tarjolla on yli 70 teosta, joista suurin osa suomalaisten kultakauden mestareiden töitä. Teokset kuuluvat suvulle, jonka kokoelmista Valamossa aiemmin nähdyt, kristillisaiheiset Mestarin jälki I ja II -menestysnäyttelyt myös olivat. Via Finlandia -näyttely on ainutlaatuinen kahdesta syystä: vastaavaa kattausta ei ole koskaan ennen ollut esillä, ja kaikki sen teokset ovat myynnissä. Ohuen lompakon kanssa ei tosin kannata olla liikkeellä, sillä esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelan, Juho Rissasen, Maria Wiikin, Tyko Sallisen, Albert Edelfeltin, Robert Wilhelm Ekmanin tai Väinö Aaltosen taide ei irtoa ihan pikkurahalla. Halvimmat näyttelytyöt maksavat 4 000 euroa. Teos liittyy Edelfeltin päätyöhön Ruokolahden eukkoja kirkonmäellä, millä hän voitti kultamitalin Pariisin maailmannäyttelyssä. – Koko näyttely on helmi. R. Lauluni sadepäivän varalle: Bussilla liikkuminen Alanyassa. Jos haluaa säästää jalkojaan tai taksimaksuissa on Alanyassa kätevää matkustaa bussilla.

lauluni sadepäivän varalle: Bussilla liikkuminen Alanyassa

Bussimaksu on 2 TL/matka. Jos liikut enemmänkin busseilla kannattaa hankkia Kent Kart -bussikortti, johon voit ladata bussimatkoja 1,5 TL/matka. Korttia voi käyttää myös useampi henkilö. Ruuhka-aikaan bussit voivat olla hyvinkin täynnä ja istumatilaa olla niukalti. Matkan aikana on kuitenkin ihailtavaa seurata, kuinka vanhuksille ja lasten kanssa matkustaville tarjotaan aina istumapaikkaa.

Bussiasemia Alanyasta löytyy kaksi. Ohessa muutama vinkki mihin bussiin kannattaa hypätä, jos haluaa vaikka Oban markkinoille, kauppakeskus Alanyumiin shoppailemaan, Kale-linnoitukselle ihailemaan maisemia tai Dim-joelle vilvoittelemaan: Hs. Hs. Nykyihmisen kuva kertoo yksinäisyydestä Viime vuosina Kuvataideakatemiasta valmistunut monia lupaavia videotaiteilijoita.

hs

Yksi heistä on Joakim Pusenius (s. 1984), jonka hienostunut Luolavertauksia (2014) jäi mieleen jo viime vuoden Kuvan Keväässä. Mistä tunnistat yrittäjän – 13 varmaa merkkiä. Yrittäjä pystyy monesti huomaamattomasti soluttautumaan tavallisen kansan joukkoon.

Mistä tunnistat yrittäjän – 13 varmaa merkkiä

Miten sitten pystyy erottamaan tämän briljantin ihmisryhmän massasta? Näistä merkeistä tunnistat varmasti tuon ihmeellisen olennon. 1. Hs. Suomen taidemaailmassa on perustavanlaatuinen virhe, sanoo tanskalainen Bo Bjerggaard. ”Suomalainen galleriakenttä on maailman sisäänpäinkääntynein”, hän sanoo.

