background preloader

Yhteisöpedagogi-opinnot

Facebook Twitter

Kuntakyselyraportti 2015. Tuhat hätähuutoa päivässä – Nuorten mielenterveyschatti saa jatkoa Supercell-rahoilla | Mielenterveys | HS. Tuhat hätähuutoa päivässä – Nuorten mielenterveyschatti saa jatkoa Supercell-rahoilla Tekstin kursivoidut kohdat ovat Sekaisin-chattiin osallistuneiden nuorten kommentteja. ”Tää keskustelu on auttanut mua ainakin jo paljon ja tiedän, että apua on saatavilla jos vaan uskaltaisin sitä hakea.” Toukokuussa viikon testitoiminnassa ollut nuorten mielenterveysasioihin keskittyvä Sekaisin-chatti avataan uudelleen ensi vuoden alussa. Suomen Mielenterveysseura on saanut tukijakseen Me-säätiön, jonka taustalla ovat peliyhtiö Supercellin miljonäärit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja. Me-säätiö myönsi Suomen Mielenterveysseuralle 779 000 euroa Sekasin-chatin tuottamiseen ja ylläpitämiseen kahden vuoden ajaksi. ”Chatti on nuorille luonteva yhteydenoton kanava.

Joka viides suomalainen nuori kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä, ja ne ovat tärkein nuorten toimintakykyä heikentävä sairausryhmä. Säätiön tuen avulla verkkokeskustelu on auki ensi vuoden jokaisena päivänä, lähes ympäri vuorokauden. Kuvallistuuko nuorisotyö? - Verke. Nyt.fi julkaisi viime viikolla toimittaja Jussi Pullisen artikkelin ”Somen tila 2015: Facebook ankeutuu käsiin, Snapchat on kivan uusi areena”, jossa Pullinen tarkastelee sosiaalisen median tämänhetkistä tilaa. Pullisen mukaan sosiaalisessa mediassa on käynnissä kaksi kehityskulkua, joita hän kutsuu yhteinäistymiseksi ja heimoutumiseksi. Yhtenäistymisellä Pullinen viittaa sosiaalisen median liiketoiminnan yhtenäistymiskehitykseen, jossa suurilla teknologiayhtiöillä on pyrkimyksenä laajentaa toimintaansa kattamaan mahdollisimman monia erilaisia laite- ja palvelukokonaisuuden osa-alueita.

Tämä tapahtuu käytännössä ostamalla uusia sovelluksia ja laajentamalla näin omaa toimialaa. Näin tekevät esimerkiksi Google ja Facebook. Toinen, ja erityisesti nuorisotyön näkökulmasta mielenkiintoinen kehityskulku, on heimoutuminen. Viestintä sosiaalisessa mediassa kuvallistuu (tilastoa esim. täällä). Kuvallinen viestintä kunnallisessa nuorisotyössä Instagramin käyttö kunnallisessa nuorisotyössä. Suuntaviivoja nuorisotoimialan maarittelyyn ja arviointiin. Riikonen satu ja nyman tarja moninainen ja kehittyva jarjestotoiminta netti 31.12. Väestöliitto_seksuaalioikeudet_web.

Järjestöalan koulutus

Vuoden 2016 avustusehdotus | ray.fi. Tuloksellisuus ja toiminnan tarve ratkaisevaa Vuodelle 2016 avustusta haki 1164 järjestöä 2516 eri hankkeeseen ja toimintaan. Hakemusten yhteenlaskettu euromäärä oli 480,6 miljoonaa euroa. Avustusta ehdotetaan myönnettäväksi 315,3 miljoonaa euroa 824 järjestölle yhteensä 1711 avustuskohteeseen. Vuonna 2015 avustusta sai 789 järjestöä. Koko RAY:n avustusehdotuksen löydät verkkosivulta avustukset.ray.fi. Avustushakemukset käsiteltiin RAY:n avustusosastolla, jossa myös seurataan avustetun toiminnan tuloksia ja valvotaan avustusten käyttöä. Uudet avustuslinjaukset käytäntöön RAY on merkittävin yksittäinen sosiaali- ja järjestötoiminnan rahoittaja Suomessa. Kolmasosa avustuksista ohjataan yleishyödyllistä kansalaisjärjestötoimintaa tekevien sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaedellytysten ja perusrahoituksen turvaamiseen.

