background preloader

Moestuin

Facebook Twitter

Combinatieteelt in de moestuin. Wat kan er nu eigenlijk wel en niet naast elkaar in de moestuin?

Combinatieteelt in de moestuin

Bij het combineren van gewassen willen we natuurlijk dat onze planten in de moestuin een gunstige invloed op elkaar hebben. Goede buren, slechte buren Sommige planten stoten door middel van geur insecten af voor hun buren of geven verkeerde stoffen door via de wortels. Door de geur die de planten afgeven kunnen ze elkaar versterken of juist verzwakken. Denk maar aan de afrikaantjes (Tagetes patula) die wortel aaltjes voor hun buren afstoten. AH basilicum zaaien kweken moestuin. Basilicum wordt niet voor niets koningskruid genoemd, ze is een heerlijke smaakmaker in vooral Italiaanse gerechten (al komt ze oorspronkelijk uit India).

AH basilicum zaaien kweken moestuin

Snoeien van pruimenbomen (Prunus domestica cv's). Pruimenbomen (Prunus domestica) behoren tot de groep steenfruit.

Snoeien van pruimenbomen (Prunus domestica cv's).

Pruimenbomen vragen in het algemeen weinig onderhoud en zijn relatief gemakkelijk te kweken en te snoeien. Te weinig vruchten door het ontbreken van een passende bestuiver bij uw pruimenboom? Probeer een tweede of derde pruimenras op uw pruimenboom te oculeren. Prunus domestica 'Victoria' - Pruim - Plantenindex. Wat voor een soort pruim geeft de Prunus domestica ‘Victoria’?

Prunus domestica 'Victoria' - Pruim - Plantenindex

De pruim Prunus domestica ‘Victoria’ is een uitstekend zelfbestuivend ras met zware geelpaarse vruchten geeft met een heerlijke smaak. De vruchten zijn een paar weken te bewaren in de koelkast. Waarom biologische zaden een evidente keuze zijn - Blog Natuurlijke Moestuin. Waarom biologische zaden een evidente keuze zijn Zelf zaden kweken en uitwisselen is een hobby voor vele mensen, is gebleken uit de reacties die ik in mijn mailbox mocht ontvangen.

Waarom biologische zaden een evidente keuze zijn - Blog Natuurlijke Moestuin

Om het geïnteresseerden iets gemakkelijker te maken zet ik hieronder nog enkele links met informatie over het zelf kweken van zaden, waarom u resoluut voor biologische zaden moet kiezen en waar u terecht kan om zaden uit te wisselen. Studiedag VELT november 2012. Groenten paksoi - Belevenissen van een Tuinkabouter. Paksoi en zijn broertje amsoi zijn snelgroeiende gewassen.

Groenten paksoi - Belevenissen van een Tuinkabouter

De types die in Nederland geteeld worden zijn langwerpige, open bladkolen met grote groene lepelvormige bladeren en opvallende nerven. Opvallend zijn ook de lange vlezige bladstelen. Beiden zijn eetbaar, en ook de bloemknoppen. Como Plantar Cebollas. 10 Metodos Contra Los Caracoles Y Babosas. Tomaten verspenen. Zie ook tomaten zaaienAls de eerste echte blaadjes te zien zijn kan er verspeend worden.

Tomaten verspenen

Staan de plantjes ruim uit elkaar dan kan je nog wat wachten. In dit zaaibakje staan de plantjes te dicht om het verspenen nog langer uit te stellen. Zoniet worden de stengeltjes veel te lang (fileren). Vul de potjes met potgrond en druk deze aan met de hand. Een gietrand hoef je nu nog niet te laten, die komt er later vanzelf als we de potjes begieten. Begiet de potjes na het vullen zodat ze goed nat zijn. Je kan allerlei potjes gebruiken. Haal voorzichtig een ‘kluitje’ met plantjes uit de zaaibak. Als je voldoende plantjes hebt selecteer je de kleinere plantjes er beter uit.

Maak met een bamboestok van 0,5 cm diameter in ieder pot een gaatje. Neem de plantjes vast bij de kiemblaadjes. Erwten en peulen: zaaien of  planten. Gemakkelijk te kweken! Www.plantaardig.com "helpt u groenten kweken" Erwten telen is makkelijk Lees alles over erwten telen in dit artikel De soorten (doperwten, sluimerwten, peulen, suikererwten) - Vruchtwisseling - Bemesting - Grondbewerking - Zaaien - Vogels - Voorzaaien - Steunen - Aanaarden - Oogsten - Ziekten en Plagen Met talrijke foto's over zaaien, planten, verzorgen en oogsten.

Erwten en peulen: zaaien of  planten. Gemakkelijk te kweken!

Erwten zijn typische voorjaarsgroenten en groeien het best in het koele voorjaar. 's Zomers groeien de erwten niet meer zo goed, is de vruchtzetting minder en is de kans op massale luisinfecties en aantasting door meeldauw groot. Vanaf eind februari tot en met april is dan ook de ideale teeltperiode om te starten met erwten. Voor een goede oogstspreiding kan je proberen vroeg en laat te zaaien. De soorten. Tuinkalender: alle tuinklussen per maand. Van januari tot december: elke maand zijn er klusjes te doen in de tuin.

Tuinkalender: alle tuinklussen per maand

In de tuinkalender vind je alle tuinklussen per maand op een rij. Wat ga jij doen? Met de tuinkalender heb je een handig overzicht van welke klussen je wanneer kunt doen. Spinazie. Nieuwzeelandse spinazie €2,00 Nieuwzeelandse spinazie is geen echte spinazie maar is qua smaak en gebruik gelijk aan echte spinazie.

spinazie

Eind 18de eeuw is deze plant vanuit Nieuw Zeeland naar Europa gebracht door kapitein Cook en wordt sindsdien hier gekweekt. Het is een groente die nog steeds in z’n natuurlijke vorm wordt gekweekt en daarom is de plant weinig gevoelig voor ziekten. Daarnaast bevat de plant veel vitamine c en weinig nitraat. Kortom, een prima alternatief voor spinazie. En dan nu de teelt. Wil je eerder zaaien dan half mei, doe dit dan binnen in potjes en plant de plantjes na half mei buiten in de volle grond.

10 Vegetables & Herbs You Can Eat Once and Regrow Forever. 10 Vegetables & Herbs You Can Eat Once & Regrow Forever There are some ingredients I cook with so often I can never buy too many of them, and most of them are produce. Onions, garlic and fresh herbs are staples in a lot of dishes, and they may be inexpensive, but when you use them on a daily basis it can add up. Some foods are easy to regrow at home from leftover scraps, and some of them can even be grown right on your kitchen counter.

Here are 10 vegetables and herbs you can buy once and regrow forever. Food & Plants You Can Regrow From Kitchen Scraps on Pinterest. Pruning and Staking Tomatoes - Perfect Techniques. How to String & Sucker Tomato Plants. 10 Terrific Tomato Growing Tips - Growing PERFECT Tomatoes at Home. How to Prune Your Cucumber Plant.