background preloader

Nettvett

Facebook Twitter

Advarer mot sosiale medier: Er du nedfor bør du ikke surfe på Facebook - Sosiale medier. Facebook knyttes til stadig flere uheldige konsekvenser for den psykiske helsen vår.

Advarer mot sosiale medier: Er du nedfor bør du ikke surfe på Facebook - Sosiale medier

Eksperter ber folk være oppmerksomme og advarer spesielt folk med depressive symptomer. Alt fra lav selvtillit til sjalusi og depresjon har de siste årene blitt satt i sammenheng med bruk av Facebook og andre sosiale medier. I en fersk studie undersøkte forskere ved University of Houston i USA i hvilken grad folk sammenlignet seg med andre, og hvor ofte de opplevde depressive symptomer. Mennesker som brukte Facebook mye, tenderte til å ha flere depressive symptomer, skriver Science Daily. Forskerne understreker dog at studien ikke kan si noe om årsakssammenheng. – Det betyr ikke at Facebook fører til depresjon, men at depressive symptomer og mye bruk av Facebook, går hånd i hånd, sier en av forskerne, Mai-Ly Steers, i en pressemelding.

Drammens Tidende - «Jeg trenger det ikke!» Få papiravisen og alt innhold på nett i 8 uker for KUN 88 kr MeningerJeg er mor til en 12 år (snart 13 år) gammel jente.

Drammens Tidende - «Jeg trenger det ikke!»

Friends’ pictures on social media have biggest impact on body image. Seeing friends’ carefully curated selfies on Facebook is more likely to induce feelings of guilt or shame among young women, and lead to unnecessary dieting, than images of models or celebrities they see in magazines.

Friends’ pictures on social media have biggest impact on body image

Academics found that young women are more likely to compare their appearance with that of their peers’ images on social media than they were with celebrities on TV, adverts or other forms of traditional media. When they then make an unfavourable comparison with the other woman they are looking at, the impact is more pronounced when the image is on social media. Women are also more likely to diet and do exercise when negative comparisons take place on sites such as Facebook or Instagram, the research found. The vast majority of study participants were not overweight and did not need to diet. Mange selfies på nett tyder på asosiale trekk.

Våre personlighetstrekk kan påvirke hvordan vi fremstiller oss selv på nettet.

Mange selfies på nett tyder på asosiale trekk

En ny studie viser at menn som postet flere bilder av seg selv enn andre på Facebook og Instagram, scoret høyere på målinger av narsissistiske og psykopatiske trekk. Resultatene er publisert i Personality and Individual Differences. Nettvett. Rektorer vil stenge nettsider som brukes til mobbing. Som abonnent skal du kunne lese Bergens Tidende på den måten som passer best for deg – enten det er på papir, PC, nettbrett eller mobil.

Rektorer vil stenge nettsider som brukes til mobbing

Vi tilbyr tre ulike produktpakker, som vi har kalt Komplett, Helg og Digital. Felles for alle er at du har full tilgang til alle saker på bt.no og eavisen inkludert i abonnementet, i tillegg til fordelsprogrammet BTkortet. Abonnementet omfatter til enhver tid det som inngår i produktsammensetningen presentert i prislisten over. Slettmeg hjem - Slettmeg.no.

Redd Barna - Ta med noen du stoler på. Medietilsynet. Nettvett handler om å ta kloke valg på internett, og det er viktig å ha gode nettvaner med det samme barn blir brukere av nettet.

Medietilsynet

Digiduck er derfor en nyttig bok, lydbok, et praktisk nettspill og et tilpasset undervisningsopplegg som handler om nettvett og deling av bilder for barn fra fire år. Møt andungen Digiduck som ønsker å legge ut et litt rart bilde av vennen sin gasse.gris på "Familiefarmen" - en nettspillside der alle vennene hans er med. Han mener egentlig bare å være morsom, men heldigvis dukker Kloke_ugle opp med gode råd. Han forteller og viser Digiduck hvordan vennene hans kan komme til å reagere på dette bildet, og hvordan ting kan bli annerledes for Digiduck fremover hvis han velger å dele bildet. Bestemmer selv med selfie. – Det som skiller selfien fra et hvilket som helst selvportrett tatt med mobil eller kamera, er at den blir delt på sosiale medier, sier Lin Prøitz.