Terveyttä ja toimintakykyä edistävä järjestötoiminta on ensi vuoden avustusehdotuksessa tärkeässä roolissa. RAY:n avustusehdotus 2016 - lukuina: Mielenterveystalo. Olennaiset Excel-taidot | Aki Taanilan Excel-oppimateriaalia. 5 qualities that make images more memorable. How much more memorable are visuals compared to text? One oft-referenced answer is that people remember visuals 6 times better than text—an answer referenced in Buffer’s article on the anatomy of a perfect blog post and an answer that led to a lot of great discussion. After reviewing the original research, it’s clear that pictures are more memorable than words. So the next question became: People remember visuals better than text. But which visuals exactly? I’ve spent some time collecting the best research and science on pictures, images, infographics, and more, and I’m excited to share with you what I’ve found—along with some specific ways to use these insights in your marketing!

Quick stats on the power of visuals While attempting to verify the “6x more memorable” stat (it seems quite validated that images trump text, though it could be anywhere from 6x more memorable to 2x), I found all sorts of additional interesting information on visuals. Why visuals are more memorable than words 1. EHYT ry :: Etusivu. Kuvallistuuko nuorisotyö? Nyt.fi julkaisi viime viikolla toimittaja Jussi Pullisen artikkelin "Somen tila 2015: Facebook ankeutuu käsiin, Snapchat on kivan uusi areena", jossa Pullinen tarkastelee sosiaalisen median tämänhetkistä tilaa.

Pullisen mukaan sosiaalisessa mediassa on käynnissä kaksi kehityskulkua, joita hän kutsuu yhteinäistymiseksi ja heimoutumiseksi. Yhtenäistymisellä Pullinen viittaa sosiaalisen median liiketoiminnan yhtenäistymiskehitykseen, jossa suurilla teknologiayhtiöillä on pyrkimyksenä laajentaa toimintaansa kattamaan mahdollisimman monia erilaisia laite- ja palvelukokonaisuuden osa-alueita. Tämä tapahtuu käytännössä ostamalla uusia sovelluksia ja laajentamalla näin omaa toimialaa.

Näin tekevät esimerkiksi Google ja Facebook. Toinen, ja erityisesti nuorisotyön näkökulmasta mielenkiintoinen kehityskulku, on heimoutuminen. Heimoutumisella Pullinen viittaa ilmiöön, joissa sosiaalisen median palvelut identifioituvat tietynlaisiksi pitkälti sen mukaan, ketkä palveluita käyttävät ja millä tavoin. Paivi Vuokkola. Hokkanen Suvi. Nuorten viestintä yhä visuaalisempaa – myös tutkijat kiinnostuneita kuvista | Nuorisotutkimusseura ry.

Visuaalinen kulttuuri on lisääntynyt räjähdysmäisesti lasten ja nuorten arjessa. Somessa lähetellään kuvaherjoja, iltaisin katsotaan elokuvia, otetaan selfieitä, viestitään hymiöiden avulla ja pelataan digitaalisia pelejä. Visuaalisuuden avulla tuotetaan ymmärrystä maailmasta ja itsestä. Myös tutkijat ovat yhä kiinnostuneempia lasten ja nuorten visuaalisesta maailmasta. Kuvat osaksi tiedettä Kuvat ovat yhä keskeisempi osa eri tieteenalojen tutkimusta. . – Kirjassa avaamme sitä, mitä kaikkea visuaalisuus voi olla ja miten sitä voidaan tuottaa, ymmärtää ja tutkia erityisesti lasten ja nuorten elämänpiireissä, kertovat toimittajat. Parkouria ja kuvaherjoja Tutkijat ovat kiinnostuneita lasten ja nuorten omaehtoisesta kulttuurista, kuten parkourista ja netissä kiertävistä kuvaherjoista.

