background preloader

Blabla

Facebook Twitter

Bookshops avoid major damage in London rioting. 09.08.11 | Graeme Neill Bookshops appeared to have been largely unaffected by the rioting that swept across London and other cities last night, causing tens of thousands of pounds worth of damage. As London shopowners began the clean-up this morning, spokespeople for both Waterstone's and W H Smith said they were unaware of any damage to their store portfolio. Both retailers' management were meeting this morning to discuss the violence, which was largely targeted at electronics retailers. Indies in those areas particularly hit appeared to have avoided damage. Pages of Hackney, situated on Lower Clapton Road in the heart of the east London borough, tweeted that it had closed early as a result of the disturbances, with a nearby local electrical store hit. A New Thermodynamics Theory of the Origin of Life. Why does life exist? Popular hypotheses credit a primordial soup, a bolt of lightning and a colossal stroke of luck.

But if a provocative new theory is correct, luck may have little to do with it. Instead, according to the physicist proposing the idea, the origin and subsequent evolution of life follow from the fundamental laws of nature and “should be as unsurprising as rocks rolling downhill.” From the standpoint of physics, there is one essential difference between living things and inanimate clumps of carbon atoms: The former tend to be much better at capturing energy from their environment and dissipating that energy as heat. Jeremy England, a 31-year-old assistant professor at the Massachusetts Institute of Technology, has derived a mathematical formula that he believes explains this capacity.

Kristian Peters Cells from the moss Plagiomnium affine with visible chloroplasts, organelles that conduct photosynthesis by capturing sunlight. Courtesy of Jeremy England Wilson Bentley. Throwaway time! What's your secret that could literally ruin your life if it came out? : AskReddit. Με νόμο,οι αγρότες δεν θα αναπαράγουν τους σπόρους, αλλά θα τους αγοράζουν μόνο από πολυεθνικές. Όπως αναφέξρει ρεπορτάζ του Φίλη Καϊτατζη στην Ελευθεροτυπια,φραγμό στη μονοπώληση του ελέγχου της παραγωγής και εμπορίας των τροφίμων προσπαθούν να βάλουν ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες συμπαρατασσόμενοι απέναντι στην πρόταση κανονισμού που έχει καταθέσει η επιτροπή Υγείας της Ε.Ε.

Βάσει της πρότασης, επιβάλλονται γραφειοκρατικά εμπόδια στους γεωργο-κτηνοτρόφους, αν δεν προσφεύγουν στις βιομηχανίες σπόρων. Η αιτιολογία που προβάλλει η επιτροπή μέσω της γενικής γραμματείας της που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των φυτών είναι ότι απλοποιεί τη νομοθεσία και τις 12 σχετικές οδηγίες που συμπεριλαμβάνει στον προταθέντα κανονισμό! Πατέντα Υπενθυμίζεται ότι η κανονική νομοθεσία που αφορά την εμπορία σπόρων ίσχυε από τη δεκαετία του 1960. Μέχρι σήμερα τα κράτη-μέλη στην Ε.Ε. των «27» είχαν (υποχρεωτικώς) ενσωματώσει το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε. στην εθνική τους νομοθεσία. Ελεγχος τροφής Με τροπολογία του ζητείται η «πλήρης απόρριψη της πρότασης».

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙΜΩΡΟΣ – Michel Foucault | Πρακτορείο RIOTERS. Michel Foucault Στο ποινικό καθεστώς της κλασικής περιόδου μπορούμε να ξαναβρούμε, αναμεμειγμένες μεταξύ τους, τέσσερις βασικές τακτικές επιβολής ποινών -τέσσερις κατηγορίες που καθεμιά τους έχει διαφορετική ιστορική προέλευση και που ο ρόλος τους, σε συνάρτηση πάντα με την κοινωνία και την εποχή, υπήρξε αν όχι ξεχωριστός τουλάχιστον προνομιούχος. Εξορία, διωγμός, εκτοπισμός, απέλαση εκτός των συνόρων, απαγόρευση εισόδου σε ορισμένα μέρη, καταστροφή οικιακής εστίας, διαγραφή από τον τόπο γέννησης, δήμευση περιουσίας -κινητής και ακίνητης.Επιβολή αποζημίωσης, εξαγορά, μετατροπή της προκληθείσης ζημιάς σε εξοφλητέο χρέος, μετατροπή της παράνομης πράξης σε οικονομική υποχρέωση.Διαπόμπευση, σημάδεμα, τραυματισμός, ακρωτηριασμός, εγχάραξη ουλής, αποτύπωση σημαδιού στο πρόσωπο ή τον ώμο, πρόκληση σωματικού μειονεκτήματος σε διακριτό σημείο, βασανισμός, εν ολίγοις σφετερισμός του σώματος και εγγραφή των αποτυπωμάτων της εξουσίας πάνω σ’ αυτό.Εγκλεισμός. 1. 2. 3.

Untitled. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα. Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη- η Ελλάδα σίγουρα- κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή. Ποιο είναι το χάος; Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το Κουτί της Πανδώρας. Crisis maps. Στο ντιβάνι της Διβάνη και της διανόησης. Του Κώστα Βαξεβάνη Το πρόβλημα με την ελληνική διανόηση δεν είναι ότι σιωπά και κοιμάται. Είναι ότι χωνεύει ακόμη. Χορτάτη, φουσκωμένη, κάνει όπως ακριβώς αυτός που ανάμεσα στα απομεινάρια των όσων καταβρόχθισε, υπόσχεται ενοχικά πως δεν θα το ξανακάνει.

