background preloader

Φτιάχνω μόνος μου

Φτιάχνω μόνος μου

https://www.ftiaxno.gr/

Related:  Ιατρικά

H γενική αίματος γίνεται χωρίς να είστε νηστικοί. Για ποιες εξετάσεις δεν πρέπει να φάτε ή πιείτε πριν; Οι εξετάσεις αίματος δίνουν στο γιατρό σας μια εικόνα για τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού σας. Είναι πολύ χρήσιμο σε περιοδικά διαστήματα, συνήθως ενός έτους, εκτός αν συντρέχουν λόγοι για πιο σύντομα, να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις. Αυτές μπορεί να τις καθορίσει ο γιατρός που σας παρακολουθεί. Άλλες πάλι φορές επειδή είναι τόσο πια διαδεδομένες αυτές οι εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να τις ζητήσετε και εσείς οι ίδιοι. Όμως για την αξιοπιστία των μετρήσεων, επιβάλλεται να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες με σημαντικότερο αυτό της νηστείας πριν από τις γίνουν οι εξετάσεις.

Νοέμβριος 2010   ΕΛΙΑ (Olivo-Ulivi-OliveTree) Ελαία η ευρωπαϊκή (Olea europaea) Οικογένεια : Ελαίδες (Oleaceae) Η ελιά είναι ένα δέντρο που απαντά σ’ολες τις μεσογειακές χώρες. Κατάγεται από τη Μικρά Ασία απ’οπου και διαδόθηκε σε όλες τις χώρες που έχουν ζεστά και ξερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Fatmagul (επεισόδια 95-96) Η Fatmagul – Φατμαγκιούλ, στο δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Μια σειρά που όλοι λατρέψαμε έρχεται ξανά από το Mega. Η υπόθεση της Fatmagul έχει συγκλονίσει τους πάντες. Έχοντας χάσει τους γονείς της από μικρή ηλικία, κατοικεί μαζί με τον αγαθό αδερφό της και την σκληρή γυναίκα του. Ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον, καθώς σχεδιάζει να παντρευτεί τον άνθρωπο που αγαπά. Ένα τραγικό γεγονός βάζει όμως φρένο στα όνειρα της.

Με μικρές αλλαγές, από σήμερα, δυναμώνουμε την καρδιά μας και κερδίζουμε χρόνια Με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες και στη διατροφή μας, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία ευθύνονται για τον 1 από τους 2 θανάτους, που σημειώνονται στην Ελλάδα. Η καρδιοπάθεια είναι μια από τις κύριες αιτίες των καρδιακών προσβολών και επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Δεν υπάρχει ενιαία αιτία για την καρδιοπάθεια. Ωστόσο, υπάρχουν γνωστοί παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες να εμφανίσετε καρδιοπάθεια. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου με τους οποίους έχετε γεννηθεί και δεν μπορεί να αλλάξουν όπως το γήρας, το φύλο σας και το οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας.

Για να αποκτήσουν οι ελιές το επιθυμητό αχυροκίτρινο χρώμα, εκτός από τη συλλογή τους την κατάλληλη εποχή, πρέπει να ξεπικρίσουν, χωρίς να έλθουν σε επαφή με τον αέρα undefined Για να αποκτήσουν οι ελιές το επιθυμητό αχυροκίτρινο χρώμα, εκτός από τη συλλογή τους την κατάλληλη εποχή, πρέπει να ξεπικρίσουν, χωρίς να έλθουν σε επαφή με τον αέρα. Για τον λόγο αυτό κρίνονται ακατάλληλά τα δοχεία με μεγάλο άνοιγμα(λεκάνες, σκάφες κ.λ.π.). Για να σκεπάζει το νερό της ελιές, βάζουμε επάνω ένα κομμάτι άσπρο πανί ή καλύτερα ένα κατάλληλο ξύλινο πώμα. Οι 10 καλυτερες ιστοσελίδες να παρακολουθήσετε ταινίες online δωρεάν - Τσόκαρο blog Παρακολουθήστε ταινίες σε απευθείας σύνδεση δωρεάν στο iMovieTube. Παρακολουθήστε ταινίες και ταινίες σε υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής δωρεάν και νόμιμα. Δωρεάν online ταινίες και ταινίες σε απευθείας σύνδεση στο iMT.

Ισχαιμικό και Αιμορραγικό Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ενεργήστε Γρήγορα του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr Τα εγκεφαλικά επεισόδια (ΑΕΕ) αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Τα τελευταία 30 χρόνια, πάντως, έχει παρατηρηθεί μια μείωση κατά 45% στους θανάτους που οφείλονται σε ΑΕΕ. Σήμερα, το 70% των ανθρώπων που παθαίνουν εγκεφαλικό συνεχίζουν να έχουν την αυτονομία τους, ενώ το 10% αναρρώνουν πλήρως. Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο μέσα από τις αρτηρίες διαταράσσεται ή διακόπτεται αιφνίδια. Το αίμα μπορεί να σταματήσει να ρέει σε μια αρτηρία επειδή εμποδίζεται από κάποιο θρόμβο αίματος ή πλάκα (αυτό ονομάζεται ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο) ή επειδή η αρτηρία έχει σπάσει ή υποστεί ρήξη (αυτό ονομάζεται αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο).

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (Rosa Hybrida) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (Rosa Hybrida) Η τριανταφυλλιά είναι το πιο δημοφιλές και το πιο διαδεδομένο καλλωπιστικό φυτό καθώς κατέχει τη πρώτη θέση στην εμπορία δρεπτών ανθέων. Είναι φυλλοβόλος ή αειθαλής θάμνος και ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae). Η τριανταφυλλιά, εκτός από την ομορφιά και τα ευωδιαστά άνθη, παρέχει και αιθέριο αρωματικό λάδι εξαιρετικής ποιότητας, που παίρνουμε από τα ροδοπέταλά της και που χρησιμεύει στην παρασκευή αρωμάτων. Επίσης τα πέταλα των τριαντάφυλλων, κυρίως τα ροζ, μπορούν να γίνουν και γλυκό. 24grammata.com Culture e-Magazine – Free eBooks – WebTV H τροπονίνη και η σημασία της στο έμφραγμα. Ποιες άλλες εξετάσεις πρέπει να γίνονται; Το έμφραγμα του μυοκαρδίου οφείλεται σε αιφνίδια απόφραξη ενός κλάδου των στεφανιαίων αρτηριών λόγω ρήξης ή διάβρωσης της αθηρωματικής πλάκας και δημιουργίας θρόμβου ο οποίος αποφράσσει πλήρως την υπεύθυνη στεφανιαία αρτηρία με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη νέκρωση μιας περιοχής του μυοκαρδίου. Αποτελεί επείγουσα κατάσταση, γι' αυτό και η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Οι γιατροί βασίζονται στις αιματολογικές εξετάσεις ώστε να κρίνουν αν ένας ασθενής με πόνο στο στήθος παθαίνει έμφραγμα, όμως τα φυσιολογικά αποτελέσματα της εξέτασης έχουν σαν αποτέλεσμα να μη γίνεται επίσημη διάγνωση.

ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ: Φτιάχνω κομπόστ για λίπανση εδάφους

Related: