background preloader

Blogs

Facebook Twitter

Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά. Αδροφουζαρίωση της Τομάτας - ΗΔΥΦΩΣ. ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ: Βοήθεια για καλλιέργεια λαχανικών λουλουδιών φυτών. Ασθένειες εχθροί. Blog Forum. Λαχανό-Ιστορίες. Τα πάντα για το ελαιόλαδο. Οι κατηγορίες του ελαιολάδου Οι κατηγορίες που αναφέρονται παρακάτω είναι θεσπισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι κοινές για όλες τις χώρες που παράγουν ελαιόλαδο. Από αυτές το καλύτερο θρεπτικά για τον καταναλωτή είναι το Έξτρα Παρθένο Βιολογικό και ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδο, το οποίο είναι αγνό φυσικό λάδι ελιάς χωρίς βιομηχανική επεξεργασία(μόνο αυτό που έχει και τις τρεις αυτές ενδείξεις). Κάθε μια από τις παρακάτω κατηγορίες μπορεί να είναι από απλό ή από βιολογικό ελαιόλαδο(Βιολογικό = φυσικό λάδι ελιάς χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα).

Άλλη μια ένδειξη πάνω στις συκευασίες του τυποποιημένου ελαιολάδου που έχει δημιουργήσει πολύ θόρυβο είναι αν η θλίψη του καρπού στο ελαιοτριβείο, έγινε με ψυχρή ή θερμή έκθλιψη. Οι υποστηριχτές της ψυχρής έκθλιψης προβάλουν το επιχείρημα ότι οι βιταμίνες και πολλά από τα θρεπτικά συστατικά καταστρέφονται με την αύξηση της θερμοκρασίας και για αυτό θεωρούν την ψυχρή έκθλιψη καλύτερη. Οι κατηγορίες του ελαιολάδου είναι οι εξής: Κύριες κατηγορίες: Πρωτοβουλία για αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό. Σεληνη στα 12 ζωδια - Σεληνη κενη πορειας. Αυτόματο Πότισμα. Το αυτόματο πότισμα του κήπου ή της γλάστρας στο μπαλκόνι, είναι μία δοκιμασμένη αποδοτική και αξιόπιστη λύση που ταυτόχρονα μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε οικονομία στο νερό γιατί με την σωστή ρύθμιση της εγκατάστασης ποτίζουμε όσο νερό έχουν ανάγκη τα φυτά και όσες φορές χρειάζονται αποφεύγοντας έτσι την σπατάλη του νερού .

Ο σωστός σχεδιασμός του αυτόματου ποτίσματος και η επιλογή του κατάλληλου προγραμματιστή είναι σημαντικά και εξασφαλίζουν την απόδοση και την ποιότητα του όλου συστήματος. . Προγραμματιστής αυτόματου ποτίσματος μπαταρίας με εβδομαδιαίο πρόγραμμα και ημερήσιο πρόγραμμα ποτίσματος. Λειτουργεί με μία μπαταρία 9 βολτ αλκαλική για ένα έτος. Συνδέεται σε βρύση με σπείρωμα ¾ και σε λάστιχο Φ16. Θερμοκήπιο - φυτώριο. Το έφτιαξα φέτος το Μάρτιο και είχε μεγάλη επιτυχία!!! Η φυτρωτικότητα των σπόρων ξεπέρασε το 90% ! Οι σπόροι βγαίνουν σε πολύ σύντομο διάστημα και αναπτύσσονται πολύ γρήγορα! , Το κόστος του ανήλθε περίπου στα 140 €. Χρησιμοποίησα κούφια τετράγωνη γαλβανιζέ σωλήνα 2 επί ., με την οποία κατασκεύασα τον σκελετό του θερμοκηπίου, που έχει μήκος , πλάτος και ύψος .

Στη βάση τοποθέτησα απλή ψιλή λαμαρίνα με κλίση προς τα εμπρός για να μαζεύει τα νερά και από τέσσερις τρύπες που άνοιξα μπροστά να φεύγουν έξω. 35 πόντους πιο ψηλά έφτιαξα τελάρο στο οποίο τοποθέτησα πλέγμα (κουνελόσητα) κι αυτό με ελαφρά κλίση προς τα εμπρός για να είναι κάθετα τα φυτά προς τον ήλιο. Πάνω από τη λαμαρίνα και κάτω από το πλέγμα έβαλα ένα αερόθερμο και από πάνω μια λαμαρίνα που να το υπερκαλύπτει για να μην πέφτουν νερά πάνω στο αερόθερμο. Στο πάνω μέρος τώρα του πλέγματος και αριστερά όπως βλέπουμε στην προηγούμενη φωτογραφία , έβαλα και σκέπασα με ένα κομμάτι λαμαρίνας ένα θερμοστάτη.

Το υλικό αυτό είναι ακριβό! Σπέρνω Πατάτες. ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ. Καρότα - Πληροφορίες για καλλιέργεια ασθένειες σπορά Κηπευτικών Λαχανικών. Φεβρουάριος - Το Αγρόκτημα. ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. 75 Things You Can Compost, But Thought You Couldn't - Planet Green. Handy Farm Devices - Cobleigh - ToC. NASTY FREE - PUNKLES FARM on Vimeo - StumbleUpon. 5 Secrets to a ‘No-work’ Garden | Eartheasy Blog. It took over 20 years of gardening to realize that I didn’t have to work so hard to achieve a fruitful harvest. As the limitless energy of my youth gradually gave way to the physical realities of mid-life, the slow accretion of experience eventually led to an awareness that less work can result in greater crop yields.

Inspired in part by Masanobu Fukuoka’s book, One Straw Revolution, my family experimented with gardening methods which could increase yields with less effort. Fukuoka spent over three decades perfecting his so-called “do-nothing” technique: commonsense, sustainable practices that all but eliminate the use of pesticides, fertilizer, tillage, and perhaps most significantly, wasteful effort. Here are the strategies we used which enabled us to greatly increase our garden yield, while requiring less time and less work. 1. Use the ‘no-till’ method of gardening With ‘no-till’ gardening, weeding is largely eliminated. 2.

Once mulch is in place, it doesn’t need to be disturbed. 3. 4. BIOTEYMA-Ίλιον. Βιολογικοί Σπόροι για φύτεμα - ΒΙΟΚΗΠΟΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ. Greenhouse Heaters | Gas, Paraffin & Electric Greenhouse Heaters | Keen Gardener. Greenroofs.gr | Πράσινες στέγες.