. – Joskus ilman kuvia haastateltavia ei tahdo saada puhumaan juuri lainkaan. Koulukin reagoi kuvalliseen kulttuuriin Kirjan tiedot: Marleena Mustola, Johanna Mykkänen, Marja Leena Böök & Antti-Ville Kärjä (toim.) Theseus. Nuortenpoliittinenkulttuuri. RSA Animate - Changing Education Paradigms. Finto. Internet-aineiston arviointikriteerejä - Oppaat ja ohjeet - Tampereen yliopiston kirjasto. 1. Auktoriteetti Tekijä on tiedossa. Aineiston tekijä on ilmoitettu. Tekijän koko nimi, titteli ja taustayhteisö/yritys on ilmoitettu ja tekijä on merkitty kampuksen/organisaation luetteloon. Internet-aineisto on katsottavissa ilmoitetun tekijän tekemäksi. Tekijä on asiantuntija. Tekijä on tunnettu asiantuntija ja aineisto on kirjoitettu tekijän alalta. 1.

Internet-aineistossa itsessään sijaitsevaa informaatiota voidaan käyttää varmistamaan tekijän asiantuntemus. Informaatio on suodatettu. Aineiston on arvioinut julkaisija, toimittaja tai vertaisarvostelija ja/tai levittänyt kustantamo. Arvioijat ja sponsorit ovat asiantuntijoita. Julkaisija on tunnettu ja tunnustettu auktoriteetti kuten "yliopistopaino". Tekijän selvittäminen Tekijän henkilöllisyys on tärkein seikka arvioitaessa informaation luotettavuutta ja totuudellisuutta. Julkaisuyhteisön selvittäminen Jos tekijää ei saada selville, kannattaa tutkia taustalla olevaa yhteisöä, joka on laittanut aineiston saataville verkkoon. 2. 3. 4. 5. Elektroniset aineistot - Humak. E-aineistojen käyttö Elektroniset aineistot toimivat Humakin verkon sisällä kampuksilla. Mikäli löydät kiinnostavaa aineistoa, kirjastojamme löytyy kaikilta kampuksiltamme ja TKI-keskuksistamme. Humakin opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää aineistoja myös etäkäyttönä kampusten ulkopuolelta kirjautumalla Humak-käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

E-Kirjojen lainaaminen Ellibs-e-kirjojen lainaamiseen tarvitset Hurma-tietokannan kirjastokortin numeron sekä PIN-koodin. Tarkemmat tiedot kirjaston elektronisista aineistoista sekä käyttöohjeita löytyy kirjaston wikistä. Elektroniset aineistot - Humak. Hurma - Perushaku. Office 365 - Opiskelijan tukipalvelut - Humak wiki. Opiskelijoiden Office 365 palvelu (Opiskelijoiden käytössä 26.9.2013 alkaen) Office 365 on palvelukokonaisuus, joka sisältää Office 365 Outlook -sähköpostipalvelun (50Gt sähköpostilaatikko), joka toimii oppilaitoksen omilla tunnuksilla. Lisäksi se sisältää ohjelmia, jotka helpottavat oppilaiden vuorovaikusta KalenteriYhteystiedotSkydrive 1000 Gt (1 Tt) verkkolevy Web Appsit eli selaimen kautta käytettävät Word, Excel, Powerpoint ja Onenote (käytetään Onedriven kautta)Työryhmäsivustot (Sharepoint, tulossa) Palvelusta vastaa Microsoft, joka huolehtii myös sen päivityksestä aina uusien ominaisuuksien tullessa käyttöön.

