background preloader

Kevinskallevold

Facebook Twitter

De unge blir mer sosiale enn asosiale av å spille - Data og nett. Debatt I påsken samles 5000 ungdommer for å spille dataspill på Hamar.

De unge blir mer sosiale enn asosiale av å spille - Data og nett

Tiden er moden for å møte fenomenet med interesse snarere enn fordømmelse. JOAKIM LIE, TONJE OLSRUD, NICOLAI STRØM-OLSEN, redaktører av boken «Spillmagi. «Rom for spill» – IKT og skole. Dette innlegget ble først publisert på Språkløyper 25. april 2017.

«Rom for spill» – IKT og skole

Blogginnlegget er såpass langt at Språkløyper delte det i tre. Her får du alt i ett, men jeg har lagt inn en «Les mer…» for å ikke fylle opp forsiden på bloggen :-) «Rom for spill» Først vil jeg bare finne frem en bøtte kaldt vann og dyppe eget hode i den på vegne av alle entusiaster (og motstandere) av dataspill i skolen. Dataspill i skolen er ikke mer spesielt enn film i skolen, musikk i skolen, bøker i skolen (og skolebøker), teater i skolen, museum i skolen osv. Kanadiske elever spiller fysikk. Alle som har spilt dataspill der du belønnes med nye evner og muligheter underveis, har kjent på gleden når du får mulighet til å oppgradere din avatar.

Kanadiske elever spiller fysikk

Ikke bare er det gøy, disse små gavepakkene motiverer millioner av spillere til å legge ned enorme mengder tid og energi i jakt på neste belønning. Den kanadiske læreren Shawn Young, har overført denne fascinasjonen for fantasifigurer og premier til klasserommet, skriver BBC. Game-Based Learning. Kahoot! is gamifying the classroom. Three Video Games That Teach Programming Through Play. Gaming in Education – Minecraft in Schools? – The Edublogger. Digitalpedagogene.no. 7 Ways Video Games Will Help Your Kids in School.

Forskning på spillbasert læring

Dataspill gjør deg bedre på skolen - Dagbladet. (Dagbladet:) Å spille dataspill daglig, kan gi ungdom langt bedre resultater i matematikk, lesing og naturvitenskap.

Dataspill gjør deg bedre på skolen - Dagbladet

Det kommer fram av en undersøkelse gjort ved Royal Melbourne Institute of Technology i Australia. Forskerne har koplet 12 000 australske 15-åringers internetvaner med deres resultater fra PISA-undesøkelsen i 2012 og sett på hvorvidt dataspill og bruk av sosiale medier har effekt på læring og skoleprestasjoner. Bruken av dataspill slo altså positivt an, de ungdommene som spilte daglig, fikk 17 poeng bedre enn gjennomsnittet i matte, lesing og naturfag. Derimot var det motsatt effekt hos ungdommene som brukte sosiale medier. Jo mer aktive de var på Facebook, desto dårligere gjorde de det på PISA-testene. Untitled. Funker dataspill i skolen? - Institutt for pedagogikk. Dataspill reiser en rekke nye spørsmål, muligheter og utfordringer i forhold til læring.

Funker dataspill i skolen? - Institutt for pedagogikk

Mange lurer på om dataspill også kan brukes i undervisning, kan elever lære noe av å spille dataspill, og er det de lærer relevant for skole og utdanning? Stort potensiale hvis man har en pedagogisk innramming. Youtube. Spill i skolen sikt notat nr 1.

Tips til spill i undervisningen

Dataspill kan gi bedre undervisning. Da dataspillene gjorde sitt inntog i barnerommene, var mange foreldre og lærere bekymret.

Dataspill kan gi bedre undervisning

Ville dataspillet stjele all oppmerksomheten fra leksene? Men dataspill kan være et godt supplement til den tradisjonelle undervisningen. Det oppdaget Birgitte Holm Sørensen og kollegene hennes da de intervjuet en rekke elever fra åttende og niende klasse: Refleksjon / Digitaldidaktikk. Stikkord: læringsstiler app spillbasert læring “Hjernen arbeider på samme måte som et dataspill”, - mennesker tenker og lærer gjennom erfaringer de har hatt og via simuleringer de har kjørt i hodet, basert på sine erfaringer.

Refleksjon / Digitaldidaktikk

Hva er spillbasert læring? Spillbasert læring (Gamebased Learning - GBL) tar utgangspunkt i digitale spill som har definert et læringsutbytte. Vanligvis er spillbasert læring utviklet for å balansere et faglig innhold med spillets egenskaper, der spilleren kan bruke innholdet i direkte tilknyting til "den virkelige verden".