Bestemmer selv med selfie

Prøitz er kjønns- og mediaforsker, og kom nylig ut med e-boka Selvbilde i samarbeid med fotograf Kristoffer Eliassen. I boka beskriver hun selfier, hva de uttrykker og hvordan de er blitt en del av i hverdagslivet. Hovedsakelig med utgangpunkt i feministisk medieforskning og skeive feministiske teorier. Ifølge Prøitz påvirker digital teknologi hvordan vi forstår intimitet, kjønn og seksualitet, og hvordan dette vises offentlig, for eksempel i selfiene. Digital mobbing - Ressursperm for aldersgruppe 9-13 år. Digital Passport by Common Sense Media. Friends’ pictures on social media have biggest impact on body image. Sosiale medier og selvfølelse. Å vokse opp i sosiale medier. Jeg er akkurat gammel nok til at jeg ikke vokste opp i sosiale medier.

Å vokse opp i sosiale medier

Jeg er akkurat gammel nok til at jeg husker at Internett kom. Jeg hadde fått lov til å være med på jobben til pappa. Han skulle vise meg denne utrolig stilige, fascinerende teknologien som de hadde fått tilgang til. Man kunne få informasjon om alt mulig, fra hele verden! Men som 10-åring ble jeg ganske skuffet over Internett. Få år senere ble jeg introdusert til IRC. For de første har Internett alltid vært sosialt.

Hvordan forebygge,avdekke og håndtere digital mobbing? Digital mobbing - Ressursperm for aldersgruppen 13-18 år. Tiltak mot digital mobbing #ITL119. Digital mobbing - Ressursside for foreldre.

Supernytt

Du bestemmer. E4710998 upptacksamhalle natmobbning. Sociala medier i skolan: Skolans ansvar vid nätmobbning. Vet du hvem du snakker med? Bruk Hue - Skoleturné om digital mobbing (Norwegian version) Untitled. - Lett å mobbe digitalt. To av tre barn har opplevd mobbing via nettet eller mobil, ifølge en undersøkelse som Telenor gjorde i 2008.

- Lett å mobbe digitalt

Medietilsynet. Kollektivet: Nettvett. Motverka nätmobbning! Sociala medier i skolan: Skolans ansvar vid nätmobbning. Mobbing og moderne muligheter. Mobbing er at en person over tid utsettes for negative handlinger fra en eller flere personer, og at det er en ubalanse i maktforholdet mellom mobber og mobbeoffer.

Mobbing og moderne muligheter

Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing. Foreldre har en unik mulighet til å forebygge at deres barn tar del i mobbing av andre via Internett og mobiltelefon. Her er noen fokusområder foreldre kan jobbe med for å redusere risikoen for å ta skade av å bli utsatt for mobbing, eller være involvert i å mobbe andre på sosiale medier. Verken foreldre eller lærere ønsker at barn og unge mobber eller mobbes digitalt. Hvem har ansvar for å følge opp når mobbing og konflikter forekommer på nett eller mobil? Du bestemmer – mobbing på nett og mobil April 2010 ble det lansert en nettaktivitet som inneholder blant annet quiz, filmsnutter og fakta om digital mobbing. Tjenesten er utarbeidet av Teknologirådet i samarbeid med Datatilsynet, Utdanningsdirektoratet, Senter for IKT i utdanningen og Medietilsynets Trygg bruk.

139 fakta om Instagram. Facebook sine algoritmer vurderer reaksjoner som viktigere enn likes. Tenk før du taster. Ensomme og mye på sosiale medier. Det ordentlige jeg og det morsomme jeg: Unge jenter på Instagram. 11 gode Twitter-tips.