Kuinka kirjaudun Office 365:een ? Kirjautumisosoite Käyttäjätunnus on opiskelijan Humakin sähköpostiosoite elietunimi.sukunimi@humak.eduSalasana on sama kuin HumakPro salasana. Onko Office 365 käyttö pakollista ? Office 365 Outlook on ainoa käytössä oleva sähköpostijärjestelmä opiskelijoille. Kuinka sähköposti ohjataan uuteen osoitteeseen ?

Esittelyvideo - Opiskelijan työkalut ja viestintä - Humak wiki. HumakPron yleisesittelyvideo. Koko videon pituus on n. 13 minuuttia mutta keskelle sijoittuva HALLINTO-osion kuvaus ei koske opiskelijoita. Video on tehty kevään 2011 auditointiin ja sen rakenne (minuutteina) on seuraava: 00:00 - 00:02 Johdanto ja HumakPron historia 00:02 - 05:50 Käyttöliittymän yleisesittelyä (aloitussivu, foorumit, opintojaksot, opintojaksototeutuksen ympäristö) 05:50 - 09:40 Hallinto -osio 09:40 - 13:00 Opiskelijapalvelut ja Omat opinnot -osiot Tietoja videosta: Tiedosto (n. 17 MB); avaa tästä.Tiedosto kannattaa toistaa ohjelmalla Macromedia Flash Player koko näytön kokoisenaMonessa kohtaa esitystä on ääni mukana; varmista etukäteen että ääni toimii.

Äänet alkavat vasta noin 2 min kohdalla ja niitä ei ole koko aikaa mukana.Toiston aikana alareunaan ilmestyy hallintopainikkeet joten sitä voi tarvittaessa esim pausettaaEsitettäessä videota ryhmälle: Varmista etukäteen, että video näkyy kokonaisuudessaan (kaikki reunat mahtuvat) tykin kautta (resoluutio) Ennakkotehtävä. Nuorisoalan-ehkaiseva-paihdetyo. Mielen hyvinvointi.

Humanistisen ammattikorkeakoulun oppimisympäristö Moodle: Log in to the site. Nurmijärvi - Tervetuloa Humakin opiskelijaksi - Humak wiki. Yhteisöpedagogi (AMK), päivätoteutus Lukuvuoden lähiopetus alkaa, aika ja paikka:1.9.2015 klo 9:15–16.00, päärakennus, luokka D307Nurmijärven kampus, Kotorannantie 49, 05250 KILJAVAOpetuspäivien kesto:Päivät alkavat klo 9.15 ja päättyvät klo 16 mennessä.Lukujärjestykset:Lukujärjestys jaetaan ensimmäisenä päivänä.Muut aloitukseen liittyvät ohjeet: Alkuperäiset haussa käytetyt todistukset tarkistetaan opintojen alkaessa. Opiskelijaksi valitun tulee ottaa alkuperäiset todistuksensa mukaan ensimmäiseen lähiopetuspäivään. Mikäli opiskelija on antanut virheellisiä tietoja, voidaan valintapäätös purkaa. Valintapäätös on ehdollinen kunnes todistukset on tarkistettu.Yhteystiedot:Ryhmän valmentajat: Katja Munter, katja.munter@humak.fi, 020 7621 303, Sirpa Ali-Melkkilä, sirpa.ali-melkkila@humak.fi, 020 7621 262. Valmentajat paikalla 10.8. lähtien.Opintosihteeri: Tiina Urpalainen, tiina.urpalainen@humak.fi, 020 7621 302, paikalla 20.7. lähtien.

Yhteisöpedagogi (AMK), monimuotototeutus. Nurmijärvi - Tervetuloa Humakin opiskelijaksi - Humak wiki. Humak_opinto-opas_2014_2015_web_0. AHOT - Opintojen suunnittelu - Humak wiki.