background preloader

YMPPI

Facebook Twitter

Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto: Kamerakynän pedagogiikka. Videokamera oppimisen välineenä Populaarikulttuuri ja elokuvakasvatuksen perinne tuntevat elokuvan tarinankerronnan taiteena.

Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto: Kamerakynän pedagogiikka

Vähemmälle huomiolle on jäänyt elokuvateorian vaikutusvaltainen suuntaus, jossa elokuva ymmärretään ajattelun ja sen representoimisen välineenä, kamerakynänä. ‪Piirirakennussarja (vain DC) - Virtuaalilaboratio‬ Open ilmasto-opas. Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste: se on monialainen ja monitieteinen ongelma, jossa luonnontieteelliset, yhteiskuntatieteelliset, moraaliset ja tekniset kysymykset kietoutuvat yhteen.

Open ilmasto-opas

Opettajan voi olla vaikeaa ymmärtää ja hahmottaa ilmastonmuutoksen kaikkia puolia ja lisäksi on tasapainoteltava aiheen opettamiseen liittyvien kysymysten kanssa: Miten kysymystä tulisi lähestyä? Kuinka paljon lapselle voi aiheesta kertoa? Roskisrotta - Lasten kierrätysseikkailu. Julkaistu 14.11.2012 - 13:32.

Roskisrotta - Lasten kierrätysseikkailu

Päivitetty 26.03.2020 - 09:56 Eino-poika perustaa lemmikkirottansa Taunon kanssa kotipihan vajaan etsivätoimiston. Opetusmateriaalit – WWF Suomi. Sähköiset kokeet ja kyselyt. Sähköisten työkalujen hyödyntämisestä arvioinnin apuna on tullut arkea laitteiden ja verkko-opiskelun yleistymisen myötä.

Sähköiset kokeet ja kyselyt

Ylioppilaskokeiden sähköistyminen innosti eri kouluasteita tutkimaan sähköisten kokeiden mahdollisuuksia. Koronan myötä monelle uutena on tullut kysymys, miten arviointi toteutetaan, kun valvottuja tenttejä ei voi järjestää. Siihen olen etsinyt vastauksia Miten arvioida etänä? -bloggauksessa. Kierrätyspeli piirroskuvilla. Suomen Luonto - Sata-askelta. Open ilmasto-opas. Roskisrotta - Lasten kierrätysseikkailu. Wwf. Luokasta luontoon -materiaali - Suomen Latu. Aivot – Yhdessä käyttöön. Tämä ympäristöopin digitaalinen oppimateriaali, Aivot – yhdessä käyttöön, on tehty Tampereen kaupunkiseudun koulujen käyttöön.

Aivot – Yhdessä käyttöön

Materiaalin lähtökohtana on ollut Tampereen kaupunkiseudun opetussuunnitelma. Opetussuunnitelman tavoitteet, sisällöt ja seutukunnalliset arviointikriteerit ovat toimineet perustana materiaalin valmistamisessa. Materiaali on avoin, mikä tarkoittaa, että me tekijät olemme avanneet materiaalin ei-kaupalliseen käyttöön (CC-BY-NC-SA 4.0). Aineistoa sekä sen pohjalta tehtyjä muokattuja versioita saa kopioida, välittää ja esittää ei-kaupallisessa käytössä.

MAPPA materiaalipankki. Vesi elämän edellytys. Innostavaa pienten lasten tiedekasvatusta – Oivaltamisen ja onnistumisen iloa lapsille. Helsingin yliopistolla lasten tiedekasvatusta on kehitetty vuodesta 2003 lähtien tutkimuspohjaisesti.

Innostavaa pienten lasten tiedekasvatusta – Oivaltamisen ja onnistumisen iloa lapsille

Tiedekasvatuksen muotoja ovat esimerkiksi lasten ja koko perheiden tiedekerhot, tiedeleirit, tiedesynttärit ja muut tiedetapahtumat. Tällä sivustolla tuodaan kootusti esille toiminnassa käytettyjä aktiviteetteja. Ulkoluokka. Take Action for the Sustainable Development Goals – United Nations Sustainable Development.

Kestävän kehityksen ohjelma ja ympäristösertifikaatti. Vihreä lippu on päiväkotien, koulujen, oppilaitosten sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan toimijoiden kestävän kehityksen ohjelma.

Kestävän kehityksen ohjelma ja ympäristösertifikaatti

Lisäksi Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki. Ohjelman kriteerit täyttävä osallistuja saa ohjelman tunnuksena toimivan vihreän lipun käyttöoikeuden. Vihreä lippu on kestävän kehityksen ohjelma päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille sekä lasten ja nuorten vapaa-ajantoimijoille. Se ohjaa pitkäjänteiseen, tulokselliseen ja innostavaan toimintaan. Opas Ihmeellinen luonto luonnonkirjoa perusopetukseen.

Luontokasvatus – Suomen luonnonsuojeluliitto. Luonnolla on mielialaan ja hyvinvointiin suuri merkitys.

Luontokasvatus – Suomen luonnonsuojeluliitto

Kokosimme metsäpolulla helposti toteutettavia harjoituksia, jotka ohjaavat luontoretkellä virkistäytymään ja rentoutumaan. Luonnossa liikkuminen tekee tunnetusti hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin. Metsäretkellä voi kävelyn ja luonnonhavainnoinnin lisäksi tehdä myös paljon muuta: huomioida metsän tuoksuja ja mitä muistoja ne tuovat mieleen, olla aivan hiljaa ja nauttia täydellisestä läsnäolosta, tunnustella venytysten avulla oman kehon tuntemuksia ja nauttia taiteista runoja lukemalla. On myös tärkeää muistaa olla kiitollinen elämän hyvistä asioista – niitä on meillä kaikilla useita, vaikka välillä tuntuisi, että murheet painavat. Metsästä voi esimerkiksi valita itselleen oman kiitollisuuspuun, jonka oksille sijoittaa kiitollisuudenaiheita. Index. PaikkaOppi – Paikkatiedon avoin oppimisympäristö. Kalan preparointi (CC)