background preloader

Marketing

Facebook Twitter

Contentmarketing. (E-book). Over de auteur: Als zelfstandig professional geeft Suzanne de Bakker lezingen en masterclasses over contentmarketing en merkloyaliteit.

Contentmarketing. (E-book).

Ook adviseert ze organisaties en merken bij hun beginstappen op het gebied van contentmarketing en -strategie. Daarnaast is ze als docent verbonden aan de Master Corporate Communicatie van de Universiteit van Amsterdam en aan de Master International Commercial Communication van de Hogeschool Utrecht. Op www.contentmarketing.noordhoff.nl biedt Noordhoff Uitgevers digitale ondersteuning voor studenten en docenten bij dit boek. De unieke code voorin dit boek geeft toegang tot o.a.; Toetsvragen; Cases; Collegesheets; Relevante weblinks Klik hier voor een actueel overzicht van E-ISBN's >> Klik hier voor een overzicht van het digitale lesmateriaal van eerdere edities >> Het eerste hbo-studieboek over contentmarketingzeer toegankelijk geschrevenpraktijkgericht, met veel voorbeelden uit het werkveld.

Basisboek marketingcommunicatie. Kiezen we voor sales promotions of sponsoring?

Basisboek marketingcommunicatie.

Bereiken we onze doelgroep via televisie of Facebook? Basisboek marketingcommunicatie geeft een overzicht van alle instrumenten die een organisatie kan inzetten voor marketingcommunicatie. Daarbij worden nieuwe (online) en traditionele media geïntegreerd besproken. Brand sense. Sensory secrets behind the stuff we buy. Start Making Sense IN THE WEEKS AND MONTHS FOLLOWING publication of Buyology: Truth and Lies About Why We Buy, I was invited to appear frequently on America’s most popular morning program, the Today show.

Brand sense. Sensory secrets behind the stuff we buy.

The topics we covered were various—shopping addictions, whether sex in advertising sells, subliminal advertising, and so on. During a recent appearance, I carried out a focus group with a selection of tweens, ages eight through twelve. My goal? To measure the degree to which sensory branding—that is to say, the use of fragrances, sounds, and even textures to enhance the appeal ofproducts—affected these kids. First I played a handful of well-known songs associated with various well-known companies and TV shows. “Oh, I know that smell,” one said. Big data marketing. Snel, simpel, succesvol. Paul Postma - econoom, Universiteit van Amsterdam - is een internationaal erkende marketingautoriteit en legde de basis voor de marketingbenadering die als CRM een wereldwijde vlucht heeft genomen.

Big data marketing. Snel, simpel, succesvol.

Hij was o.a. marketingdirecteur van Wehkamp en bouwde als partner van Ernst & Young een internationale CRM praktijk op. Deze benadering heeft hij doorontwikkeld tot de marketingdiscipline bij uitstek van het webtijdperk: Direct Marketing 3.0, waarin online en offl ine worden gecombineerd. Als een van Nederlands´ bekendste marketeers heeft Paul Postma een reputatie in successen met datagestuurde marketing.

Als geen ander heeft hij inzicht in kansen en mogelijkheden van Big Data Marketing, en in de illusies. “Wie via Big Data naar zijn klanten kijkt, ziet als een onbevangen kind hoe verrassend de wereld er in werkelijkheid uitziet.” Business marketing. Beschrijving Business Marketing is het standaardwerk voor iedereen die zich wil verdiepen in de mogelijkheden en de praktijk van B2B-marketing: de problematiek van bedrijven die leveren aan andere bedrijven.

Business marketing.

Deze vijfde editie is herzien in het licht van de talloze trends van de afgelopen jaren. Op veel industriële markten hebben zich de laatste jaren belangrijke ontwikkelingen voorgedaan, zoals de grotere betekenis van service en knowhowlevering, een toenemende uitbesteding (concentreren op kernactiviteiten), hogere kwaliteitseisen, technologische ontwikkelingen, een scherpere (internationale) concurrentie, het belang van duurzaamheid en de rol van het internet, inclusief de opkomst van social media.

Al deze trends komen in verschillende hoofdstukken in Business Marketing aan de orde en zijn in de leerstof geïntegreerd met maar liefst 80 nieuwe uitgewerkte praktijkvoorbeelden. Een digitaal marketingplan in 100 dagen. Game Changers. The Evolution of Advertising. Het event als strategisch marketinginstrument. Hooked. Hoe je mensen verslaafd maakt aan je product. We checken onze smartphone gemiddeld 34 keer per dag.

Hooked. Hoe je mensen verslaafd maakt aan je product.

Als we ons een momentje vervelen, kijken we op Twitter of Facebook. En kunnen we ergens niet op komen? Dan googelen we het gewoon. Het zijn relatief nieuwe technologieën, maar ze zijn nu al niet meer uit ons leven weg te denken. We zijn er in korte tijd aan 'verslaafd' geraakt! Wil je dat jouw product ook zo succesvol wordt? Influencers. Wie zijn ze? Waar vind je hen? En hoe ontsteken ze de vlam? Marketing.com 4.0. (E-book). In de vierde editie van Marketing.com zijn alle hoofdstukken geactualiseerd.

Marketing.com 4.0. (E-book).

Ook bevat het boek een nieuw hoofdstuk over contentmarketing, dat ingaat op de mogelijkheden om het contact met webbezoekers te intensiveren en te verlengen. Daarnaast is er een hoofdstuk over marketing automation toegevoegd. Studenten en docenten vinden op de ondersteunende website handige tools en verhelderende video’s. Daarnaast zijn er voor docenten figuren en tabellen uit het boek beschikbaar. Dit boek is tevens verkrijgbaar als e-book, klik hier voor een actueel overzicht van E-ISBN’s.

Over de auteur: Marketing met ballen. De 9 bouwstenen voor jouw persoonlijke businessmodel. Prof. dr.

Marketing met ballen. De 9 bouwstenen voor jouw persoonlijke businessmodel.

Rudy Moenaert (1961) is hoogleraar strategische marketing aan TIAS School for Business and Society (Tilburg) en gastprofessor aan Antwerp Management School. Hij is een West-Vlaming met een hoog rock-’n-rollgehalte. Het werkterrein van Rudy Moenaert is strategische marketing en innovatie, voornamelijk in business-to-business bedrijven en dienstenorganisaties.

Hij publiceert in de internationale toptijdschriften en is een gepassioneerd docent, die ook ondernemingen begeleidt in hun marktplanning. Rudy Moenaert is auteur van De pijn van het ondernemen (LannooCampus 2012) en coauteur van Marketing Strategy & Organisation. Merkpositionering: brug tussen marketing en communicatie. (E-book). Voor ieder bedrijf en iedere organisatie geldt dat een goede, onderscheidende merkpositie de basis vormt voor alle verdere marketingbeslissingen.

Merkpositionering: brug tussen marketing en communicatie. (E-book).

In die zin is merkpositionering de brug tussen marketing enerzijds en communicatie anderzijds.