background preloader

Érdekes

Facebook Twitter

Profi alkalmazások diákoknak. Letölthető anyagok - 2020. február 3.

Profi alkalmazások diákoknak

Miért ne használhatnának a diákok olyan programokat a munkájukhoz, amikkel a profik is dolgoznak? Többnyire azért, mert a profi programoknak ennek megfelelő ára is van és nincs az a tankerület/szülő/lelkes tanár, aki sok tízezer forintot fizetne ki csak azért, hogy a gyerekek valamivel próbálkozhassanak, játszhassanak. A nagy szerencse, hogy sok olyan szoftvercég van, ami kifejezetten diákoknak akár ingyen is adja az alkalmazásait. Most három olyat mutatunk be (amiből az egyik igazából hat), amik diákoknak ingyenesek. Az első csomag az Autodesk programjait foglalja magába és IDE KATTINTVA érhető el.

Speciális videó effektek készítéséhez használható a Houdini nevű program, aminek az ingyenes diák változata IDE KATTINTVA található meg. Ha pedig profi filmvágás és szerkesztés a cél, akkor a Davinci Resolve jöhet szóba (INNEN). Letölthető anyagok - 2020. február 3. Az első csomag az Autodesk programjait foglalja magába és IDE KATTINTVA érhető el. Profi logo-készítő iskolai projektekhez (is) Ingyen naptár 2020-ra: naptár készítés, akár saját fotókkal is. Noha manapság már sokan használják a számítógépen, vagy még inkább az okostelefonokon található naptár alkalmazásokat (a legjobbakat korábban összeválogattuk), még mindig nem ment ki a divatból a hagyományos fali naptár.

Ingyen naptár 2020-ra: naptár készítés, akár saját fotókkal is

S mivel közeledik az idei év vége, s vele a jövő év, időszerű gondoskodni arról, hogy legyen otthon naptár 2020-ra is. Sőt, akár ingyen naptár is, ha mi magunk készítünk egyet. A saját naptár készítés ráadásul nem is ördöngösség! Még csak telepíteni sem kell hozzá semmit, elkészíthetjük online, egyszerűen a böngészőben. Ingyen naptár 2020-ra: saját naptár készítés, akár fotókkal is Házilagos naptárkészítésről gyakorlatilag minden évben szó esik nálunk, hiszen évről évre találunk olyan hasznos megoldásokat, amelyekkel bárki, mindenféle grafikusi tehetség, vagy haladó számítógépes ismeretek nélkül készítheti el falinaptárát. Mivel készíthet a gyerek iskolai prezentációt? Az iskola az életre készít fel.

Mivel készíthet a gyerek iskolai prezentációt?

De tényleg! Olyan prezentációkészítőket mutatok most be, amelyek jól jöhetnek iskolai beszámolásnál, legyen az órai felelet vagy a kiselőadás, de munkahelyi prezentáció esetén is igen hasznosak. Talán már ez a felütés is sejteti, hogy az is lehet egy (digitális) családi program, ha közösen ismerkedik a gyerek és a szülő ezekkel az alkalmazásokkal. Microsoft PowerPoint Ha meghalljuk azt a szót, hogy prezentáció, valószínűleg ez a program ugrik be legelőször. Sőt, hiperhivatkozások beszúrásával nemcsak különféle weboldalakra ugorhatunk át, hanem a dokumentumon belül is lépkedhetünk, szemléletesebbé téve így az anyagunkat.

Jó hír, hogy ma már a prezentációkészítők is online közösségbe tömörülhetnek. Sway Szintén a Microsoft alkalmazása a Sway egyedi, interaktív bemutatókat hozhatunk vele létre, amennyiben van Microsoft-fiókunk. Virtuális tanulókártyák - Quizlet. Jó minőségű, jogtiszta zenék letöltése ingyen, saját videókhoz és projektekhez. Képszerkesztő app - Snapseed. Snapseed is a complete and professional photo editor developed by Google.

Képszerkesztő app - Snapseed

KissPNG - ingyenes képek átlátszó háttérrel. Realtime szavazás. Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet. Online ingyenes gépírás oktató program, mellyel könnyen gyakorolhatod a gépírást, tízujjas vakírást.

Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet

A leckéket igyekszem folyamatosan bővíteni. Köszönet az eddigi segítségért Luxeder Katalinnak, és mindenki másnak! A program ingyenesen használható, így tanfolyamokat szervező cégek, vállalkozások is ingyenesen használhatják. Megjegyezném azonban, hogy semmilyen szervezettel nem állok semmilyen szerződéses, vagy külön megállapodásos viszonyban. Aki tanfolyamon vesz részt, és fizet érte, azzal az oktató munkáját fizeti meg. Kérem, jelezzétek a hibákat! Kérem, bármilyen hiba vagy értelmezhetetlen helyzet esetén dobj egy e-mailt! Működő funkciók Billentyűzetkiosztás: egyes billentyűk, és a hozzá tartozó ujjak kiemelése azonos színnel, egérrel a billentyűkre mutatva megjelenik annak használata, egérrel a billentyűzeten kattintva kimondja az alapértelmezett betűt Betűk oktatása: Hibás leütés jelzése: Leckék: Egyedi szöveg gyakorlása: Diktálás: 5 zenei app nem csak gyerekeknek. A kamaszkorom jelentős része azzal telt, hogy ebéd után leültem az íróasztalomhoz, ám tanulás helyett két ujjamat a kazettás magnó Rec és Play gombjain tartottam és vártam a kedvenc zenéimet a kívánságműsorban.

5 zenei app nem csak gyerekeknek

Huszonöt évvel később, amikor olyan időket élünk, hogy zenei karriert lehet építeni a Youtube-on is, egyik reggel azt vettem észre, hogy előttem a kávéért sorban állók magasra emelték az okostelefonjaikat, miközben én éppen azon tűnődtem, milyen kellemes a háttérben hallható zene. A felemelt telefonok miatt átcikázott rajtam az a gondolat is, hogy az öngyújtók fénye helyett ma már okotelefonok kijelzője ragyog a koncertek nézőterén, de kora reggel volt, a gondolat ahogyan jött, ment is tovább.

Aztán belém csapott a felismerés! Az ok, amiért a többiek magasba emelték a telefonjukat. Egyetlen pillanat alatt újra végigéltem az elmúlt két évtizedet. Vajon mi történik egy okostelefonnal, ha zenészek kezébe kerül? 1. 2. 3. 4. 5. Természetjáró, a túravezető alkalmazás. Képernyővideo készítő - Open Broadcaster Software ingyenes. Tanárblog - Interaktív térképek - zseniális oldal. - 2019. március 16.

Tanárblog - Interaktív térképek - zseniális oldal

Régi nagy kedvencem a tartalom alapú nyelvoktatás, ahol a nyelv csupán 'vivőanyag', és más tanrtárgyhoz tartozó tartalmat tanulunk (meglepő, de legalább annyiszor találkozik kollégák elutasításával, mint tamágatásával - mondván, aki nem történelem tanár, az ne foglalkozzon történelemmel). No mindegy, erre ajánlunk ma egy interaktív térkép gyűjteményt. IDE KATTINTVA például Odusszeusz utazásait követhetjük nyomon némi interaktivitással. Ha ez valakinek kevés, akkor ajánljuk a Nagy szerelmek című térképes kincskereső játékot, ahol legelőször Antonius és Kleopátra szerelmének helyszínét kell megtalálni úgy, hogy ráközelítünk a városra a térképen. Amint ezt megtettük, már meg is jelenik a következő feladatunk. A legjobb appok biológiához.