hs

Galerie Forsblomia lukuun ottamatta suomalaiset galleriat näyttävät vain suomalaista taidetta, ehkä vähän skandinaavista. Mutta siinä se. Samaan aikaan taiteilijat ovat huolissaan toimeentulostaan ja galleriat rämpivät tappiovuodesta toiseen. Taiteenostajia on Suomessa vähän, mutta tasokkaita taiteilijoita lukuisia. Se ei kuitenkaan riitä: vain tuonnin kautta on mahdollista luoda vientiä, Bjerggaard sanoo. ”Ja sitä te ette Suomessa tee. Bjerggaardilla on myös oma lehmä ojassa: hän haluaisi, että hänen taiteilijoidensa teoksia ostettaisiin Suomessakin. Tästä huolimatta häntä kannattaa ehkä kuunnella. Bjerggaard on Tanskan menestyneimpiä galleristeja. Galleristi tuntee myös Suomen taidekentän. Suomalaisella taiteella on vaikka kuinka paljon potentiaalia, hän sanoo, mutta kukaan ei näe sitä ulkomailla. Hs. Art Goes Kapakassa taide mahtuu kaljan lomaan Tsiigaa-taidenäyttelyt 24.8. saakka osana Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalia.

Avoinna ravintoloiden aukioloaikoina. Mahtavaa! Paavo Paunun veistosten juurevat miehet ja naiset ovat täysin kotonaan Zetorin hämyisässä kaljantuoksuisessa maailmassa. Ilman teostietolappuja ei voisi olla varma siitä, mikä on sisustusta ja mikä kuuluu Art goes Kapakka -festivaalin näyttelyohjelmistoon. Rosoinen muotokieli sekä luonnonmateriaalien ja lasikuidun yhdistelmä säväyttävät varmasti varta vasten katsomaan tulleita saatikka sattumalta paikalle osuneita. Kuvataiteilija Camilla Vuorenmaan kuratoima näyttelykokonaisuus pitää sisällään 27 taiteilijan ja yhden taiteilijaryhmän teoksia.

Hs. Kouvolan taidemuseon lapsiaiheinen näyttely yllättää syvyydellään Lapsen tähden -näyttely esillä Poikilossa, Kouvolan taidemuseossa 22.9.2013 saakka ti-pe 11-18, la-su 12-17. Valokuvassa on perhe, joka poseeraa kuolleen lapsen ympärillä. Toisessa kuvassa on kehto, jossa makaa kuollut vauva. Hänen kasvonsa voisi tunnistaa. Näitä kuvia on useita, ei vain yksittäistä kuriositeettia. Nämä kuvat ovat erilaisia kuin lapset keskitysleirien ruumiskasoissa tai maanjäristyksen uhreina. Kuvat ovat viime vuosisadan alusta. Ne tuovat mieleen F. Hs. Hs. Marcus Eekin käsissä maalista on moneksi Marcus Eek: Sunshine & Love 29. 9. saakka galleria Helsinki Contemporaryssa, (Bulevardi 10).

Ti, ke, pe 11–17, to 11–18, la–su 12–16. Ruotsalaismaalari Marcus Eekin (s. 1968) näyttely Sunshine & Love lupaa jo nimessään tarjota katsojalle rakkautta ja auringonpaistetta. Hs. Kansannousu herätti egyptiläistaitelija Ganzeerin horroksesta Alkuviikosta Helsinkiin ilmestyy kookas Nokiaa arvosteleva taideteos. Egyptiläinen taiteilija Ganzeer, oikealta nimeltä Mohamad Fahmy, kiinnittää teoksensa entiseen satamaratakuiluun rakennetun kevyen liikenteen väylän Baanan varrelle. Neliosainen teos muistuttaa sarjakuvastrippiä, ja se on peräti kaksitoista metriä leveä. Se nostaa kriittiseen valoon konfliktimineraalit eli kännykänvalmistajien käyttämät jalometallit, joiden tuotantoon liittyy ihmisoikeusloukkauksia ja joista saatavilla tuloilla rahoitetaan asellisten ryhmien taisteluja.

