background preloader

BLOGS ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Facebook Twitter

Τάξη αστεράτη: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΑΞΗΣ. Όσοι έχουμε πάρει Α' τάξη , ξέρουμε πως για να γίνει η δουλειά μας πιο εύκολη , αλλά και η τάξη μας πιο χαρούμενη και όμορφη για τα παιδιά μας χρειάζεται μια κάποια προετοιμασία.

Τάξη αστεράτη: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες στο διαδίκτυο , αλλά και από παλιότερους συναδέλφους. Παρακάτω έχω όλα όσα βοήθησαν εμένα και την τάξη μου όποτε είχα πρώτη. Κάποια από αυτά βέβαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες τάξεις σαν ιδέες. Tip#1 ΡΟΥΤΙΝΑ Το πρώτο και βασικό για να κυλήσει μια χρονιά ομαλά, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις , αλλά και που βοηθάει πολύ τα παιδιά είναι η ρουτίνα σε καθημερινές υποχρεώσεις/λειτουργίες. ΚΙΟΥΛΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ. 3M Science of Everyday Life - Discovery Education. Did You Know?

3M Science of Everyday Life - Discovery Education

3M is a leader in adhesive products such as Scotch® Magic™ Transparent Tape and Post-it® Notes and has applied adhesive technology to help scientists learn more about butterflies. Com Education. Εκπαιδευτικό υλικό. Γεωγραφία της Αρχαίας Ελλάδος μετά σημειώσεων και παραπομπών. Greek sites for teaching support. ECOLINKS Εκπαιδευτικές Πύλες για το Δημοτικό σχολείο και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. CHS Greece. Η    Β ι β λ ι ο θ η κ η    μ ο υ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Γρηγόρης Τσαμάνδουρας - Εφαρμογή των ΤΠΕ στο δημοτικό σχολείο. Aποθήκευση εγγράφων στο Google Drive.

Γρηγόρης Τσαμάνδουρας - Εφαρμογή των ΤΠΕ στο δημοτικό σχολείο

Ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Πολύχρωμη τάξη » Η μετακόμιση (Διαδραστικό Παιχνίδι) Ι.Ε.Π. - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - Αρχική. Home Page. 30 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Παρακάτω περιγράφονται αντικείμενα και δραστηριότητες που προάγουν τη λεπτή κινητικότητα.

30 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χρησιμοποιείστε χρωματιστά πον – πον και το σκεύος για μάφινς. Το παιδί θα βάζει σε κάθε θήκη πον-πον ενός χρώματος. Σε μια κόλλα χαρτί βάζετε τελίτσες κόλλας. Το παιδί θα μπορεί να κολλήσει σε αυτές κουμπιά.

Physics

Ο κόσμος της Φυσικής... Μαθαίνω την προπαίδεια τραγουδώνταςΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Lessons in motivation – what do we really need? Most of us are winding our ways back to the classroom now after a sunny summer.

Lessons in motivation – what do we really need?

I’ve prepared a lesson this week on motivation as it’s something I’m struggling to find at the moment! Οι πρώτες στιγμές στη τάξη (πρόταση – δραστηριότητες) Παππά Άννα Δασκάλα-Συγγραφέας Κανένας μας δε διαθέτει το μαγικό ραβδάκι, ώστε να μπορέσει να κάνει όλα τα παιδιά ξαφνικά συνεργάσιμα, υπεύθυνα και ικανά να μπορούν να εργαστούν ομαδικά και ικανά να μπορούν να εργαστούν ομαδικά, αφήνοντας το «εγώ» στην άκρη.

Οι πρώτες στιγμές στη τάξη (πρόταση – δραστηριότητες)

Tο σχέδιο για τη διαμόρφωση ομάδας στην τάξη μου εφαρμόζεται πραγματοποιώντας μέρος των δραστηριοτήτων. Η μετάβαση από τη θεωρητική προσέγγιση στην πρακτική δεν είναι πάντοτε εφικτή και αυτό γιατί η τάξη, δάσκαλος και παιδιά είναι μια ζωντανή, μη μοντελοποιημένη ομάδα. Τα παιδιά της τάξης μου δεν προέρχονται πάντα από μια τάξη που κατά την προηγούμενη χρονιά ήταν δημοκρατικά οργανωμένη. Αυτός είναι ο λόγος που από την αρχή είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσω ερωτήσεις από τα παιδιά μου που θα με αναγκάσουν και θα με οδηγήσουν να δώσω περιττές οδηγίες για την οργάνωσή τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. CBBC Newsround - Try Being Me – NR's interactive dyslexia experience. Μαθαίνω με ευχάριστο τρόπο: online ασκήσεις Δημοτικού για Γλώσσα, Μαθηματικά, Γεωγραφία, Ιστορία.

Προγράμματα-εθελοντισμός

7 First Day of School Activities Students Love. The first day of school will be here before you know it.

7 First Day of School Activities Students Love

Most teachers face the big day with enthusiasm, but they dread the inevitable challenge: what to do on the first day of school. Every teacher’s approach is different. Σχολικό ημερολόγιο (φυλλάδιο εργασίας) - Υλικό μαθημάτων. Technoliteracy. Καλωσορίσατε στο eΦυσική!!! Το eΦυσική αποτελεί μια σύγχρονη διαδικτυακή πύλη Φυσικής μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάζουν εκπαιδευτικό υλικό που αφορά στη διδασκαλία της Φυσικής της Στ' Δημοτικού.

Καλωσορίσατε στο eΦυσική!!!

Στόχος της ιστοσελίδας eΦυσική είναι να προσφέρει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και βελτίωσης εκπαιδευτικού υλικού, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η μαθησιακή διαδικασία στο μάθημα της Φυσικής. Οι εκπαιδευτικοί στο eΦυσική θα βρουν πληθώρα έτοιμων προς χρήση μαθησιακών αντικειμένων, σχεδίων μαθημάτων, φύλλων εργασίας και διαγωνισμάτων ενώ μπορούν να υποβάλλουν δικά τους αρχεία προς ανάρτηση στον ιστότοπο. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να παρέχεται ανατροφοδότηση στους δημιουργούς τους.

Στο eΦυσική λαμβάνονται υπόψη οι προτιμήσεις των μελών και προτείνεται η προβολή του μαθησιακού υλικού το οποίο αντιστοιχεί στις απαιτήσεις τους. Δέκα χάρτες που κανένα σχολείο δε θα διδάξει... Oι χάρτες μπορούν να γίνουν ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για την κατανόηση του κόσμου.

Δέκα χάρτες που κανένα σχολείο δε θα διδάξει...

Χάρτες που αποτυπώνουν οικονομικά, θρησκευτικά, συναισθηματικά, γλωσσικά στοιχεία που κανένα σχολείο πρόκειται ποτέ να διδάξει παρουσιάζονται στον ιστότοπο digg.com. Wrong Answer to the Wrong Question. Reading, Writing, 'Rithmetic . . . and Respect? Artful Thinking. Artful Thinking. Artful Thinking. Studies Enved 2 Text. Οι παιδαγωγικές αρχές της ΠΑ&Ε Σύμφωνα με το Μπάζιλ Μπερνστάιν, κάθε εκπαίδευση διακρίνεται στο Περιεχόμενό (τι διδάσκεται), την Παιδαγωγική (το πώς διδάσκεται) και την Αξιολόγηση (τα κριτήρια που καθορίζουν την επιτυχία ή αποτυχία των παραπάνω).

Studies Enved 2 Text

Τα παραπάνω αλληλοεπηρεάζονται και συναποτελούν ένα σύστημα. Την πρώτη περίοδο της ανάπτυξής της, το περιεχόμενο της ΠΑ&Ε ήταν το περιβάλλον με την ευρύτερη δυνατή του σημασία. Essential Life Skill #7: Self-Directed, Engaged Learning. Πρέπει να μαθαίνουμε να γράφουμε και να διαβάζουμε… κώδικα στο σχολείο. Learning with 'e's. 12 χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία για την εκπαίδευση. Εκπαιδευτικά εργαλεία ή “μαγικά ραβδιά”; Αν κάνεις κάποιος μια περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό, θα βρει εκατοντάδες διαδικτυακά εργαλεία τα οποία είναι χρήσιμα στην εκπαίδευση. Βέβαια, ο κάθε εκπαιδευτικός δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα εργαλεία. UNICEF. H Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού Ο κόσμος δεν μας προσφέρθηκε απ' τους γονείς μας, μας τον δάνεισαν τα παιδιά μας(Αφρικανική παροιμία) Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν.

Θέτει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους και αποτελείται από 54 άρθρα. Θεωρίες μάθησης και ΤΠΕ. Θεωρίες μάθησης και ΤΠΕ Ø Συμπεριφορισμός ( behaviorism ) Η μάθηση ορίζεται ως μία αλλαγή στη συμπεριφορά του μαθητή που προκύπτει μέσω εμπειριών και ασκήσεων που τίθενται από το δάσκαλο. Η μάθηση συντελείται με την ενίσχυση της επιθυμητής συμπεριφοράς είτε μέσω της αμοιβής της (θετική ενίσχυση) είτε μέσω της τιμωρίας (αρνητική ενίσχυση) Κεντρικοί οι ρόλοι α. του δασκάλου ως μεταδότη της γνώσης στους μαθητές και βασικό παράγοντα στην εκπαιδευτική διαδικασία που ενισχύει την επιθυμητή συμπεριφορά β. των διδακτικών στόχων του μαθήματος που διατυπώνονται με τη μορφή συμπεριφορών που οι μαθητές πρέπει να αναπτύξουν Δίνει έμφαση στην αναμετάδοση της Πληροφορίας και στην τροποποίηση της συμπεριφοράς.Η μάθηση συνίσταται στην τροποποίηση της συμπεριφοράς.

Ø Οικοδομισμός ή Δομητισμός ( Constructivism ) Η μάθηση είναι μία υποκειμενική και εσωτερική διαδικασία οικοδόμησης νοημάτων και θεωρείται το αποτέλεσμα οργάνωσης και προσαρμογής των νέων πληροφοριών σε ήδη υπάρχουσες γνώσεις. Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης - Μαθαίνω - Κατασκευάζω - Συνεργάζομαι - Επικοινωνώ. Www.daskalos4net.gr. Η Πληροφορική στο Σχολείο. Www.daskalos4net.gr. Greek sites for teaching support. Teachers - general interest. Ιστοεξερεύνηση: Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο. The “Share it” Board. One of the best ways to build a learning, and sharing, community is to provide a place where ideas can be posted and viewed. In my school, I have started a “Share It” Board in the hallway in the hope that students and teachers will add their ideas in a way that promotes self-directed learning. I have focused on 4 main categories; Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής. Μία εισαγωγική παρουσίαση για το Google Sketchup.

Καινοτομίες στη διδασκαλία της Α’ τάξης. Το δίκτυο. Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής. Ο δάσκαλος του 2040. Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής. Purely Paperless. Surface of the Sun as you’ve never seen it. « Φυσικές Επιστήμες. Bloomin' Apps. Αφόρμηση διδασκαλίας ~ students4europe.eu. QuizPoo. Onomatopoeia art. It's been a while since I've posted a project - it always seems to be that I'll have a couple of weeks where we are "in process", then suddenly I'll have several finished projects to share (such as I do now.) Είσαι και δάσκαλος!