Ρεύεται τα πλούσια εδέσματα, νιώθει, χορτάτος πια, την άσχημη γεύση στο στόμα και μετατρέπεται για λίγο σε νομιμόφρονα της καλής διατροφής. Όσο κρατά η χώνεψη. Ποια είναι η διανόηση στη χώρα, θα ρωτήσει κάποιος. “Πού είναι οι άνθρωποι της διανόησης;” ακούγεται συχνά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Τον Ιούνιο του 2011, 32 “άνθρωποι του πνεύματος” υπέγραψαν ένα κείμενο για την εθνική σωτηρία, ζητώντας από τους Έλληνες να αντιπαλέψουν τον λαϊκισμό και να δείξουν υπευθυνότητα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, πόσο μάλλον όταν ζει επί χρόνια πουλώντας απόψεις. Με την αυτάρκεια του τυχαίου ημιμαθή, έχει άποψη που κατακρίνει συμπεριφορές, τον κοινωνικό παρασιτισμό και φτάνει ακόμη παραπέρα. Η διανόηση είναι συνένοχη. Μια απίστευτη ιστορία νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας από τη Μεγάλη Βρετανία. Η γυναίκα, 49 ετών, λάμβανε δέκα φάρμακα την ημέρα, αφού εμφάνιζε υψηλή πίεση, νεφρική ανεπάρκεια και συχνές σκοτοδίνες.

Παρ' όλα αυτά, η Atos - η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει, για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης, την αξιολόγηση της ικανότητας των υπαλλήλων να εργαστούν - απεφάνθη μετά τη συνέντευξή της ότι ήταν σε θέση να αναζητήσει δουλειά. Οι επιφορτισμένοι με τη μείωση του κόστους των υπαλλήλων αξιωματούχοι, έστειλαν στην Linda σημείωμα με το οποίο την ενημέρωναν ότι το 108.05 λιρών την εβδομάδα επίδομα που λάμβανε, σταματάει, την στιγμή που αυτή αργοπέθαινε σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Ο σύζυγος της Peter αναφέρει χαρακτηριστικά: "Έβλεπα τη σύζυγο μου να πνίγεται από τα ίδια της τα υγρά.

Πέθανε μετά από μισή ώρα - και αυτή ήταν μια γυναίκα "σε θέση να εργαστεί". " Η κυβερνητική συμμαχία Φιλελευθέρων και Συντηρητικών προσέλαβε την Atos προκειμένου να διενεργήσει τις αξιολογήσεις, στο πλαίσιο των περικοπών στις παροχές κοινωνικής πρόνοιας. Η διαδικασία κράτησε 20 λεπτά. Μ. Συνέντευξη του Πέτερ Μπράμπεκ, Προέδρου του Ομίλου Νεστλέ, για το ντοκιμαντέρ "Ταΐζουμε τον κόσμο" Μετάφραση: Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος [Σχόλιο μεταφραστή: η συνέντευξη δόθηκε το 2005, όταν ο Μπράμπεκ ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Νεστλέ.]

Το όνομά μου είναι Πέτερ Μπράμπεκ. Κατάγομαι από το Φίλλαχ της Καρινθίας. Και τα τελευταία επτά χρόνια είμαι επικεφαλής του Ομίλου Νεστλέ, της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο, με τζίρο περί τα 90 δισεκατομμύρια Ελβετικά φράγκα ή περί τα 65 δισεκατομμύρια δολάρια, και με περίπου 275.000 υπάλληλους να εργάζονται απευθείας για εμάς. Επομένως, είναι ένα αρκετά μεγάλο πλοίο.

Σήμερα, οι άνθρωποι πιστεύουν πως καθετί που προέρχεται από τη Φύση είναι καλό. Μετά από 15 χρόνια κατανάλωσης γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στις Η.Π.Α., ούτε μία περίπτωση αρρώστιας δεν έχει προκύψει από την κατανάλωσή τους ως σήμερα. Υπάρχει εκείνο το ωραίο παλιό Αυστριακό λαϊκό τραγούδι: «Τα καλά μας βόδια χρειάζονται νερό, χολλερά, χολλερί», αν θυμάστε. Ψυχολογία ηπειρώτη επιτηρητή | Αυθόρμητες μεταβολές. Πρωί εξετάσεων, αυτής της θεσμοθετημένης ταλαιπωρίας των εφήβων, που η νεοελληνική κοινωνία όρισε ως τελετουργικό μύησης στον κόσμο των «μορφωμένων» ενηλίκων.. Ξυπνάω από έναν φριχτό εφιάλτη. Πάντα, το πρωινό των εξετάσεων ξυπνάω από εφιάλτες, είναι το παράσημό μου από την εποχή των «δικών μου» Πανελλαδικών. Στο εξεταστικό κέντρο οι επιτηρητές μαζευόμαστε από νωρίς. Κάποιες σκόρπιες, αμήχανες κουβέντες μεταξύ μας, κάποια βλέμματα που δείχνουν ότι δεν είμαι ο μόνος που ξύπνησε με εφιάλτη. Ο Πρόεδρος της επιτροπής μας ανακοινώνει τις αίθουσες στις οποίες θα επιτηρήσουμε και μας επισημαίνει για μια τελευταία φορά το σωστό τρόπο να κολλάμε το μαύρο αυτοκόλλητο πάνω από το όνομα του υποψηφίου.

Μοιράζονται οι φάκελοι, πηγαίνουμε στις αίθουσες. Τα παιδιά μπαίνουν σιγά-σιγά και κάθονται στις θέσεις τους. Μα ούτε και τα παιδιά είναι τα ίδια. Τα θέματα αργούν. Έχω ένα ταλέντο: λέω κρύα αστεία. Κάπου στο γραφείο του Προέδρου, μέσω του ειδικού συστήματος έρχονται τα θέματα. Μοιράζω τα θέματα.