background preloader

Minecraft i skolen

Facebook Twitter

Jul

Inviterer til skolegudstjeneste på dataspillet Minecraft – Vårt Land - Norges største kristne dagsavis. Barne- og familiedepartementet gir totalt fem millioner kroner til digitale tilbud fra tros- og livssynssamfunn i adventstida.

Inviterer til skolegudstjeneste på dataspillet Minecraft – Vårt Land - Norges største kristne dagsavis

Av disse midlene får Den norske kirke 2,5 millioner kroner – og Kirkerådet har bestemt seg for å legge på 3,5 millioner på summen som deles ut til menighetene. STL (Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn) og Norges kristne råd får 1,25 millioner hver. Over 200 søknader ble hurtigbehandlet og midlene er tildelt på rekordtid, og allerede sendt ut. – Fantasien er stor, vi har fått søknader til mange spenstige prosjekter - og fordeler støtten til alle relevante søkere, forteller kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig i Kirkerådet. [ Les om hvordan Ropstad vil redde kirkejula ] Digital kirke.

Minecraft i et inkluderende klasserom. Minecraft er mye brukt i skolen fordi spillet egner seg til tverrfaglig arbeid og til utvikling av problemløsning, kritisk tenkning, kreativitet, samarbeid, kommunikasjon og empati.

Minecraft i et inkluderende klasserom

En undervisningsøkt med Minecraft kan dekke flere av Fagfornyelsens tverrfaglige temaer. Her er noen eksempler: Her kan du finne eksempler på kompetansemål som kan jobbes med i Minecraft. Elever med behov for øye- og bryterstyring Minecraft kan spilles med øyestyring og bryterstyring. Her kan du se to videoer om hvordan Minecraft kan spilles med øyestyring: Elever med alvorlig skolefravær. Minecraft i undervisningen. Homepage. Using Minecraft as an Educational Tool. Minecraft, klasserommet og analyse – SKOOLER. Basert på virkeligheten Minecraft: Education Edition kan forenkles til et univers hvor man setter sammen og bryter opp byggeklosser.

Minecraft, klasserommet og analyse – SKOOLER

Her kan vi trekke en enkel parallell til naturen hvor alt er bygget opp og brytes ned ettersom hvilken form og proporsjoner stoffene har i naturen. Minecraft: Education Edition vil for eksempel vise visuelt og klart at H2 og H2O er to helt forskjellige stoffer med forskjellige bruksområder og hvordan det kan brytes ned enda mer. Samtidig som vi har en virkelighetsnær verden skifter vi eleven fra en passiv mottaker til en aktiv deltaker.

Sammen med spillets forenkling og trygge rammer bidrar dette til et sterkt pedagogisk forankret verktøy ideelt for undervisning. Blander man også inn mulighetene man får som en av mange aktive og menneskestyrte karakterer i Minecraft: Education Edition sitt univers, så har man alle muligheter til trygt å rollespille seg gjennom historiske hendelser, konflikter og større samarbeidsprosjekter. Relatert mars 10, 2020. Bruk av Minecraft i matteundervisningen - itslearning - Norge. Du har sikkert hørt om spillet Minecraft.

Bruk av Minecraft i matteundervisningen - itslearning - Norge

Millioner av barn over hele verden spiller det, men visste du at det også kan være til hjelp i matteundervisningen? Det visste ikke jeg. Da sjuåringen min ba meg om å laste ned Minecraft for ham, leste jeg om det på nettet først, og det jeg fant ut, forbløffet meg. Minecraft er et spill der spillerne bruker 3D-blokker til å bygge enkle ting som hus og mer kompliserte ting som programmerbare datamaskiner (se video). I klasserommet kan det brukes til å undervise i matematiske begreper – fra gangetabeller på begynnernivå til avansert fysikk. Mitch Brotherton underviser 6. og 7. klasse i matte på Otwell Middle School i Cumming, Georgia.

Alt du kan forestille deg, kan du bygge «Minecraft er det gamere omtaler som et sandkassespill, der spilleren gjør akkurat det han eller hun har lyst til. Opplegget hans omfatter mange av de fellesfaglige kompetansemålene som er obligatoriske i matte- og lese-/skriveundervisningen. Oppmuntrende kreativitet Morofaktor. Besøk stortingsbygningen i Minecraft - stortinget.no. Elever fra Brundalen skole i Trondheim har bygget stortingsbygningen med digitale byggeklosser i spillverdenen Minecraft.

Besøk stortingsbygningen i Minecraft - stortinget.no

Nå har de gjort filen tilgjengelig på nett, slik at alle klasser som bruker Minecraft kan ta bygningen i bruk. Brundalen skole har samarbeidet med Senter for IKT i utdanningen (nå IKT i praksis) om prosjektet, og lærerne har lastet opp filen og en veiledning på sistnevntes ressurssider IKT i praksis. Her finner du filen med stortingsbygningen og en forklaring på hvordan den kan brukes. Trondheimselevene satte i gang med Minecraft-prosjektet sitt blant annet fordi stortingsbygningen fylte 150 år i 2016. De har i prosessen lært mye om stortingsbygningens historie, hva som til vanlig foregår inne i bygningen og hvorfor mange mener dette er Norges viktigste hus.

Utdanningsrådgiver: - «Minecraft» i skolen er tull. (PressFire.no): Utdanningsrådgiveren Tom Bennet, som blant annet brukes som konsulent av den britiske regjeringen, har lite til overs for bruk av dataspillet «Minecraft» i skolen. - Dette virker for meg som en ny gimmick som kommer i veien for at barna faktisk lærer. - Å fjerne disse gimmick-aspektene fra utdanningen er en av de største oppgavene for oss lærere.

Utdanningsrådgiver: - «Minecraft» i skolen er tull

Vi må tømme innsjøen for disse gimmickene, forteller han til avisen The Times. Dette kommer i kjølvannet av at Microsoft i sommer lanserte en skreddersydd variant av det populære dataspillet nettopp for bruk i skolen. Bennet spør om man egentlig trenger dette spillet. - Finnes det noe billigere og bedre, som bøker, spør han videre. - Ved å tilby et spill og en gimmick-aktig måte å lære noe på, risikerer du at barna fokuserer på feil ting. På Twitter påpeker Bennet videre at det ikke finnes noen vitenskapelig begrunnelse for å ta i bruk «Minecraft» i skolen. - Han vil aldri få vitenskapelig bevis. Minecraft 104: Chemistry Lab.