"Nokian kaltaiset puhelinvalmistajat eivät välitä tarpeeksi ongelmista, joita mineraalien hankintaan liittyy", Ganzeer sanoo ja viittaa Kongon jalometallikaivoksiin. Egyptiläiset jalkautuivat kaduille osoittamaan mieltä vallanpitäjiä vastaan tammikuussa 2011. Ennen kansannousua Ganzeer oli tavallinen taiteilija-yrittäjä, piti näyttelyitä gallerioissa ja teki graafista suunnittelua yrityksille. Hs. Ruotsalainen Form on hyvä kompassi designin maailmaan Ruotsalainen muotisuunnittelija Ann-Sofie Back, maailmankuulu norjalainen arkkitehtitoimisto Snøhetta ja tanskalaisen huonekalusuunnittelun uusi tähtitoimisto GamFratesi esitellään uusimmassa ruotsalaisessa design- ja arkkitehtuuriaviisissa Formissa houkuttelevasti.

Suomalaisväriä tuo Lahdelma & Mahlamäen suunnittelema Haltia-rakennus, joka saa korkeimmat pisteet arviopalstalla ja Yrjö Kukkapuro, jota on haastatellut päätoimittaja Bo Madestrand. Kukkapuro (s. 1933) on hänen mukaansa "huomattavin elossa oleva pohjoismainen suunnittelija" – ja aivan liian tuntematon edelleen. Kahta omaa vaatemallistoa suunnitteleva lehden kansikuvanainen Ann-Sofie Back toimii myös menestyksekkään Cheap Monday -farkkumerkin luovana johtajana. Halpojen farkkujen massatuottajan leivissä Back on oppinut nopeaa päätöksentekoa. Viimekeväiset mellakat kaupungin pohjoisosan lähiössä sytyttivät paitsi autoja, myös keskustelua paremmasta kaupunkisuunnittelusta. Hs. Carolus Enckellin maalauksella on ruumis ja sielu Carolus Enckell ja Ron Gorchov 17.11. saakka Galerie Forsblomissa (Lönnrotinkatu 5). Ti–pe 11–18, la 11–16, su 12–16. Hs. Hanna Haaslahti limittää vanhaa taidetta uuteen Hanna Haaslahti Sinebrychoffin taidemuseossa (Bulevardi 40) 1. 12. saakka sekä galleria Heinossa (Uudenmaankatu 16–20) 17. 11. saakka.

Hs. Hs. Espoo patistaa riiteleviä taiteilijoita yhteistyöhön Kaupunki haluaisi jatkaa gallerian, taidepajan ja taidelainaamon toimintaa kahden järjestön kanssa. Espoon kaupunki patistaa kahta riitelevää taiteilijayhdistystä järjestämään yhdessä palvelut WeeGee-talon Galleria Aarnissa ja grafiikkapaja Ilkassa sekä Espoon Ison Omenan kirjaston yhteydessä sijaitsevassa Taidelainaamo Lainassa. Hs. Kun Rafael Wardi maalaa omakuvaansa vuonna 1950, hän on 22-vuotias helsinkiläisen kauppiasperheen poika. Hs. Antti Tanttu kuuluu Suomen eturivin taidegraafikoihin Antti Tanttu: Puupiirroksia ja akvarelleja galleria Heinossa (Uudenmaankatu 16–20) 22. 12. saakka.

Hs. Tanskan suosituin museo Louisiana on kokeileva kansansuosikki Sarjassa selvitetään Itämeren kaupunkien kuvataiteen vetovoimaa. Hs. Hs. Täältä löydät Kööpenhaminan ja sen ympäristön parhaat näyttelyt. Hs. Rauhoittunut nykymaalaus vakuuttaa Jussi Goman: Good to Go 22. 12. saakka TM-galleriassa (Erottajankatu 9 B). Ti–pe 11–17, la 11–16, su 12–16. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs.

Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Elääkö sinussa Da Vinci -koodin ratkaisija? Testaa, tunnistatko taideteoksiin kätketyt viestit - Datajournalismi - Kulttuuri. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Miten taide lisäisi hyvinvointia? - Taideyliopisto - Kulttuuri. Hs. Hs. Miten taide lisäisi hyvinvointia? - Taideyliopisto - Kulttuuri. Hs.