background preloader

LIIKUNTA

Facebook Twitter

Fitlandia » Voimaharjoittelun lyhyt oppimäärä: kestovoima. Voimaharjoittelussa on kolme pääluokkaa: kestovoima, maksimivoima ja nopeusvoima.

Fitlandia » Voimaharjoittelun lyhyt oppimäärä: kestovoima

Tässä voimaharjoittelun lyhyt oppimäärä -juttusarjassa käymme läpi, mitä eri voiman osa-alueet ovat ja miten voit kehittää niitä. Ensimmäisessä osassa esittelyssä on kestovoima. Kestovoima Kestävyyttä vaativat tavalla tai toisella kaikki liikuntamuodot, joiden kesto on kymmenestä sekunnista useampaan tuntiin. Kestovoima kehittää paikallista lihaskestävyyttä ja lihasten kykyä toimia olosuhteissa, jossa maitohappopitoisuus on korkea. Kestovoiman harjoittamisessa toistosarjat ovat pitkiä ja siten käytettävät vastukset suhteellisen pieniä. Fitlandia » Testaa tietämyksesi lihaskuntoharjoittelusta! Testaa tietämyksesi lihaskuntoharjoittelusta tällä 10 kysymyksen tietovisalla.

Fitlandia » Testaa tietämyksesi lihaskuntoharjoittelusta!

Kysymykset ovat joko totta tai tarua – jutun lopusta löydät oikeat vastaukset! Laita lopuksi tuloksesi kommenttiboksiin! 1. Totta vai tarua: Tullaksesi vahvemmaksi, lihastesi koon täytyy kasvaa? 2. Arctic Sports Addicts juoksutekniikkaharjoitteita. Kinnulan lukion liikuntaviikko 7.-11.12.2015. Voiko liikkeen lisääminen ja istumisen vähentäminen onnistua 2. asteella?

Kinnulan lukion liikuntaviikko 7.-11.12.2015

Eikö lukiossa ole aina niin kiire, ettei tällaiselle voi olla aikaa? Jumppapallot oppitunneilla? Kävelyretket ruotsin tunnilla? Best Locking Dance Ever - Korea's got talent 2 - Khan and Moon. 148191 ultimate opettajan opas. 172121 lukion opetussuunnitelman perusteet 2015. STM esite Kansalliset%20suositukset%20istumisen%20v%c3%a4hent%c3%a4miseksi sisus net jpg.

TENNIS-LAJIKOULU - rystylyönti. TENNIS-LAJIKOULU - kämmenlyönti. Mailapelit. YouTube. Kuinka kovaa treenaat? Osa 2: näin arvioit palautumistasi ja muokkaat treenisi sen mukaan – Haikarainen. Joko kannattaa lähteä salille?

Kuinka kovaa treenaat? Osa 2: näin arvioit palautumistasi ja muokkaat treenisi sen mukaan – Haikarainen

Vai olisiko pitänyt mennä jo? Kysymykset optimaalisesta treenitiheydestä ja -määrästä risteilevät käytännössä jokaisen treenaajan päässä. Tavoitteellisilla treenaajilla ei yleensä ole ongelmia harjoitella tarpeeksi paljon. Riittävä palautuminen sen sijaan on usein isompi ongelma. Juttusarjan ensimmäisessä osassa tarkastelimme treeniärsykkeen kovuuden arviointia.

Kuva 1. Kehitys tapahtuu levossa ja elimistön pitää antaa palautua riittävästi ennen seuraavaa ärsykettä, jotta kroppa ottaa treeniä kunnolla vastaan. Alussa oli ohjelma, sali ja suomalainen työmoraali. Lepo ja palautuminen - Huippu-urheilija.fi. Uni ja palautuminen Uni on perusterveyden edellytys, joka vaikuttaa vireystilaan ja mielialaan.

