background preloader

Fraaie vogels. Een boekkunstwerk met 50 soorten vogels.

Fraaie vogels. Een boekkunstwerk met 50 soorten vogels.

https://www.lsamsterdam.nl/boek-template-do-not-edit-or-delete/

Related:  KunstExacte wetenschappenKinder- en jeugdliteratuur

De Twaalf Dagen Met Kerstmis recensie Recensie van: Felice Beekhuis De twaalf dagen met kerstmis – William Morris – Liedvertaling van Jan Rot – Illustraties Liz Catchpole – Christofoor – 31 blz. Het Lam Gods Van Eyck. Kunst, geschiedenis, wetenschap en religie. Het referentiewerk over het hoogtepunt van de gebroeders Van Eyck: 'Het Lam Gods' Het Lam Gods van de Gebroeders van Eyck (1432) wordt wereldwijd erkend als een uitzonderlijk kunstwerk en als een van de invloedrijkste schilderijen ooit gemaakt. Op ’s werelds eerste grote olieverfschilderij is de religieuze mystiek alom aanwezig. Wat bomen ons vertellen. Een geschiedenis van de wereld geschreven in jaarringen. Als je wilt weten hoe oud een boom is, moet je zijn ringen tellen. Maar die jaarringen kunnen je veel meer vertellen dan dat. Dendrochronologie, de wetenschappelijke studie van jaarringen, levert een niet te onderschatten bijdrage aan ons begrip van de klimaatgeschiedenis van de aarde, de invloed ervan op de menselijke beschavingen in de afgelopen tweeduizend jaar en de complexe interactie tussen mens en natuur.

De notenkraker. Tweede druk! Het is kerstavond. Clara en haar broer Fritz zijn dol op Kerstmis! Elk jaar brengt oom Drosselmeier een bijzonder kerstcadeau voor hen mee. Dit jaar krijgt Clara een houten soldaat. Een Wereld vol patronen. De geschiedenis van kennis. Het idee dat de wereld kan worden begrepen aan de hand van patronen en onderliggende principes is een van de belangrijkste inzichten van de mens. Dit boek gaat over deze uniek menselijke zoektocht die meer dan 40.000 jaar geleden begon met het krassen van streepjespatronen op mammoetbotten en die heeft geleid tot de wetenschappen van vandaag. Welke routes heeft menselijke kennis doorlopen om van dit bescheiden begin uit te groeien tot onze moderne inzichten over natuur en cultuur? In een meeslepend verhaal geeft Rens Bod antwoord op deze vraag en laat hij zien welke rol patronen en principes in verschillende culturen hebben gespeeld. Hij verschuift de natuurwetenschappen en Europa uit hun centrale positie waarna de ene na de andere ontdekking volgt. Wie wist dat inenting niet in Europa maar in China is uitgevonden?

Kerstpost. > Boeken>Kind en jeugd>Prentenboeken>Kerstpost In prijs verlaagd! Bekijk groter Volgende Op losse schroeven. Over zenuwpezen, zwartkijkers en zielenknijpers. Museum Dr.Guislain Gent. Een actuele kijk op de vaste collectie van het Museum Dr. Guislain “‘Musea zijn stoffige verzamelplaatsen van dingen, met als bezoekers voornamelijk hoogopgeleide bejaarde vrouwen.’‘Museumcatalogi zijn boeken die men enthousiast koopt maar nadien nooit meer bekijkt.’ Die twee vooroordelen gaan alvast niet op voor het Museum Dr. Guislain en deze nieuwe catalogus. Minigids Diersporen. Een vouwkaar met illustraties van (vraat)sporen, uitwerpselen, braakballen en nestplaatsen Een handige zoekkaart met meer dan 150 illustraties van o.a. (vraat-) sporen, uitwerpselen, braakballen en nestplaatsen. Een spoor is alles wat een dier achterlaat als hij ergens is geweest.

Related: