background preloader

ÄI4

Facebook Twitter

Kaikkia kuvia ei kannata ehkä uskoa – näin sinuun yritetään vaikuttaa pakolaiskriisissä. "Urheat kurdinaiset taistelevat Isisiä vastaan – syyrialaiset miehet pakenevat Isisiä", kerrotaan islaminvastaisen Pegida-liikkeen ruotsalaisilla Facebook-sivuilla.

Kaikkia kuvia ei kannata ehkä uskoa – näin sinuun yritetään vaikuttaa pakolaiskriisissä

Viesti koostuu kahdesta kuvasta: toisessa on naispuolisia kurdisotilaita, toisessa näytetään miesjoukko vaeltamassa kohti Eurooppaa. Viestistä syntyy helposti mielikuva pelkästään miespuolisista Eurooppaan pyrkijöistä. Pegidan levittämä kuvapari on yksi esimerkki siitä, miten kuvien käytöstä on tullut turvapaikanhakijoita vastustaville ryhmille tärkeä tapa saada sanomansa kuuluviin netissä. Internetistä löytyy lukuisia vastaavanlaisia esimerkkejä. Listaamme neljä esimerkkitapausta. 1. Ruotsin Pegidan levittämä kuva turvapaikanhakijamiehistä on alun perin uutistoimisto Reutersin kuva Kosin saarelta.

Eurooppalaiset tiedotusvälineet ovat käyttäneet samaa kuvaa hyvin toisella tavalla. Esimerkiksi belgialainen iltapäivälehti HNL käytti kuvaa artikkelissa, jossa näytettiin myös lapsiaan kantavia turvapaikanhakijamiehiä. Etnistä rekisteröintiä ja setämiehiä. Sosiaalituilla piti saada keskikaljaa ja koti Töölöstä - Tuomas Kyrön kolumnit - Elämä. Työmarkkina-, asumis-, toimeentulo- ja opintotuki. Mummun lihapullat. Näitä tukia nautin vuosina 1994–1999. Olin parikymppinen ylioppilas, sitten armeijasta päässyt lusmu, sitten yliopisto-drop-out, joka haaveili salaa kirjailijan urasta. Asuin Töölössä, kauemmas keskustasta en suostunut. Yhteiskunta maksoi vuokrani, ruokani, keskikaljani, silmälasini ja sähköt.

10 hyvää syytä kieltää Muumit. Muumit tarjoavat lapsille ja herkkäuskoisille aikuisille hengenvaarallisia roolimalleja.

10 hyvää syytä kieltää Muumit

Sosiaali- ja terveysministeriö joutuu lähiviikkoina pähkäilemään, pitäisikö tupakkavalistuksen nimissä muun muassa Muumi-animaatioihin panna lapsia suojelevia varoitustekstejä. Muumipappahan kulkee usein piippu suussaan ja houkuttaa taaperoita nikotinisteiksi. Oikeasti olisi monta muutakin hyvää syytä kieltää Muumit kokonaan, tai ainakin siirtää ne sekä sarjakuvina, että filmeinä aikuisviihdehyllyille.

Muumien käytös rikkoo lähes kaikkia mahdollisia lakeja ja asetuksia. Lisäksi hahmot tarjoavat lapsille ja vaikutteille altteille aikuisille suorastaan hengenvaarallisia roolimalleja. Tässä kymmenen ensimmäistä kieltoperustetta: 1. 2. Artist Shows What Disney Princesses’ Happily-Ever-Afters Really Look Like. EmailEmail.

Artist Shows What Disney Princesses’ Happily-Ever-Afters Really Look Like

Tökerö syöpätutkimus meni läpi yli sadassa ilmaisessa tiedejulkaisussa - Tutkimukset - Tiede. Tuntematon tutkija on keksinyt, kuinka jäkälästä erotettu molekyyli hidastaa hämmästyttävällä tavalla syöpäsolujen kasvua. Molekyylistä voi ryhtyä saman tien valmistamaan tehokasta syöpälääkettä. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Kuulostaa – koska tutkija ja hänen tutkimuksensa ovat tyystin mielikuvituksen tuotetta. Häkellyttävät tulokset ja tutkimuksessa tehdyt karkeat virheet eivät kuitenkaan estäneet 157:ää tiedejulkaisua hyväksymästä tekstin julkaisua, kertoo tiedelehti Science.

Työttömät, yhteiskunnan selkäranka - Kolumnit - Sunnuntai. Keskustelu työttömyyskorvausta saavien työvelvollisuudesta ei tänä syksynä tunnu laantuvan. Kukaan ei silti ole vieläkään tuonut mukaan näkökohtaa, jonka itse miellän olennaisimmaksi. Sille on antanut muotoilun kanadalainen filosofi Brian Zamulinski. Hänen mukaansa työttömät ansaitsevat syvää kiitollisuutta, koska koko yhteiskunnan kitkaton toiminta nojaa heidän työttömyyteensä. Makrotaloustieteen keskeisiä käsitteitä on niin kutsuttu tasapainotyöttömyys.

Se tarkoittaa alinta työttömyyden tasoa, joka ei aiheuta inflaation kiihtymistä. Jos talous saavuttaa täystyöllisyyden, yritysten on maksettava suurempia palkkoja saadakseen houkutelluksi työvoimaa. Vaikka poliitikot usein sanovat vähintäänkin haaveilevansa "työttömyyden poistamisesta", talouspolitiikan tavoitetilana ei nykyään ole täystyöllisyys vaan juuri tasapainotyöttömyys. Tavoitteena on siis, että työvoimasta on aina ylitarjontaa tietty minimimäärä – myös silloin, kun taloudella menee hyvin. Googlen totuus suomalaisista - Google - Sunnuntai. Viime viikolla Valitut Palat kertoi, että Suomessa asuu perin rehellinen kansa.

Googlen totuus suomalaisista - Google - Sunnuntai

Kansainvälisessä testissään lehti pudotti 16 maassa kadulle kukkaroita, joita suomalaiset palauttivat ahkerimmin. Moni ehkä pörhisti rintaansa. Taas meitä kehutaan, mairitteleekohan Googlekin? Ei ihan. Kun Internet Explorer -selaimella kirjoittaa hakukoneeseen "finns are" eli "suomalaiset ovat", se ehdottaa seuraavaa: finns are mongols, finns are weird, finns are ugly (eli suomalaiset ovat mongoleja, outoja ja rumia). Suomalaiset ovat myös erilaisia, ujoja, ei-valkoihoisia, aasialaisia, tylyjä, kauniita ja rasisteja, lista jatkuu. Ehdotukset perustuvat haetuimpiin sanoihin, joten näinkö meidät todella nähdään maailmalla?

Totta se on. Periaatteessa Google-haku kertoo, mitä me itsestämme ajattelemme, sillä suomalaisella koneella tehdyn haun pitäisi perustua Suomessa tehtyihin hakuihin. Jos ehdotuksia seuraa, meistä piirtyy vielä epämiellyttävämpi kuva – kiitos ulkomaisten ja suomalaisten keskustelupalstojen. Hs. HS:n äänestyksessä 2 344 lukijaa nimesi viisi suosikkiaan 2000-luvun parhaaksi suomalaiseksi romaaniksi.

hs

Voiton vei Sofi Oksasen Puhdistus. Näin Oksanen kertoo Puhdistuksen synnystä: "Ro­maa­ni syn­tyi it­se asias­sa näyt­tä­möl­tä. Siir­ry­tään vä­ki­sin­kin ke­vää­seen 2007, jol­loin Puh­dis­tus sai näy­tel­mä­nä en­si-il­tan­sa Suo­men kan­sal­lis­teat­te­ris­sa. Teks­tiä sii­nä oli sa­ta­kun­ta si­vua. Vas­ta kir­joit­taes­sa­ni Puh­dis­tuk­sen näy­tel­mä­ver­sio­ta ta­ju­sin, et­tä mi­nun täy­tyy kir­joit­taa sa­mas­ta ai­hees­ta myös ro­maa­ni.

Huo­ma­sin, et­tä olin jät­tä­nyt ai­ka pal­jon teks­tiä pois it­se näy­tel­mäs­tä. Hs. Maail­man ja ko­ti­rin­ta­man mie­li­pi­tee­seen on ai­na yri­tet­ty vai­kut­taa te­kais­tuil­la pro­pa­gan­da­ku­vil­la ja -ta­ri­noil­la.

hs

Toi­saal­ta us­ko­ma­ton­kin ta­ri­na saat­taa pi­tää paik­kan­sa. Kyy­ne­liä pyyh­ki­vä mies on las­ke­nut kä­ten­sä kuol­leen vau­van pään pääl­le. Mie­hen ym­pä­ril­lä ma­kaa ri­viin ase­tel­tu­ja ruu­mii­ta. He ovat Ro­ma­nian pre­si­den­tin Nicolae Ceausescun Ti­mi­soa­ras­sa jou­lu­kuus­sa 1989 jär­jes­tä­män ve­ri­löy­lyn uh­re­ja. Jär­kyt­tä­vä va­lo­ku­va. Hs.