Lepo ja palautuminen - Huippu-urheilija.fi

Yleisesti unen laatu on parasta ennen puolta yötä, mutta uni ajoittuu yksilöllisesti. Aikuisella riittävä määrä unta voi olla 7-8 tuntia. Osa ihmisistä tulee toimeen kuuden tunnin yöunilla, osa taas tarvitsee yli yhdeksän tuntia yhtäjaksoista unta päivän normaalin vireystilan saavuttamiseksi. Kasvavat lapset ja nuoret tarvitsevat enemmän yöunta. Helppo hengitys- ja rentoutusharjoitus selkäkipuun ja stressiin. Älä istu,ole hyvä - kohti aktiivisempaa arkea. Harjoitteita. Jonopallottelu – pallo liikkuu verkon yli heittämällä alakautta, yläkautta, yhdellä kädellä tai sormilyönnillä, hihalyönnillä, ala-aloituksella jne.

Harjoitteita

Oppilaat liikkuvat verkon ali vastakkaisen jonon viimeiseksi. Liikkeeseen voi lisätä tehtäviä, kuten kuperkeikat, juoksut, hyppyradat jne. Seinäpallottelu – ryhmä yrittää estää palloa putoamasta lattiaan. Jonon ensimmäinen heittää tai lyö pallon seinään, josta kimpoavan pallon seuraava toimittaa samalla tavalla seinään. Ryu Seung Min vs Kong Linghui (Asian Games 2002) Ukraine National Football Team - We Remember. Turkey oil wrestling documentary. 2012 Sambo Combat Worlds Final : Grecicho vs Javadov. How to Do Sambo Martial Arts : Grips Used in SAMBO Martial Arts. Move! - Mikä on Move? Koska lasten ja nuorten fyysinen aktiivisuus on vähentynyt ja kunto laskenut, ovat myös heidän fyysiset edellytyksensä selviytyä arkipäivän haasteista huonontuneet.

Move! - Mikä on Move?

Voimmekin ajatella, että monien kouluikäisten fyysinen toimintakyky ei riitä kaikista arjen tilanteista selviämiseen. Valtionhallinnon Move-projektin lähtökohta oli ensin määrittää fyysinen toimintakyky ja ne arkielämän haasteet, joissa oppilaat tarvitsevat fyysistä toimintakykyä. Projektissa on luotu nykyoppilaan tarpeisiin perustuva seurantajärjestelmä, joka tuottaa tietoa oppilaan toimintakyvystä ja kannustaa sen kehittämiseen. Verkkomateriaaleja opetukseen. Opetusmateriaalit eri lajeista. Anatomy of Abdominal Muscles 3D animations 1. Anatomy of Abdominal Muscles 3D animations 4. Anatomy of Abdominal Muscles 3D animations 5. Right to Choose - Loppu seksuaaliselle häirinnälle ja väkivallalle.

Suunnistus. RELAXATION MUSIC FOR STRESS RELIEF AND HEALING MEDITATION. Relaxing the Entire Body - A Guided Relaxation Audio Practice for Deep Rest. Iggy Azalea - Fancy (Explicit) ft. Charli XCX. Sexion D'Assaut - Ma direction. Neva End (Remix) Kasmir - Vadelmavene. Justin Timberlake - Suit & Tie (Official) ft. JAY Z. Simple Hip Hop routine to Justin Timberlake Suit and Tie. Moby - Extreme Ways. Hard To Say I'm Sorry - Passenger, The Once & Stu Larsen. Wonderwall by Pockets Skintight. Hurts - Somebody to Die For. POP Pilates for Beginners - Total Body Workout. POP Pilates for Beginners: Ab Time! Real Music Album Sampler: Breathing Space by Sacred Earth. Les Mills BodyBalance 64 track listing - Simon Philp.

Kannaksenkatu, 15140, Lahti - Louhenkatu, 15140, Lahti - reittihaku - Fonecta.fi. Hengitys- ja rentoutusharjoituksia. Hengitysharjoitus 1.

