background preloader

Ιατρικά

Facebook Twitter

Πόσο ελαιόλαδο να τρώτε για να προστατευτείτε από την καρδιοπάθεια. Έχει αποδειχθεί πως μια διατροφή πλούσια σε υγιεινά έλαια μειώνει τον κίνδυνο διαφόρων χρόνιων παθήσεων και κυρίως τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Πόσο ελαιόλαδο να τρώτε για να προστατευτείτε από την καρδιοπάθεια

Γιώργος Κρασόπουλος - Καρδιοχειρουργός. Το χειρουργείο Οι Τομές Αορτοστεφανιαία παράκαμψη - (bypass) Αορτική βαλβίδα.

Γιώργος Κρασόπουλος - Καρδιοχειρουργός

Ανεύρυσμα κατιούσας θωρακικής αορτής - Γερασιμος Μπαζιγος - Σύγχρονο Κέντρο Αγγειακών Παθήσεων. Λεπτομέρειες Κατηγορία: Αρτηριακές Παθήσεις.

Ανεύρυσμα κατιούσας θωρακικής αορτής - Γερασιμος Μπαζιγος - Σύγχρονο Κέντρο Αγγειακών Παθήσεων

Ασκήσεις για θεραπεία και βελτίωση της όρασης. Ένα ενδιαφέρον άρθρο από τη σελίδα healthyandnatural.life το οποίο δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα μέθοδο βελτίωσης της όρασης.

Ασκήσεις για θεραπεία και βελτίωση της όρασης

Εάν αποφασίσετε να την ακολουθήσετε για θεραπευτικούς λόγους, μην ξεχάσετε να κάνετε μια εξέταση ματιών, να ζητήσετε τη γνώμη του οφθαλμιάτρου σας και έπειτα να δείτε τα αποτελέσματα. Ακολουθεί το άρθρο: Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν δεν χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες ομάδες μυών για πάρα πολύ καιρό, γίνονται πιο αδύναμες. Για παράδειγμα, αν κάποιος τραυματίσει το πόδι του και μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον καιρό το πόδι του θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Charbon végétal. Έξι τροφές με πολλά λιπαρά που είναι όμως πολύ υγιεινές. Από τότε που το λίπος “δαιμονοποιήθηκε” στα διατροφικά πρότυπα των τελευταίων δεκαετιών για λόγους που μόνο θέματα υγείας δεν αφορούν, οι άνθρωποι άρχισαν να καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη, υδατάνθρακες και επεξεργασμένες τροφές αντ' αυτού.

Έξι τροφές με πολλά λιπαρά που είναι όμως πολύ υγιεινές

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: η παχυσαρκία έχει εκτοξευτεί παγκοσμίως και ο περισσότερος κόσμος έχει πιο συχνές αρρώστιες. Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν. Σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι το λίπος, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών, δεν είναι τόσο κακό όσο, ίσως, “σας έχουν κάνει” να πιστέψετε. Τρανς VS κορεσμένα λιπαρά: Ποια είναι χειρότερα για την καρδιά; Δεν είναι όλα τα λίπη ίσα, όσον αφορά το πώς επηρεάζουν την υγεία μας και μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ένα συγκεκριμένο είδος λιπαρών μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και θανάτους από προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά και τον διαβήτη.

Τρανς VS κορεσμένα λιπαρά: Ποια είναι χειρότερα για την καρδιά;

Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες ότι τα βιομηχανικά παραγόμενα λίπη τρανς (ή τρανς λιπαρά οξέα) μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς. Από την άλλη, τα κορεσμένα λίπη - παρά την κακή φήμη τους- δεν φαίνεται να σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο, έμφραγμα, εγκεφαλικό ή διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η κατανάλωση μιας λογικής ποσότητας κορεσμένων λιπών στην καθημερινή διατροφή δεν συνιστά κίνδυνο για την υγεία. Τα σημεία πίεσης στο σώμα που βελτιώνουν την υγεία σας. Ο τύπος θεραπείας που εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης στο σώμα του ανθρώπου, είναι ίσως πιο γνωστός και ως βελονισμός πίεση και εφαρμόζεται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Τα σημεία πίεσης στο σώμα που βελτιώνουν την υγεία σας

