background preloader

Groenmanagement

Facebook Twitter

321 superslimme dingen die je moet weten over dieren. 123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat. Bedrijfsvoeren gewasbescherming. Cursusboek. De blauwe planeet II. Een nieuwe kijk in verborgen diepten. De tuinjungle. Tuinieren om de wereld te redden. Iedereen kan avontuurlijk tuinieren. Breng leven in je tuin! Heukels' Flora van Nederland. Leni Duistermaat is onderzoeker bij Naturalis Biodiversity Center en erelid van Nationaal Herbarium Nederland in Leiden.

Heukels' Flora van Nederland

Ze promoveerde aan Rijksherbarium aan Universiteit Leiden en werkte als wetenschapper bij Stichting FLORON en voor het tijdschrift Tropical Ecology van Cambridge University Press. Ook was ze senior onderzoeker bij SBG-Herbarium. Key to the Earthworms of the UK and Ireland. Maak je eigen wilde bloementuin. Inspiratie, ontwerp en onderhoud. Natuurlijk tuinieren. Biologisch, ecologisch, organisch. Nestwarmte. Wat wij van vogels kunnen leren. Ontdek de wonderlijke wereld van oceanen. Doeboek [ + poster ]. Onze aarde. Een wereld vol waanzinnige wonderen. > Boeken>Kind en jeugd>Educatief>Onze aarde Bekijk groter Volgende Onze aarde Welkom in een wereld vol waanzinnige wonderen.

Onze aarde. Een wereld vol waanzinnige wonderen.

Veilig online betalen via Aan mijn verlanglijst toevoegen Meer informatie Laat je verrassen door onze planeet; reis terug in de tijd naar het begin van de aarde; bestudeer alle takken van de levensboom; verken verschillende ecosystemen, van oceanen tot woestijnen; leer hoe het weersysteem in elkaar zit; en bezoek mensen in hun leefomgeving, van de Masai-steppe tot Manhattan. Datasheet Recensies Geen recensies beschikbaar. 30 Andere producten in dezelfde categorie: Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook... © 2020 Veltman Uitgevers | Ontwikkeld door Webservice Avenue. Planten van hier. Praktijkboek voor een duurzame leefomgeving met inheemse flora.

Hoe maken we onze leefomgeving duurzamer en bloemrijker?

Planten van hier. Praktijkboek voor een duurzame leefomgeving met inheemse flora.

‘Planten van hier’ toont overtuigend de voordelen van een gevarieerd landschap rijk aan inheemse flora: voor onszelf, de biodiversiteit en onze economie. Dit rijk geïllustreerde boek biedt veel inspiratie en concrete voorbeelden voor burgers, beheerders en grondeigenaren, om de eigen omgeving 'groener' te maken. Aan bod komen aanleg en beheer van kruidenrijke vegetaties en bijzondere initiatieven om inheemse flora voor de toekomst te bewaren, zoals in kruidenrijke bermen en dijken, bloementuinen, fleurige binnensteden en bedrijfsterreinen. 50 soorten wilde planten in hun relatie tot hun omgeving en in het bijzonder met insecten worden beschreven. Ook de verbinding met de mens wordt zichtbaar gemaakt.

In samenwerking NL Bloeit! Auteur(s): Henny Ketelaar Druk: 2 Pagina's: 264 Formaat: 29,7 x 22 cm Uitvoering: hardcover, full colour Verschijningsjaar: 2018 Gewicht: 1406 gram. Plantenkennis loofbomen. Plastic soup atlas van de wereld. We profiteren elke dag van de voordelen die plastic ons biedt.

Plastic soup atlas van de wereld.

Dezelfde eigenschappen die de afgelopen zeventig jaar plastic zo populair hebben gemaakt, blijken echter funest voor ecosystemen. Plastics zijn niet oplosbaar in water en vergaan niet. Wat plastic in het milieu wel doet, is uiteenvallen in steeds kleinere fragmenten. Daartoe behoren de microplastics. Die zijn zo klein dat ze niet meer zichtbaar zijn voor het blote oog en gemakkelijk voedselketens kunnen binnendringen. De Plastic Soup Atlas van de Wereld is thematisch opgebouwd en biedt in zestig rijk geïllustreerde onderwerpen een overzicht van de wereldwijde plastic soup.

We profiteren elke dag van de voordelen die plastic ons biedt. De Plastic Soup Atlas van de Wereld is thematisch opgebouwd en biedt in zestig rijk geïllustreerde onderwerpen een overzicht van de wereldwijde plastic soup. Uitvoeren gewasbescherming. Cursusboek. Nu met de nieuwste ontwikkelingen, wet- & regelgeving, een vernieuwde opzet en meer.

Uitvoeren gewasbescherming. Cursusboek.

Iedereen die beroepsmatig gewasbeschermingsmiddelen koopt, toepast of onder zijn beheer heeft, moet minimaal in het bezit zijn van het Vakbekwaamheidsbewijs Uitvoeren gewasbescherming. Dit cursusboek behandelt de theorie voor het certificaat Gewasbescherming A. De inhoud van de nieuwe uitgave Uitvoeren gewasbescherming is opgebouwd aan de hand van het principe van geïntegreerde gewasbescherming (preventie, waarnemen, beslissen, niet-chemisch, chemisch, registratie). Veldgids Nederlandse Flora. Met deze geïllustreerde flora van Nederland breng je meer dan 2000 Nederlandse plantensoorten - zonder al te veel voorkennis - snel en makkelijk op naam aan de hand van een nieuwe methode.

Veldgids Nederlandse Flora.

De focus ligt op waarneembare veldkenmerken wat ideaal is voor beginners. Gevorderden vinden de verschillen tussen soorten in één oogopslag terug. Dat is vooral handig in het veld. De determinatiesleutels zijn - vergeleken met andere flora's - compact en overzichtelijk. Steeds is duidelijk zichtbaar wat onderscheidende en wat aanvullende kenmerken zijn.

Iedereen leert snel met deze flora werken en ook ‘moeilijke’ groepen blijken toegankelijk. Complete determinatiegids voor alle wilde planten van Nederland compacte sleutels op basis van duidelijk waarneembare kenmerkeninclusief 2000 lijntekeningen van alle soortenkenmerken, zeldzaamheid, grootte, bloeitijd en voorkomen in landschapstypen en milieuregister met de wetenschappelijke, familie- en geslachtsnamen Auteur(s): Henk Eggelte Druk: 12e druk, 2019. Veldgids plantengemeenschappen van Nederland. Nu sterk herzien en weer beschikbaar!

Veldgids plantengemeenschappen van Nederland.

Hét standaardwerk over wilde planten en hun omgeving voor plantenliefhebbers, ecologen en beheerders. De eerste praktische, beknopte gids over de Nederlandse plantengemeenschappen en bijbehorende plantensoorten. Niet eerder is zoveel informatie over de flora van Nederland en vegetatiekunde in één boek bijeengebracht. Inleiding in de plantenecologie en vegetatiekundeBeschrijft alle Nederlandse plantengemeenschappen (open water en moerassen, graslanden en heiden, kust en binnenlandse pioniermilieus, ruigten, bossen en struwelen)Determinatiesleutels voor de plantengemeenschappen op basis van standplaatskenmerkenPer groep soortensamenstelling, voorkomen in Nederland en ecologieMet goede foto's, verspreidingskaarten, tabellen en grafieken De 'Veldgids Plantengemeenschappen van Nederland' bundelt de kennis en jarenlange ervaring van vier Nederlandse vegetatiekundigen.

Auteur(s): Onder redactie van Joop Schaminée Druk: Tweede herziene editie.