background preloader

Djur och natur

Facebook Twitter

UR Samtiden - Hur vet trädet att det är höst? - UR Skola. Tax och Tass: Hundar och katter - UR Skola. Honungsfabriken: Ett hemligt recept - UR Skola. Discovery Kids. Animal Planet Promos. Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna. Barnens Hav - läromedel med saltvattenstänk. Materialet är ämnesövergripande och ger dig som lärare underlag och praktiskt stöd för att arbeta med Östersjön, Västerhavet och deras miljöer, både i klassrummet och på stranden.

Barnens Hav - läromedel med saltvattenstänk

Barnens Hav består av flera olika delar: Lärarhandledningarna Barnens Hav – Östersjön och Barnens Hav – Västerhavet,Elevböckerna Under Ytan i Östersjön och Under Ytan i Västerhavet,Växter och Djur i Östersjön utgiven av Stockholms Universitets Östersjöentrum,Naturskyddsföreningens filmer om fiske. Du hittar alla delarna härunder. Allt material finns i länklistan. Lärarhandledningen Barnens Hav. Radioapan - Spårskolan. Det är hemligt kul att vara naturdetektiv och spana efter spår.

Radioapan - Spårskolan

Radioapan har varit ute och spanat djurspår i en snöig vinterskog. På den här sidan kan du se hans teckningar av olika djurspår så att du kan lära dig känna igen dem. Ta med papper och penna och kanske ett måttband och följ med Radioapan ut i skogen. Och glöm inte att kika efter Radioapans spår också! Spår från mus. Runt i naturen - Svenska djur: De fyra stora - järv, lo, varg och björn - UR Skola. Naturv ktarrapport 2006. Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik. Naturvårdsverket.

Arkive - Discover the world's most endangered species. ArtDatabanken. Den virtuella floran. Myller av liv. Havet.nu - Nyheter, forskning och fakta om havet. Om rovdjuren. P2-fågeln. Sjömatsfrämjandet. Djur på Nordens Ark. På Nordens Ark håller vi ett 80-tal arter.

Djur på Nordens Ark

Här finner du allt från stinkpaddor, hotade lantraser, skruvhornsgetter till världens största kattdjur, amurtigern och tre typer av leopard. Nordens Ark bedriver uppfödning och naturvård, en del av djuren sätts tillbaks ut i sin naturliga miljö och vi medverkar i olika internationella forskningsprojekt samtidigt som vi sprider information.

Allt för att kunna ge de hotade arterna en framtid. Rovdjursskolan - Lärarrum. Skansen.se. Skogsliv. Vattenriket.kristianstad. Vattenkikaren. Nässeldjur Nakensnäckor Våra svenska valar Djupa bottnar i Kosterrännan Östersjön (länk till Vattenriket, Kristianstad)

Vattenkikaren

Världsnaturfonden WWF Sverige. Klimatresan ovningshafte. Metod Klimatresan 031010 2. Djursäker majbrasa på Valborgsmässoafton! • Om brasan är liten: Flytta på hela rishögen några meter, alltså lägg om den!

Djursäker majbrasa på Valborgsmässoafton!

Då ser du om det ligger några igelkottar där. • Om brasan är stor, alltså en sån som kommunen ordnar: Maila dem och be dem lägga ut rishögen så nära inpå Valborg som möjligt. Så hinner inga djur "flytta in". • Använd en lång pinne! Våra djur & växter Aquaria. Välkommen till Vi Håller Rent 2017! Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller var du bor.

Välkommen till Vi Håller Rent 2017!

Konceptet är enkelt – det handlar om att plocka upp skräpet från en plats du tycker om. Ta med alla kaffemuggar du hittar på väg till jobbet, gå ut med hela orienteringsklubben på skräpjakt i skogen eller ordna skräpplockning och knytis med alla barn och deras föräldrar på förskolan. Du väljer själv när, var och hur du genomför skräpplockningen, men om du vill ha material via din kommun är det bra att först kolla in vad som gäller i just din kommun. Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen.

Naturskoleföreningen. Naturskyddsföreningen. Skogen i Skolan. Universeum. Fakta om naturen och rymden. Hem - Hållbar utveckling i skolan. Vi kämpar för ett skräpfritt Sverige. Sis arkurs 4 6 lararmaterial. Vattenskolan - Svenskt Vatten. Bonden i skolan.