Πρόκειται για την εφαρμογή πίεσης σε σημεία που βρίσκονται κατά μήκος των “μεσημβρινών” στο σώμα σας για να προωθήσει τη χαλάρωση και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Υπάρχουν περισσότερα από 400 σημεία βελονισμού στο σώμα. 3.pdf. Αρρώστιες που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών και χημικών στοιχείων. Ποιά ειναι τα συμπτώματα έλλειψης της Β12. ΤΑ ΝΕΑonline ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ+ΖΩΗ - Τι προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης Β12. Η βιταμίνη Β12 είναι μια βασική πρωτεΐνη, που παίζει πολλούς ρόλους στον οργανισμό, καθώς είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση υγιούς του νευρικού συστήματος, για την παραγωγή του DNA και για τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

ΤΑ ΝΕΑonline ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ+ΖΩΗ - Τι προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης Β12

Καθώς γερνάμε, όμως, ελαττώνεται η ικανότητα του οργανισμού να την απορροφά από τα τρόφιμα, με συνέπεια να παρουσιάζεται ανεπάρκεια σε αυτήν, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Η τροφή που εμποδίζει την πρωταρχική αιτία θανάτου και αυξάνει τη διάρκεια ζωής. Άρθρο της διατροφολόγου Mae Chan Οι ουσίες που δίνουν στις πιπεριές τσίλι την έντονη γεύση τους, όταν καταναλώνονται ή εφαρμόζονται τοπικά καθώς και οι χημικές ουσίες τους που ονομάζονται καψαϊκινοειδή εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.

Η τροφή που εμποδίζει την πρωταρχική αιτία θανάτου και αυξάνει τη διάρκεια ζωής

Οι πιπεριές τσίλι αποτελούν μέρος της ανθρώπινης διατροφής στην Αμερική τουλάχιστον από το 7.500 π.Χ. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι πιπεριές τσίλι ενσωματώθηκαν στη διατροφή των Μεξικανών πάνω από 6.000 χρόνια πριν και ήταν ένας από τους πρώτους καρπούς που επικονιάζονται μόνοι τους. Γλυστρίδα ή Αντράκλα: Ένα αρχαίο θεραπευτικό φυτό με πλούσιες ιδιότητες. Της Μαριάννας Ευαγγέλου – Βιοχημικός Μsc Η γλυστρίδα, αντράκλα , τρέβλο Portulaca oleracea, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των φυτών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Α και ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ (ALA).

Γλυστρίδα ή Αντράκλα: Ένα αρχαίο θεραπευτικό φυτό με πλούσιες ιδιότητες

Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας καρδιακής νόσου, προστατεύουν πιθανώς από τον καρκίνο, τις φλεγμονώδεις παθήσεις, εγκεφαλικού επεισοδίου, και να βοηθήσει στην πρόληψη της ADHD, αυτισμό, και άλλα αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά. 100 γραμμάρια φρέσκα φύλλα γλυστρίδας παρέχει περίπου 350 mg άλφα-λινολενικό οξύ, διαθέτει δηλαδή δεκαπέντε φορές περισσότερα ωμέγα-3 από ό,τι τα περισσότερα μαρούλια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, (1320 IU / 100 g, παρέχει 44% της ΣΗΔ). Ένα φλιτζάνι (250 ml) βρασμένα φύλλα περιέχουν 90 mg ασβεστίου, 561 mg καλίου, και πάνω από 2.000 IUs της βιταμίνης Α. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Ήλιου από την αρχαιότητα. Τα βιολογικά και θεραπευτικά αποτελέσματα του ηλιακού φωτός μόλις προ ολίγων ετών άρχισαν να μελετώνται επιστημονικώς.