Hengitys- ja rentoutusharjoituksia

Kuinka hengität? Makaa selälläsi lattialla.Pane toinen käsi rintalastan, toinen vatsan päälle.Sulje silmäsi ja tarkkaile rintakehän ja vatsan liikkeitä kun hengität sisään ja ulos.Jos vatsasi liikkuu ylös–alas hengityksen tahdissa, hengität palleahengitystä. Jos vain rintakehäsi liikkuu, tee seuraavat harjoitukset (2 ja 3). Hengitysharjoitus 2. Palleahengitys. Makaa vatsallasi lattialla.Nosta ylävartalosi kyynärpäiden varaan.Hengitä normaalisti. Hengitysharjoitus 3. Makaa selälläsi.Aseta molemmat kädet vatsasi päälle, navan alapuolelle.Sulje silmäsi ja kuvittele ilmapallo vatsasi paikalle.Joka kerta kun hengität sisään, kuvittele ilmapallon täyttyvän.Joka kerta kun hengität ulos, kuvittele ilmapallon tyhjenevän. Minirentoutusharjoituksia, joita voit tehdä missä vain: Tee minipalleahengitysharjoituksia monta kertaa päivässä laukaistaksesi kerääntynyttä jännitystä ja stressiä.Kun sinulla on hetki aikaa, vedä syvään henkeä.

Kunto-ohjelma1. Rentoutusharjoitukset. Rentoutusharjoitus 1: Rauhoittava palleahengitys Harjoituksen tavoitteina ovat palautuminen stressistä ja rauhoittuminen sekä tässä ja nyt -hetkessä oleminen.

Rentoutusharjoitukset

Rauhoittava palleahengitys auttaa myös nukahtamisvaikeuksiin. Kun olemme ahdistuneita tai stressaantuneita, olemme valppaustilassa, jossa hengitämme nopeasti ja pinnallisesti. Harjoituksen ideana on rauhoittaa hengitys, sillä se vaimentaa valppaustilassa olevan autonomisen hermoston sympaattisen puolen. Rauhoittava hengitys pohjautuu ns. palleahengitykseen. Harjoitus: Aseta kätesi pallean päälle, navan yläpuolelle. Aloita rauhoittava hengitys tietoisella, pitkällä uloshengityksellä. Kun löydät vaivattoman rauhallisen rytmin, pidä taukoa hengitysten välillä.

Harjoituksen voi tehdä missä ja mihin aikaan päivästä vain. Rentoutusharjoitteet. Säännöt - Pesäpalloliitto. Pesäpallo-ottelussa kilpailee kaksi joukkuetta.

Säännöt - Pesäpalloliitto

Ottelu pelataan pelisääntöjen määrittämällä kentällä yksityiskohtaisten sääntöjen puitteissa. Joukkueet ovat vuorotellen sisällä ja ulkona. Sisällä olevan joukkueen tavoitteena on tehdä mahdollisimman monta juoksua. Juoksujen määrä ratkaisee jakson voiton ja voitettujen jaksojen määrä ottelun voiton. Sisällä olevan joukkueen pelaaja on aktiivisessa pelitoiminnassa ollessaan lyöjänä tai juoksijana. TULE RASTEILLE. Oman olinpaikan määrittäminen Oman sijainnin määrittämisen edellytys on kartan oikea suuntaaminen ja karttamerkkien tunteminen. Kartan tulkintaa, suuntausta ja oman sijainnin paikantamista helpottaa peukalo-ote. Peukaloa pidetään kartan päällä kohdassa, jossa sillä hetkellä edetään. Peukalo osoittaa aina oman olinpaikan ja katse osuu jokaisella karttavilkaisulla oman olinpaikan lähelle. Tilanteissa, jossa maaston kohteet eivät täsmää kartalla oletetun paikan kohteiden kanssa, kannattaa aloittaa suunnistustehtävä uudestaan palaamalla takaisin paikkaan, jossa edellisen kerran oma olinpaikka oli varmistettu.

Uinnin_tavoitetaulukon_ohjeet.