Ορθότερο θα είναι εάν πούμε ότι η μελέτη του ήλιου ως θεραπευτικού παράγοντος μόλις άρχισε και ότι υπολείπονται ακόμη άπειρα ζητήματα προς επίλυση, στο ευρύτατο πεδίο που προσφέρεται στις έρευνες των σοφών και των ιατρών. Εν τούτοις παρατηρούμε ότι από τα αρχαιότατα χρόνια ο ήλιος εξάσκησε ένα είδος μαγείας επί της ανθρωπότητας και ότι οι αρχέγονοι άνθρωποι αισθάνονταν την δύναμη της ζωής και της ισχύος που πηγάζει από τον ήλιο. Από τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους βρίσκουμε, εκτός των μύθων, σκέψεις περί της χρήσεως του ήλιου στην υγιεινή και την ιατρική. Ο Ηρόδοτος, επί παραδείγματι, περιγράφει το ηλιακό λουτρό και του αποδίδει ενέργεια εξόχως δυναμωτική). Περι υγείας ...Μαρτυρίες: Αρρώστιες που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών και χημικών στοιχείων. Αρρώστιες και παθήσεις που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών από τον ανθρώπινο οργανισμό Φυτά που έχουν αρκετή βιταμίνη Α : Σπανάκι, Σαλατικά, Νεροκάρδαμο, Λάχανο, Καρότα, Τομάτα, Μαρούλι, Πικραλίδα (Ταραξάκο).

Βιταμίνη Β1: Στην έλλειψη της βιταμίνης αυτής οφείλεται η αρρώστια «Μπέρι-Μπέρι».Φυτά με αρκετή βιταμίνη Β: Τα σιτηρά — οι σπόροι τους ακέραιοι — Τα φασόλια, η φακή, τα λαχανικά. Βιταμίνη Β2: Η έλλειψή της συντελεί σε γενική αναιμία, Δερματίτιδες, Φωτοφοβία, Μη κανονική θρέψη.Βρίσκεται στη Τομάτα, στο Σπανάκι, στα Καρότα, στα Πορτοκάλια, στις Πατάτες, στα Σταφύλια. Βιταμίνη Β6: Η έλλειψη της προκαλεί σοβαρές ανωμαλίες στο «Μεταβολισμό ορισμένων αμινοξέων». Αβιταμίνωση σπάνια, προκαλεί σπασμούς, δερματίτιδα, γαστροεντερίτιδα.Το ψωμί από πλήρες σιτάρι έχει βιταμίνη 6 και ακόμη Βιταμίνη Β1 B2, E και Νίκοτινικό οξύ — παράλληλα στο ασβέστιο και στο σίδηρο. Βιταμίνη Γ: Η έλλειψη της Βιταμίνης αυτής έχει ως συνέπεια την εμφάνιση της ασθένειας του «Σκορβούτου».

Βιταμίνη Β12: Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν υπάρχει έλλειψη της; Η έλλειψη της βιταμίνης Β12 είναι πολύ συχνότερη από ότι νομίζουμε. Τα σημεία και συμπτώματα της ασθένειας που προκύπτει λόγω της έλλειψης βιταμίνης Β12 σε πολλές περιπτώσεις είναι εύκολο να διαφύγουν της προσοχής και έτσι η διάγνωση δεν γίνεται. Υπολογίζεται ότι μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας 51 ετών και περισσότερο, 1 σε κάθε 31 έχει χαμηλά επίπεδα αίματος σε βιταμίνη Β12 (πιο κάτω από 200 pg/ml). Ορισμένες ομάδες πληθυσμού κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν έλλειψη της εν λόγω βιταμίνης.

ΤΑ ΝΕΑonline ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΣΗ+ΖΩΗ - Τι προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης Β12. Όνειρα: Το Μυστήριο της Δεύτερης Ζωής μας. Του Παντελή Γιαννουλάκη Ο εγκέφαλός σου είναι πιο ενεργός όταν κοιμάσαι απ’ ό,τι όταν βλέπεις τηλεόραση Όταν ονειρευόμαστε, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί κανονικότατα σαν να δέχεται αληθινά ερεθίσματα, και δίνει στους επιστήμονες την εικόνα ενός εγκεφάλου που βλέπει, ακούει, οσμίζεται, γεύεται, πιάνει, κινείται, κλπ, και επεξεργάζεται πληροφορίες σαν να τις δέχεται από το εξωτερικό περιβάλλον, με τη διαφορά ότι το σώμα κοιμάται και τίποτε από όλα αυτά δεν παρατηρείται να συμβαίνει σε αυτήν την πραγματικότητα. Le sel est-il vraiment dangereux ? 1 - C'est vrai le sel raffiné est tout simplement toxique Il faut savoir que le sel raffiné blanc couramment vendu dans le commerce est toxique pour l'organisme, comme tous les produits chimiquement purs. Les produits purs n'existent pas dans la nature, et ce sont les micro-éléments qui annulent l'agressivité de la molécule de base.

De plus, le sel est systématiquement ionisé, c'est-à-dire passé à la radioactivité gamma. Κάλιο - Βικιπαίδεια. Τα πολλαπλά οφέλη της εφίδρωσης. 11 τρόποι με τους οποίους προκαλείτε κατά λάθος φλεγμονή στον οργανισμό σας. Άρθρο της διατροφολόγου Lori Shemek, Ph.D. Υπέρταση και αλόγιστη χρήση φαρμάκων. 10 τρόποι για να ελέγξετε τα επίπεδα του ουρικού οξέος. Η ανισορροπία του ουρικού οξέος στον οργανισμό μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως για παράδειγμα, ουρική αρθρίτιδα, πέτρες στα νεφρά και νεφρική ανεπάρκεια.

Επιπλέον, συνδέεται με την υπέρταση και τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Τσεκάπ. Οι εξετάσεις που σώζουν ζωές. Τα συνήθη λάθη κατά την μέτρηση της πίεσης και η σωστή χρήση του πιεσόμετρου. Santé / Bien-être. Χοληστερίνη: Οι 5 οικογένειες τροφών που την μειώνουν - Onmed.gr. Όπως είναι γνωστό, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο κατά πόσον θα καταφέρει ένα άτομο να κρατήσει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα του εντός των επιθυμητών για την ηλικία του ορίων. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν προς αυτόν το σκοπό. Αθηρωματικός δείκτης: Πού χρησιμεύει και πώς θα τον υπολογίσετε - Onmed.gr. Πότε αυξάνεται η CPK; - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Χρήσιμες συμβουλές για την υψηλή πίεση. Διαβάστε τις νέες οδηγίες της Ε.Ε για την υψηλή πίεση. Αρτηριακή πίεση: Γιατί ''ανέβηκε''; ΥΠΑΡΧΕΙ φάρμακο κατά του καρκίνου! Ο Ιπποκράτης το είχε δώσει πριν πολλά χρόνια... Ο νόμος του Pareto: Πώς να επιτύχεις 80% αποτέλεσμα με 20% προσπάθεια. Κετογενική Δίαιτα: Μια αντικαρκινική θεραπευτική δίαιτα που σας αδυνατίζει. Δείτε το ''μενού'' που προστατεύει την καρδιά! Δυσλεξία: επιδημία ή κομπίνα; - σχετικά άρθρα. Πώς να εμποδίσετε την μπλοκαρισμένη δημιουργική ενέργεια να σας καταστρέψει. 7 σούπερ θρεπτικοί σπόροι που θα βελτιώσουν την υγεία σας. Νερό με λεμόνι: Γιατί να πίνω; Σπιτικό σιρόπι για να απαλλαγείτε από τη βλέννα στους πνεύμονες. Το περπάτημα βοηθά στη διατήρηση της ψυχικής υγείας. Σουσάμι: Τα εξαιρετικά οφέλη του για τον οργανισμό.

Οι εξαιρετικές ιδιότητες του σουσαμόνερου. Συνταγή: Ρόφημα για αντιμετώπιση των πόνων και προστασία της καρδιάς. Τα 12 κορυφαία οφέλη που αποκομίζετε από τις φακές. 6 τροφές που απομακρύνουν τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Φτιάξτε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό ρόφημα κατά του άγχους. Διώξτε την πίεση χωρίς...φάρμακα! Αυτοάνοσα νοσήματα και διατροφή. Υπάρχει φάρμακο κατά του καρκίνου! Ο Ιπποκράτης το είχε αποκαλύψει - Γιατί μας το κρύβουν; - Ομορφιά - Υγεία. Φτιάχνω μόνος μου. Συνταγή: Σπιτικό και θρεπτικό ταχίνι. 17 σπιτικές θεραπείες για τη βουλωμένη μύτη. Τα μυστικά της βιταμίνης Β12: Η θαυματουργή θεραπευτική της δύναμη. Οι 50 πιο υγιεινές τροφές: Σε τι βοηθούν και πόσο πρέπει να τρώτε. Τέλος εποχής για την χοληστερίνη. Palo.com.cy - Γρίφοι: 8 αινίγματα για δυνατά μυαλά. HealthyLiving.gr – Δες τη ζωή υγιεινά. Rheinische Post: 360 εκ. ευρώ τόκους έχει καταβάλει η Ελλάδα στη Γερμανία. 10 διατροφικές ελλείψεις που μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη. Ποιο είναι το καλύτερο τσάι για καρδιά και εγκέφαλο;

12 ασυνήθιστοι αλλά θεραπευτικοί τρόποι για να χρησιμοποιείτε το μέλι καθημερινά. Χαρακτήρας: Ο καθρέφτης της υγείας μας. Απαλλαγείτε από το μπούκωμα σε 5 λεπτά κάνοντας... μασάζ! Ελληνική συνταγή 6000 ετών που προστατεύει από πολλές ασθένειες. Οδηγείτε με το παράθυρο ανοιχτό, πιείτε κακάο πριν κοιμηθείτε -20 συνήθειες που μπορεί να αλλάξουν ριζικά την φυσική σας κατάσταση [λίστα] ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ! ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΤΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ! ! ! Χρυσό μέλι: Συνταγή για το ισχυρότερο φυσικό αντιβιοτικό. Διαλογισμός: Πως μπορούμε να ελέγξουμε ακόμα και τις ασθένειες μέσω της σκέψης. 6 ιστοί του σώματος που μπορούν να αναγεννηθούν μέσω της διατροφής.

Τα σωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης. Το πολύτιμο λάδι ρίγανης ή ριγανέλαιο. Το κακάο αναστρέφει την απώλεια μνήμης. Φτιάξτε χαρουπάλευρο και χαρουπόμελο. Διατροφή - Σωστή Διατροφή - Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός. Τι είναι αυτό που η φαρμακοβιομηχανία δεν θέλει να πιστέψετε. Συνταγή καθαρισμού του παχέως εντέρου με δύο συστατικά. 6 στάσεις της Γιόγκα για να ελευθερώσετε το γοφό, το ισχίο και τη μέση. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη λαπαροσκόπηση! Γύρη - Θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες της γύρης - Μελισσοκομία Καλαβρύτων Καραγκούνη.

Βιταμίνη Ε: γιατί είναι τόσο σημαντική και που θα τη βρείτε. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κορυφαίο νοσοκομείο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ την αλήθεια για τον ΚΑΡΚΙΝΟ!!! - Ομορφιά - Υγεία. Πιστοποιητικό νεότητας οι πολλές ελιές στο σώμα. 8 τρόποι με τους οποίους το μηλόξυδο ενισχύει την υγεία σας. Μόνο αυτά τα 31 τρόφιμα πρέπει να τρώει κανείς αν δεν θέλει να γεράσει και να ρυτιδιάσει [εικόνες] Έντυπο 9 - Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας, Ενημέρωση Ασθενών. OnLine Περιοδικό σας! - Ωχρά κηλίδα: Προσέξτε τη σαν τα μάτια σας! L’ortie, un trésor santé à cueillir pour ses bienfaits. Οι δραστηριότητες που αυξάνουν το αίσθημα της ευτυχίας. Βιταμίνη C: Το ελιξήριο της Νιότης. Τα βιώματα του εμβρύου και τα επακόλουθα στην εξέλιξή του σαν άνθρωπος. Σημάδια που μπορεί να φανερώνουν προβλήματα στα νεφρά μας. Το υποσυνείδητό σας μπορεί να κάνει τα πάντα: Πως να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή του. Prescription Drug Information, Interactions & Side Effects.

Iatronet.gr - υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, ειδήσεις, νέα, κατάλογοι υγείας.